Mutfak Püf Noktaları Dibek Kahve Sırları İçin Yardım

canan38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
31
8
Arkadaşlar
Mardin Sofrası sunan bir yerde dibek kahve içtim, o nasıl kahveydi anlatamam güzelliğini.
Ben ki hiç kahve sevmem, harika bir koku ve telvesi bile yok dibinde, sadece çok lezzetli bir köpük, yani kahve diye köpük içtim, muazzam güzeldi.restoranın mırracısı yapıyor.Çocuğu sıkıştırdım kahve aldım, tarif aldım yaptım ama onunki gibi olmadı.
Fincanı direk ateşe koyarak pişirdim yine onun ki kadar güzel olmadı.
Lütfen aranızda Mardin'li varsa şu işin sırrını versin o kahveyi içmek için o restoranda mı yatayım. -tatlicadiarzu-

bu kahveyi ilk defa duydum ve internetten baktım dibek kahvesi diye birşeymiş
nerde satılıyor acaba merak ettim

Selam Çöpçü
İnternetten Salih Gönen dibek kahve almıştım ama emin ol aynı değil.
Bu içtiğim kahve ötesi birşeydi...Ben burada Mardin'li bir çocuktan aldım.
Kahve değirmende değil elde dövülmüş, içinde süttozu ,kakule gibi birşeyler daha var.
Ne olduğunu tam söylemiyorda.Denk gelirsen Mardin yemekleri yapan biyere kahvesini de orada dene istersen.Bayılacaksın..:içelim:

bende beypazarında kakuleli kahve içmiştim tarihi bi konakta mükemmeldi bayılmıştık hepimiz

bende beypazarında kakuleli kahve içmiştim tarihi bi konakta mükemmeldi bayılmıştık hepimiz

kakuleli kahvenin güzel olduğunu çok duydum yaa merak ettim valla egeye mahsus damla sakızlı türk kahvesi vardır kahvede köpük istiyorsanız kısık ateşte kaşık sokmadan yapın

arkadaşlar şimdi sordum sabahı bekleyemedim zaten karşı komşum.
irandan halepten geliyormuş tüm olarak bildiğimiz kahve çekirdeyi değilmiş.
top top oluyormuş dibekte yani taş havanda dövüyorlarmış vee kor ateşte yavaş yavaş pişiyormuş.
hadi afiyet olsun kaydirigubbakcemile5

Valla burada kemerlatında yapan coook guzle bır yer var,hatta bır tane degıl bır suru yer var :))

bayılıyorum ben de lokumla cok guzel gıdıyor :)

Valla burada kemerlatında yapan coook guzle bır yer var,hatta bır tane degıl bır suru yer var :))

bayılıyorum ben de lokumla cok guzel gıdıyor :)
ahh canım şu anda olsada içsek:sinifsinif:

Teşekkürler
Demek yavaş yavaş pişmesi işin sırrı..... akannehir Tabi restoranın kendi ocakları var kömürlü,onlar yaparlar, neyse canım çektiğinde gider içerim artık.kafamçokkarıştı

valla kızlar ayıptır sölemesi bende gittim geçen gün kemeraltına .girdim kızlarağası hanınn ordan bi baktım annaaaa bi sürü kahveci ..yapıyolar fincanda kahve bakıyolar falına .bi içtim bi içtim ohhh. mis gibi tarihi çarşıda mis gibi TURKKAHVESI ohh :)zemuszemus

dibek kahvesini hiç içmediğim halde bir arkadaştan duyup ki o zamanlar mardinde yaşıyordum hemen almıştım.yapıılışını sorduğumda aynen türk kahvvesi gibi ama 3 fincan kahve için bir kesme şeker veya bir çay kaşığından az fazla şeker atmak yeterliymiş.fazlası tadını bozuyormuş.yaptım çok beğendim.tavsiye ederim.mardinde çok fazla satılır ...sakızlısıda var.aldım ama diğeri bitmeden açıp denemedim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…