• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dıane35, ben, arapsaçı hıkayem:(

milasis

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2009
566
0
316
Ankara
nerden başlasam bılmıyorum...aklım oldukça karışık ve deneyımlı bayanlar yardımınıza gercekten cok ıhtıyacım var...
bundan yıllar önce adet bıtımınden bırkaç gun sonra başlayan mınık sızıntı seklınde kanamalar, kahverengı bazen de pembe akıntılar görmeye başladım.ardından bıkac gun gecıkmelı de olsa adetımı yıne görüyorum.o zamanlar bekardım dr.lar onemsız dıyıp gonderdı ne de olsa kıstım yoktu...
gecen sene evlendım...ılk denememde hamıle kaldım ama hemen düştü...dr.bıraz korunmamaı soyledı tavsıyesıne uydum.yazın korunmayı bıraktım ama ara kanamalarım daha da tuhaf bır hal alarak devam ettı, yogunlaştı bu sekılde nasıl gebe kalınabılırdı kı? tekrar dr.da gıttım, bılınen hormon ta
hlılerı yapıldı, bırsey yok denılıp gonderıldı...pekı tamam dedım bekledım, bu seferde beklenen adetı gormedım ama hamıle de degıldım..baska bır doktora gıttım, söktürücü bir ılac verdı, yumurtaların tembel sen pkosun dedı..ama nasıl olur bundan once kımse farketmedı ayrıca tahlıllerım de normaaall dedım..hayır pkosun dıane( doğum kontrol hapı)kullanıcaksın dedı, ama ben cocuk ıstıyorum dedım, azarladı..dr.yaa pekı tamam bırsey bılıyordur dedım...sımdı 1.kutu bıtmek uzere ama bende bıtmek uzereyım kasıklarım her gun agrıyor, basım agrıyor, mıde bulantısı da var, hıcbırsey yıyemıyorum bunun yanında 18 gundur de kahverengı, kırmızı akıntım var...ne yapacagımı sasırdım.dr.kullanacaksın dıyor baska bırsey demıyor.bunun neresı normal sevgılı arkadasalrım sızlere soruyorum.net aracılığıyla durumu anlattığım jınekologların hepsı saskın .cocuk ıstegı olanadoğum kontrol hapı verılmez yumurta takıbı falan yapılır dıyorlar..işin kotusu okuduğum kadarıyla bu ılac en az 3 ay lullanılmalıymış daha sonrasında hemen gebe kalınamazmış!!!!
sımdı ben ne yapayım, aylarca agrı ve kanamayla nası yasayabılırım!baska bır doktora gıdeyım dıyorum ama devlet hastanesı doktorları ya yuzume bakmıyor ya azarlıyor ya ne dedıgımı dınlemeden dısarı cıkıyor...ankaranın en ıyı doktorları da masallah hep bırden ayrılmış hastanelerden kımı arasam artık burda degıl muayenehanesı var dıyor. parayı verıp düdüğü çalıcaz baska caresı yok bu durumda...
ne yapayım arkadaslarım bana bır fıkır verın, hapı 3 aydan once bıraksamm...bır ay kullanıp bırakan ya da benım gıbı yan etkılerden etkılenen var mııı?:14::14::14::14:alıp başımı betona gömmek ıstıyorum resmen psıkolojım allak pullak olduu:5:

çok geçmiş olsun, ben evli değilim ama temmuzda evlenen iş arkadaşım adet düzensizliği yaşıyordu, çocuk düşündüğü halde doktor ona da doğum kontrol hapı verdi ve kullanmaya başladı, bu bana da çok mantıksız geldi hem çocuk istiyorsun hem bu hapları kullanıyorsun başka doktora git diyordum sürekli, bir ay kullanmadı ilaç ve kendiliğinden adet olduğunu söyledi daha sonra da bebek haberini aldık... Yani çocuktan önce adetini düzene sokmak istemiş doktor.. öyle işte paylaşmak istedim canm Allahım sana da nasip eder inşallah

canım tecrübemi paylaşayım seninle.benim adetim erken olurdu eskiden 22 günde filan bunu anormal sanıp doktora gitmiştim ve bana diane 35 verdi 9 ay kullandım.o kadar pişmanım ki kullandığıma,üzerinden 7 yıl geçti benim adetimi hiçbişey düzenleyemedi. hemde ne düzensizlik,adet oluyorum bitmiyo canım,hemde aylarca.ilaç içiyorum bitiyo gene olunca gene bitmiyo.gitmediğim doktor kalmadı.ve ben çocuk istiyorum ama bu şekilde imkansız.bende bu etkiyi gösterdi diye herkeste aynı olacak diye bişey yok ama paylaşmak istedim, diane 35 ismini görünce acılarım depreşti:50::43:

canım tecrübemi paylaşayım seninle.benim adetim erken olurdu eskiden 22 günde filan bunu anormal sanıp doktora gitmiştim ve bana diane 35 verdi 9 ay kullandım.o kadar pişmanım ki kullandığıma,üzerinden 7 yıl geçti benim adetimi hiçbişey düzenleyemedi. hemde ne düzensizlik,adet oluyorum bitmiyo canım,hemde aylarca.ilaç içiyorum bitiyo gene olunca gene bitmiyo.gitmediğim doktor kalmadı.ve ben çocuk istiyorum ama bu şekilde imkansız.bende bu etkiyi gösterdi diye herkeste aynı olacak diye bişey yok ama paylaşmak istedim, diane 35 ismini görünce acılarım depreşti:50::43:

off ben de cok kotuyum cunkuu benım de bıtmıo su an 19.gunumdeyım ılacın ama hala kanamam var.zaten ara kanamam oluyodu ama bu ıyıce azdırdı resmen kanamayı..durmak bılmıoo..dr.bu psıkolojıde oldugumu gordugu halde hala kullan dıye dıretıyor.ama kullanmak ıstemıyorum.3 ay zorunluymuş bana ne napıyım, beklemıycem ıkı ay daha..ılk kutu bıtecek ıkı gun sonra bırakıcam hemen..sagolun paylaşımınız ıcın cok tesekkur ederımm

çok geçmiş olsun, ben evli değilim ama temmuzda evlenen iş arkadaşım adet düzensizliği yaşıyordu, çocuk düşündüğü halde doktor ona da doğum kontrol hapı verdi ve kullanmaya başladı, bu bana da çok mantıksız geldi hem çocuk istiyorsun hem bu hapları kullanıyorsun başka doktora git diyordum sürekli, bir ay kullanmadı ilaç ve kendiliğinden adet olduğunu söyledi daha sonra da bebek haberini aldık... Yani çocuktan önce adetini düzene sokmak istemiş doktor.. öyle işte paylaşmak istedim canm Allahım sana da nasip eder inşallah

tesekkur ederım, sagolun...evet duzensızlık ıcın olabılır dıyorum ama benı daha kotu yaptı yuzum sıvılce dolu agrılar ve sınır de cabasıı..kılo aldırıyor dıyorlar ben yemek yıyemıyorum kac gundur:(baska bı doktora gorunucem ama bırakıcam buyuk ıhtımalle zaten bu sekılde gonulsuz kullanmam ne kadar doğru olur kıı

off ben de cok kotuyum cunkuu benım de bıtmıo su an 19.gunumdeyım ılacın ama hala kanamam var.zaten ara kanamam oluyodu ama bu ıyıce azdırdı resmen kanamayı..durmak bılmıoo..dr.bu psıkolojıde oldugumu gordugu halde hala kullan dıye dıretıyor.ama kullanmak ıstemıyorum.3 ay zorunluymuş bana ne napıyım, beklemıycem ıkı ay daha..ılk kutu bıtecek ıkı gun sonra bırakıcam hemen..sagolun paylaşımınız ıcın cok tesekkur ederımm
geçmiş olsun canım.benim gittiğim bir doktorda ömür boyu diane 35 kullanman lazım demişti.anlatmama rağmen bu haptan sonra bozulduğunu.sonra güvenemedm başka doktora gittim o da delimisin zaten bu haptan bozulmuş zaten demişti.off off:50: insan hayatı bu kadar ucuz işte.

geçmiş olsun canım.benim gittiğim bir doktorda ömür boyu diane 35 kullanman lazım demişti.anlatmama rağmen bu haptan sonra bozulduğunu.sonra güvenemedm başka doktora gittim o da delimisin zaten bu haptan bozulmuş zaten demişti.off off:50: insan hayatı bu kadar ucuz işte.

ömür boyu muuu?şaka gıbı...doktorlara güvenım kalmadı ah ahh bızı et yıgını olarak goruyorlar ver ılacı yukle hormonu...bu nedır anlamadım..sana da cok gecmış olsun umarım sımdı duzelmışsındır.kadın olmak cokk ama cok zorrr...

ömür boyu muuu?şaka gıbı...doktorlara güvenım kalmadı ah ahh bızı et yıgını olarak goruyorlar ver ılacı yukle hormonu...bu nedır anlamadım..sana da cok gecmış olsun umarım sımdı duzelmışsındır.kadın olmak cokk ama cok zorrr...

hayır maalesef düzelemedim canım,bende senin gibiyim, bu konudan çok dertliyim.şunda yaklaşık 15 gündür süren kanamam var şu anda azaldı biraz ama tamamen kesilmiyor,kahverengi şeklinde devam ediyor sonra tekrar kırmızıya dönüyor ve ben dayanamayıp ilaç içiyorum. bi keresinde üç ay dayanmıştım ve bitmemişti:43: ve dediğim doktor da özel muayenehanesi olan ciddi paralar verdiğim bir doktordu.ömür boyu kullanacaksın diyen.

Son düzenleyen: Moderatör:
hayır maalesef düzelemedim canım,bende senin gibiyim, bu konudan çok dertliyim.şunda yaklaşık 15 gündür süren kanamam var şu anda azaldı biraz ama tamamen kesilmiyor,kahverengi şeklinde devam ediyor sonra tekrar kırmızıya dönüyor ve ben dayanamayıp ilaç içiyorum. bi keresinde üç ay dayanmıştım ve bitmemişti:43: ve dediğim doktor da özel muayenehanesi olan ciddi paralar verdiğim bir doktordu.ömür boyu kullanacaksın diyen.

canim benim yaa...Allahim sifa versin sana da bana da...hemen birseyler yapmak lazim bi universite hastanesi yada arastirma hastanesine git.ben oyle yaicam.resmen bunalima girdim ben...hayatima kabus gibi coktu bu ilet...Allahim kurtar bizi bu derttenn:(

canim benim yaa...Allahim sifa versin sana da bana da...hemen birseyler yapmak lazim bi universite hastanesi yada arastirma hastanesine git.ben oyle yaicam.resmen bunalima girdim ben...hayatima kabus gibi coktu bu ilet...Allahim kurtar bizi bu derttenn:(

amin.bilmiyorumki,ben o kadar çok doktora gittimki:50:umarım biran önce şifa bulursun sende.

Öncelikle geçmiş olsun milasis bende yaklaşık 2 yıldır pco hastasıyım. Diane 35 doğum kontrol etkisi olan ama aslında hormonal tedavide pcolulara yardımcı bir ilaçtır ilacıda 1,5 yıldır kullanıyorum ve yanında insilün direncimi dengeleyici bir şeker hapı kullanıyorum.

Diane önceleri çok fazla sıkıntı veren yan etkisi çok bir ilaçtır ama ilk 2 ayı atlattınmı kullandıgını bile farketmezsin o yüzden bence bırakma. Uzun bir kullanım süreci atlattığım için şuan cok rahatım 6 ayda bir kontrole gidiyorum ve gecen ay yumurtalıklarımda iyileşmeler ve küçülmeler olduğunu öğrendim yani ilac işe yaradı. Ayrıca aşırı tüylenme sorunum ortadan kalktı 2 ayda bir filan tuylerım yeterlı sevıyeye uzuyor düşün artık :D Suan yüzümde bebek gibi sivilcelere elveda :D

Bulantı ve kusma yediğin yemeklerden kaynaklı olabilir özellikle ilacı aldıktan snr ilk 3 saat cok önemli kesinlikle alkolden uzak dur tecrübeyle sabit çok kötü etkileri oluyor :(

Ve sana tavsiyem yatmadan önce ilacı iç yan etkiler sen uykudayken geçer gider.

Ayrıca hamilelik olayı tamamen ilacı düzgün bir şekilde kullanmana bağlı sadece biraz zaman ve sabır gerekicek.

Not: Bende ilacın tam etkilerini 8. aydan snr görmeye başladım uzun bir zaman belki ama dayan biraz.

Ara kanama bende de neredeyse 5 yıldır var,ben de bu konuda çok muzdaribim,çok bunaldım gerçekten,temiz olduğum günler o kadar az ki.Hele hele evlenince daha çok sıkıntı oluyor.Bekarken gittiğim doktorların hepsi bana da birşeyin yok dedi.yumurtlama kanaması ,seninki doğal bir döngü felan dedi.doğum kontrol hapları benimde nevrimi döndürdü,daha çok kanama yaptı bıraktım her seferinde.
Şimdi evlendim 5 ay oldu kadıköy acıbademe gittim bir doça vajinal muayene etti,polipten şüphelendi ama emin olamadı,Emin olmak için adetin ortasında tekrar gel dedi.Bakalım ne çıkacak ,doktor kanamanı kescez merak etme diyor bakalım,benim pek umudum yok ama.:50:
Eğer doktor bir teşhiş koyarsa haber veririm size,çünkü sanki rahatsızlığımız şikayetlerimiz aynı,ayrıca teyit etmek için başka bir doktora da gitcem

Ara kanama bende de neredeyse 5 yıldır var,ben de bu konuda çok muzdaribim,çok bunaldım gerçekten,temiz olduğum günler o kadar az ki.Hele hele evlenince daha çok sıkıntı oluyor.Bekarken gittiğim doktorların hepsi bana da birşeyin yok dedi.yumurtlama kanaması ,seninki doğal bir döngü felan dedi.doğum kontrol hapları benimde nevrimi döndürdü,daha çok kanama yaptı bıraktım her seferinde.
Şimdi evlendim 5 ay oldu kadıköy acıbademe gittim bir doça vajinal muayene etti,polipten şüphelendi ama emin olamadı,Emin olmak için adetin ortasında tekrar gel dedi.Bakalım ne çıkacak ,doktor kanamanı kescez merak etme diyor bakalım,benim pek umudum yok ama.:50:
Eğer doktor bir teşhiş koyarsa haber veririm size,çünkü sanki rahatsızlığımız şikayetlerimiz aynı,ayrıca teyit etmek için başka bir doktora da gitcem

off evett evett bıktım bu dertten evlenınce daha kötü bunu yaşayan bılıyor, temız kalamıyorum.kıst de bulamıyorlar, defalarca smear de aldırdım yok..barı bı teshıs konulsa o da yok...sagolun yalnız olmadıgımı gördüm ama sızın ıcın de üzüldum gercekten bunaltıcı ve cok yıpratıcı:14:

Öncelikle geçmiş olsun milasis bende yaklaşık 2 yıldır pco hastasıyım. Diane 35 doğum kontrol etkisi olan ama aslında hormonal tedavide pcolulara yardımcı bir ilaçtır ilacıda 1,5 yıldır kullanıyorum ve yanında insilün direncimi dengeleyici bir şeker hapı kullanıyorum.

Diane önceleri çok fazla sıkıntı veren yan etkisi çok bir ilaçtır ama ilk 2 ayı atlattınmı kullandıgını bile farketmezsin o yüzden bence bırakma. Uzun bir kullanım süreci atlattığım için şuan cok rahatım 6 ayda bir kontrole gidiyorum ve gecen ay yumurtalıklarımda iyileşmeler ve küçülmeler olduğunu öğrendim yani ilac işe yaradı. Ayrıca aşırı tüylenme sorunum ortadan kalktı 2 ayda bir filan tuylerım yeterlı sevıyeye uzuyor düşün artık :D Suan yüzümde bebek gibi sivilcelere elveda :D

Bulantı ve kusma yediğin yemeklerden kaynaklı olabilir özellikle ilacı aldıktan snr ilk 3 saat cok önemli kesinlikle alkolden uzak dur tecrübeyle sabit çok kötü etkileri oluyor :(

Ve sana tavsiyem yatmadan önce ilacı iç yan etkiler sen uykudayken geçer gider.

Ayrıca hamilelik olayı tamamen ilacı düzgün bir şekilde kullanmana bağlı sadece biraz zaman ve sabır gerekicek.

Not: Bende ilacın tam etkilerini 8. aydan snr görmeye başladım uzun bir zaman belki ama dayan biraz.

tesekkur ederım, benım su kanamalarım olmasa dayanayım dıyorum ama ıste ya daha kötü olursam dıye de düşünmeden edemıyorum bır arkadasımız yazmış, onun durumuna gercekten cok uzuldum...sosyal hayatı ve ruh halını tamamen bozan bir durum çünkü...paylaşımınız için çoooook teşekkür ederimmm

İnşallah bu durum çocuk sahibi olmamızı etkilemez,ondan çok korkuyorum.Seneye düşünüyoruz bakalım hayırlısı,her şey kısmet.Allah size de acil şifalar versin inş

İnşallah bu durum çocuk sahibi olmamızı etkilemez,ondan çok korkuyorum.Seneye düşünüyoruz bakalım hayırlısı,her şey kısmet.Allah size de acil şifalar versin inş

ben bır kere kaldım ama hemen düştü..ama kaldıgım ay ara kanamam olmamıştı, ya ondan hamıle kaldım ya da hamıleyım dıye kanamam mı olmadı bılmıyorum...sımdı ben de onu dusunerek cocuk ıcın doktorlara gıdıyorum ya...ben de erteleyım dıyordum ama baktım bu sorun duzelmeden olmazz elımı cabuk tutmam lazım zaman aleyhıme ıslıyor...:2: bı sonuc alırsan mutlaka bana da yaz arkadasım olur muu..ALLAH SIFAMIZI VERSIN INSALLAH HEMEN ....

zaten bende doktorun şüphelendiği gibi polip çıkarsa o da düşüğe sebep oluyormuş,o yüzden alınması gerkiyormuş lokal anestezi ile.Zor günler beni mi bekliyor ne:25: Sonuç elde edince haber vericem mutlaka merak etme...

zaten bende doktorun şüphelendiği gibi polip çıkarsa o da düşüğe sebep oluyormuş,o yüzden alınması gerkiyormuş lokal anestezi ile.zor günler beni mi bekliyor ne:25: Sonuç elde edince haber vericem mutlaka merak etme...

ben arastrmıştım ya polıp ya mıyom yaparmış kanamayı ama ıste gel gör ki bır tane allahın kulu doktor bundan suphelenmedı..dıyemıyorsubdur birsey cok bılıyosun dıye kızıyorlar.polıp cıkarsa bence uzulme sana garıp gelıcek ama bence sevın alırlar ohh mıs gıbı saatı saatıne olursun adetını oyle olan cok duydum..hem ne oldugumuz da bellı olmuş olurr...boylesı daha zor ınan ınsallah teshısın konur....sagol...

Bekarken gittiğim doktorların hiçbiri benden de polipten şüphelenmedi.Hep yumurtlama kanaması,normal dediler.Evlenince vajinal muayeneden sonra doktor böyle birşeyden şüphelendi.

Back