Di Hekimi korkum. :(

chatLaq.

Ne biliiim insanı
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2009
2.068
2
116
Diğer
Ya bn 14 yasndaym dislerimde sorunlu. öndeki disler carpısık ve arkadada bitane cürük var. ama bn igneden cok korkarm. gecen kan aldırmam lazmdı parmagmdan alcaklardı onda bile korktum ama bisi yoktu hissetmedim nerdeyse. neyse dha önce tel taktıran ve cürügünü cektiren arkdslr varsa bna ayrıntılı bi seklde herseyini yazabilirmi ? :gitme:

Son düzenleme:
Bende öyleydim igneden acayip korkarım. Hatta disci koltuguna oturdugumda yok ben yapamıcam diyodum igneyi gorunce. Ama artık alıstım cok az korkuyorum bikac saniye sabretmekten bisey olmaz korkma bence.

Daha tel takmıyorum ama 2-3 hafta sonra takılıyor. Tel takarken igne vurmuyolarmıs o yüzden korkma.

Sen disciye gorundun mu? Bi tane cürügüm var demissin o zaman bi tane dolgu yaparlar veya kanal tedavisi disine baglı. Cekilcek disin varsa cekerler sonra da tel takılır.

Ben damagımı da yardırıcam. Sen sadece igneden korktuguna sükret. + benim bi disim 1000de 1 rastlananlardanmıs cıkmak bilmedi yarım saat ugrastı discim basım döndü falan dedi hatta bide benim cektigim acıyı düsün. Korkma igneden :)

Son düzenleme:

cnm korkmana hiç gerek yok.ben diş hekimi yanında çalıştım uzun bi müddet ve söylediğin işlemler gerçekten yapılması gereken işlemler.iğneden falan korkmana hiç gerek yok.eğer bu işlermleri ihmal edersen ilerde sana büyük sıkıntılar yaratır.hiç zaman kaybetme bence cnm

Pek tek basımızamı giriorz yni yanımızda kmse olmucak mı?

Ben 13 yaşımdayken tek başıma diş çektirdim annem-babam diş hekiminin kapısından geçemiyolardı korkudan
Yanımda biri olsun diyosan arkadaşını ya da aileden birini götür tabi ki

Korkulucak bişey yok canım Doktoruna söylersin benim korkum var ilk kez geliyorum diye, daha bi özenli davranır sana yerimseniben

benim de küçükken azı dişlerimde sorun vardı. bir değil birden fazla düşün artık. bir sürü dolgu yapıldı tabi iğne de. ama sakın korkma hem öyle çok büyük bir acı hissetmiyorsun hemde sabredebilirsin çünkü ben o sıralarda senden daha küçük bir yaştaydım. zaten tel taktırdığında alışıyorsun dişçi koltuğuna. ben her hafta gidip paşa paşa oturuyordum o koltuğa kısa zamanda alıştım tabi.

ığneden değilde bende dolgudan korkanlardanım
Dolgu yapılırkenki o ses kahrediyor beni mahvoluyorum
dişimi çektirmeye razıyım ama Dolguya Hayır!

Çok güveneceğin ve seveceğin bir dr bul, bütün korkuların gider. Ayrıca iğne yapınca birşey hissetmiyorsun zaten, iğneyi yapacağı yeride uyuşturur fısfısla sen korktuğunu söylersen. Amaan korkma canım ne var, daha anne olacaksın doğumlar, her ay kan aldırmalar vs ler, alışırsın...alışırsın...

üfff tatlım aynı dert bendede var
bu yasıma kadar daha dişci koltugu ne bilmem hiç curugum yok
ama gelin gorinki 3 dene 20 lik dişim var 2 si gomulu yarı cıkmıs yarısı içinde biri tam cıkmış ..
dişlerim çarpık on taraflar asla tel taktırmadım babam yalvarmıstı kesinlikle dedim olmaz ...
şimdi hem tel istiyorum ama 27 yasından sonrakilere 3 yıl sureyle takılırmıs bu tel denen sey :S
ki ben 30 yasımdayım :S
ve yirmilikleri gun gelirde cektirmek gerekirse nası cektircem onu dusunurum kara kara ((( genel anestesi yapan yer bulcam mecbur hepsini bir kesde aldırıp kurtulcam başka mumkun deil dayanamam ...
((( üfff ne illet bişiy bu diş konusu ((

bende diş hekiminden korkanlardanım . Lisedeyken bir arkadaşımın diş muayenesinde ağız kenarı yırtılmış bunu duyduktan sonra diken diken oldum ... Ödüm patlıyor dişimden sorun yaşayacağım diye
(

Sırf ölesiye korktuğum için vampir dişlere sahip oldum.. Bildiğiniz vampir yani abartmıyorum.. ılk kez 16 yaşımda dişçiye gittim ben.. O yaşıma kadar annem çekti dişlerimi.. Kaç kez doktordan kaçtığımı hatırlamıyorum.. :) Tedaviye başladıktan sonra, her dişçiye gittiğimde bir saat ağlama seansım oluyordu o dişçi koltuğunda.. Doktorum "E hadi yeter daha bitmedi mi ?" diye diye heder ediyordu kendini.. 16 yaşımda iki dolgum, iki kanal tedavim oldu.. Sonradan da kurtarılması mümkün olmayan üç dişimi de çekmek zorunda kaldı doktorum..
Gördüğünüz üzere diş doktorundan korkum bozuk bir ağız yapısına, yamuk yumuk dişlere, genç yaşta bir sürü diş eksiğine ve de hiçbir fotoğrafta dişlerimi göstere göstere gülememeye maloldu..
Korkmayın bence dişçiden.. Ağız sağlığı ve bakımı çok çok önemli çünkü..

Ben iğneden hiç korkmuyorum isterse 10 tane vursun.Dolgudanda korkmam ama gelkiii DİŞ ÇEKİMİİ dedilermiii.Benzim atıyorrr.nutkum duruyorr varmı böyle bir korku yaa en son 12 yaşında diş çektirdim ve şuan çektirmem gereken 1 diş daha varrr ama nasıl çektiricem bilemiyorum.Geçen ay dişçi koltuğunda korkudan ağladım kaydirigubbakcemile3dr şaşırdılaelaelaelaelae

Ya bnm arkadaki cürük disimin yanagıma bakan yeri kırıldı ama ice bakan taraf sapasaglam. böle bi durum yasayan oldumu? bide szce buna ne tedavisi uygularlar. keske cekseler kanal fln istemiyorm

Son düzenleme:
Kutarılabilecek bir dişse dolgu yaparlar.. Ya da sinirlerini alıp kanal tedavisi uygularlar.. Hiçbir elle tutulur yanı yoksa çekerler ancak.. Diş çekimi en son safha oluyor çünkü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…