Dhea-so4 hormonu yüksek olan var mı

lalmina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2009
215
7
96
İstanbul
Ben dhea-so4 hormonu yüksek olan bayanlar var mı?Benim 544,73 çıktı.Normal degerler ise 98,8-340 arasıymış.Yüksek olupta hamile kalanlar var mı?Doktorum bana diana 35 mg ve androcur 50 mg verdi ve 3 ay kullanmamı önerdi.Hamile kalanlar varsa ne kadar sürede kaldınız.Kızlar cvp bekliyorum.byehihoyyyt

ben henüz bekarım ama benimkide yüksek çıktı 900lerde.
böbrek üstü bezi mr ı çekildi temiz çıktı , doktorum bu kadar yüksek değere müdahale etmemiz lazım deyip kortizon verdi ama ben kullanmadım , yaklaşık bi sene oldu
ne durumda şu anda hormon değerim hiç bilmiyorum . :(

benimde dhea-s04 hormonum 566, free testesteronumda 9 du dr 3 ay doğum kontrol hapı verdi onu kullandım 4.ayda yumurtlama hapı verdi ve hamile kaldım. şimdi bir tane daha istiyoruz ilk ay bo geçti şimdi 2. aydayız kısmetse olur.

benimde dhea-s04 hormonum 566, free testesteronumda 9 du dr 3 ay doğum kontrol hapı verdi onu kullandım 4.ayda yumurtlama hapı verdi ve hamile kaldım. şimdi bir tane daha istiyoruz ilk ay bo geçti şimdi 2. aydayız kısmetse olur.

canım benim sadece dhea-so4 hormonum yüksek.testesteronum ve diğerleri hepsi normal.3 ay diane 35mg ve androcur 50mg kullandım.4 ayda yumurtalama hapı verdi ve çatlatma iğnesi yaptı olmadı.sonraki ay gene hap verdi yumurtam 14mm de kalmış büyümedi ve çatlama iğnesi yapmadı.ilk yaptıgında hormon testini 544 çıktı.3 ay ilaç kullandım 412 ye düştü daha sonra ilaç kullanmadım yumurtlama ilacı vermişti o ay zaten yumurta büyümemiş çünkü hormonum 546 ya yükselmiş.Şimdi ise endokrinolojiye gittim adetliyken yapılıyor hormon testleri dedi ve adet olamayı bekliyorum.Olunca gidecegim bakalım ne çıkacak nasıl bir tedavi verecek ve ne kadar sürecek bilmiyorum.hakkımızda hayırlısı olsun.sen iyi hamile kalmışsın arkadaşım.bende kaldım gecen sene mart ayında ama kalmadan önce 9 ay falan doğum kontrol ilacı içtim.yeni evlenmiştim hemen hamile kalmak istemedigim için yani o zamanlar dhea-so4 hormonumun yüksek oldugunu bilmiyordum.bebegim karnımda öldü ondan sonra hormonlarıma bakıldı o zaman ögrendim

canım benim sadece dhea-so4 hormonum yüksek.testesteronum ve diğerleri hepsi normal.3 ay diane 35mg ve androcur 50mg kullandım.4 ayda yumurtalama hapı verdi ve çatlatma iğnesi yaptı olmadı.sonraki ay gene hap verdi yumurtam 14mm de kalmış büyümedi ve çatlama iğnesi yapmadı.ilk yaptıgında hormon testini 544 çıktı.3 ay ilaç kullandım 412 ye düştü daha sonra ilaç kullanmadım yumurtlama ilacı vermişti o ay zaten yumurta büyümemiş çünkü hormonum 546 ya yükselmiş.Şimdi ise endokrinolojiye gittim adetliyken yapılıyor hormon testleri dedi ve adet olamayı bekliyorum.Olunca gidecegim bakalım ne çıkacak nasıl bir tedavi verecek ve ne kadar sürecek bilmiyorum.hakkımızda hayırlısı olsun.sen iyi hamile kalmışsın arkadaşım.bende kaldım gecen sene mart ayında ama kalmadan önce 9 ay falan doğum kontrol ilacı içtim.yeni evlenmiştim hemen hamile kalmak istemedigim için yani o zamanlar dhea-so4 hormonumun yüksek oldugunu bilmiyordum.bebegim karnımda öldü ondan sonra hormonlarıma bakıldı o zaman ögrendim

çok eski yazılmış ama düşüğe etkisi oluyormu acaba.ben de de çok yüksekte

kızlar bı yanlışlık mı var acaba bende dhea so4 1778 çıkmış.ben 23.gunumde yaptırmıştım.acaba testesterona bakılmanın 3.gun olcak dıye duymuştum acaba dhea da mı 3.gun bakılacaktıkı çok yuksek kızlar ya.
bu hormon ne anlamahelıyor yuksek olunca yumartamı buyumuyor

benim 409 çıktı ama doktorum yüksek olduğunu söylüyor... bir yıldır korunmadığımız halde hamile kalamıyorum... ilk evlendiğimde altı ay kadar doğum kontrol hapı kullanmıştım bıraktığım ay hamile kalmıştım fakat iki aylıkken kalbi durup öldü... belki de bu hormonla ilgisi vardı ölmesinin... internette okudum düşüğe sebep oluyormuş bu hormon... aranızda bilenler vardır bunun bebek isteyenler için doğum kontrol hapı dışında bir tedavi yöntemi yok mu ne gibi bir tedavi uygulayacaktır doktor bana? bir de ben kendimi senelerdir polikistik over diye biliyordum şimdi doktorumu değiştirdim o polikistik over değil böbrek üstü bezlerinde problem olabileceğini söyledi... hangi doktora inanmalıyım? bu hastalığı polikistik overle ne derece ilişkilendirebiliriz?

canım öncelikle geçmiş olsun, bendede pko var uzun yıllardır sanırım 2008 itibariyle öğrenmiştim.
ayrıca prolaktin hormonum hipofiz bezimdeki adenom yüzünden yüksek, MR çekilmişti adenom olduğu tespit edildi bunun için 2 sene kadar dostinex ilacı kullandım. bana evlendiğinde çocuk istediğinde tedavi gerekecek kendi kendine hamile kalman çok zor demişlerdi.

DHEA hormonumda yüksek çıkmıştı bunun içinde böbrek üstü bezi MRı çektirdi doktor bana ama bişey çıkmadı çokşükür, bu hormonu düşürmek için kortizon içeren bir hap yazmıştı ama ben kullanmadım . bu dediklerim hep 2008 de oldu, sonra 2010da evlendim , ilk aylar korunduk sonra nasılsa tedaviye ihtiyacımız var çocuk için niye korunuyoruzki dedik ve korunmayı bıraktığımızın 2. ayında hamile kaldım . ve hamileliğimi anlamayan doktor bana adet olamadığım için adet söktürücü ve vajinit için hem fitil hem antibiyotik verdi ve kullandım.
sonra hala adet olmayınca tekrar doktora gittiğimde 6 haftalık hamilesin dedi. şimdi güzeller güzeli bir kızım var 18 aylık oldu.

yani özetle hiç üzme kendini , Allah nasip ettiyse olur, sen doktor kontrollerini aksatma yinede.

canım öncelikle geçmiş olsun, bendede pko var uzun yıllardır sanırım 2008 itibariyle öğrenmiştim.
ayrıca prolaktin hormonum hipofiz bezimdeki adenom yüzünden yüksek, MR çekilmişti adenom olduğu tespit edildi bunun için 2 sene kadar dostinex ilacı kullandım. bana evlendiğinde çocuk istediğinde tedavi gerekecek kendi kendine hamile kalman çok zor demişlerdi.

DHEA hormonumda yüksek çıkmıştı bunun içinde böbrek üstü bezi MRı çektirdi doktor bana ama bişey çıkmadı çokşükür, bu hormonu düşürmek için kortizon içeren bir hap yazmıştı ama ben kullanmadım . bu dediklerim hep 2008 de oldu, sonra 2010da evlendim , ilk aylar korunduk sonra nasılsa tedaviye ihtiyacımız var çocuk için niye korunuyoruzki dedik ve korunmayı bıraktığımızın 2. ayında hamile kaldım . ve hamileliğimi anlamayan doktor bana adet olamadığım için adet söktürücü ve vajinit için hem fitil hem antibiyotik verdi ve kullandım.
sonra hala adet olmayınca tekrar doktora gittiğimde 6 haftalık hamilesin dedi. şimdi güzeller güzeli bir kızım var 18 aylık oldu.

yani özetle hiç üzme kendini , Allah nasip ettiyse olur, sen doktor kontrollerini aksatma yinede.
Canim merhaba diger uyeler aktif olmadigi icin sana sormak istedim. Bu dhea-so4 hormonuna hangi bolum bakiyor acaba? kadin dogum dr.um benden bu testi ve testesteron, ft3, ft4 testlerini istedi diger hormonlardan farkli olarak. Bunlari hangi bolume gidip yaptirabilirim bir de belirli gunu ve aclik tokluk durumu var mi yardimci olabilirsen cok sevinirim

Selam kızlar benim DHEA-SO4 122.2 çıktı ama ne anlam ifade ettiğini anlamadım bana yardımcı olur musunuz bu arada diğer değerlerim FSH : 31.97 LH:21.78 E2 : 15.01 AHM :0.02 bunlara bakarak doktor hamile kalamazsın dedi bende moral sıfır ama ümidimi yitirmedim bitkisel kürleri uyguluyorum ve olacak Rabbimin izniyle inanıyorum

Back