• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DGS zor mu ?Ben ne yapsam ?

siyahbeyaz2012

SiL BaŞTaN BaŞLaMaK GeReK BaZeN...
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
2.647
843
198
Kızlar merhaba ben geçen yıl açıköğretimde sosyal hızmetlere gırdım ama kayıt dondurmak zorunda kalmıstım bu yıl
Anadolu Üni.okuyorum 1.sınıftayım,amacım 2.yılın sonunda DGS ıle Ataturk Üniv 4 yıllıgına gecmek ,çünki örgun
okuma sansım yok .Pekı dgs nasıl bır sınav,kaybedecegım yıl şansım yok tam 4 yılda mezun olmam şart ..
Sizce DGS girmek yerine seneye YGS çalışıp AtatürkÜniv.Sosyal Hizmetlere bastan baslasam mı?En azından dgs ıle
gecemezsem yıl kaybım olmaz.Ne önerırsınız ?Bır de önlısans mezunlarına hala devlet kadro da acmıyor ,
bir yer bulamadılar ..2 yıl bıtınce ıs garantımız olsa önemlı olmaz yıllarım ama su an cok stres altındayım
kafam karısıyor ..
 
canım merhaba yaklaşık 3 yıl önce dgs ye girdim ben ve dokuz eylül üniversitesini kazandım. ben kendi deneyimlerimden yola çıkayım; bana hep zor derlerdi dgs için korkuturlardı ve ben son iki aya kadar girmeme kararı almıştım daha sonra ablam cesaretlendirdi içinde kalmasın gir dene diye ben son 2 ayda konu çalışmadan sadece 15 deneme sınavı ile kazandım yaklaşık120 net yapmıştım oda okul puanı ile birlikte yaklaşık 272 puan yapıyo.

kısacası türkçe bilgin ve matematiğin nasıl onu bir ölç. soruları çok kolay oluyo çünkü dgs de zamanını kullanmanı ölçüyorlar. eğer konu bilgin büyük ölçüde varsa düzenli olarak soru çöz ve süre tutarak deneme sınavı çöz ama deneme sınavları çok işe yarıyor. ama okul puanında önemli canım sınıf sıralamasında yada bölüm sıralamasında önlerde olmanda yarar var oda çok yarar sağlıyor. benim kazanmamı büyük ölçüde okul puanı sağladı diyebilirim.
 
tesekkuer ederım pekı baraj kac oluyor bellı lımıt var mı bunun ıcın kac net gerekıyor ..
Benım matematık sorunum var,sözelcıyım ve kpssyı de matematık yuzunden yuksek alamıyorum:((
sadece turkce yapsam ve 10 mat yapsam kac alırım acaba?
 
baraj yok diye biliyorum canım ben ama nerden baksan 100 neti geçmelisin ve 10 matematik çok az matematik çalışmalısın öyleyse bu sınavda matematik çok çok önemli çünkü 10 netin yeteceğini zannetmiyorum.
 
Back