Sence hangisi daha kolaysa onu seç. Yani dgs mi yoksa lys mi kolay geliyorsa onu seç. çünkü bunu söyleyenleri gördüm bi kaç defa. 2 yıllık okuyup mezun olup dgs ile uğraşmak yerine direkt bir yıl daha kaybederim istediğim bölümün 4 yıllığına giderim diyenler çok fazla. ama bazılarıda lys daha zor dgs ile geçiş yaparım 2 yıl okuduktan sonra diyorlar. ben bunları yaşamadığım için yardımcı olamıyorum kusura bakma canımm... sen hangisini istiyorsun peki ? 2 yıl okuduktan sonra tekrar hazırlanmak zor gelecekse
(ki bence daha zor) , tekrar hazırlan, ama yaparım dersen mimari restorasyona git. kazanamazsan bile mezun olduğun için işe başlayabilirsin. ama bence dgs daha zordur. çünkü mimarlık zaten okuması zor bir bölümmüş. 2 yıllık adı 2 yıllık bence onlar bile ne kadar zorluyormuş 2yılda bitiremeyenler bile var zaten. bence bilgilerin tazeyken tekrar lys sıkıntısı çekmek daha mantıklı. o 2 yılda sonra mimarlık için baya yorulmuş olacaksın. birde kazanamama ihtimalide var. hep iki yıl ya olmazsa diye stres yaşayacaksın. ama sonuçta lys bu. olmazsa gelen uygun yerlere gidersin. kayıbın 1 yıl olur. öbür türlü 2 yıl kaybedersin eğer kazanamazsan. ondan sonra tekrar lys ye çalışmak imkansız olur zaten. heves kalmaz. bence sen bir yıl daha hazırlan. kusura bakma hem uzun oldu hemde tecrübe sahipleri demişsin. ben gördüm konunu fikir vermek istedim. tabi bana düşmez. sen en doğru kararı vereceksin ben eminim. hakkında hayırlısı olsun. mutlu olacağın kararlar ver. bir yıldan bir şey olmaz. sonra iyiki bir yılımı harcamışım dersin ne güzel mimar olursun :))