Dgs ye i girmeliyim yoksa ygs lys mi hazırlanmalıyım lütfen yardım edin... Cok karası

Prenseess

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2013
60
0
Ben bu sene liseden mezun oldum. Ygs lys ye girdim. Mimarlık istiyordum olmadı. Baska bir meslek istemiyorum. Szce 1 sene daha hazırlanıp Mimarlıga mı gitmeliyim yoksa 2 yıllık mimari restorasyon bölümüne gidip dgs ile mimarlıga mı gecmeliyim? tecrübesi olanlar yardımcı olab ilir mi ?

Ya lütfen fikir veriin.. Cıkmazdayım. Babamda bu sene kazanamadım diye sorun yapıyor üstüme geliyor. Bir sene daha cekmek istemiyorum.

Sence hangisi daha kolaysa onu seç. Yani dgs mi yoksa lys mi kolay geliyorsa onu seç. çünkü bunu söyleyenleri gördüm bi kaç defa. 2 yıllık okuyup mezun olup dgs ile uğraşmak yerine direkt bir yıl daha kaybederim istediğim bölümün 4 yıllığına giderim diyenler çok fazla. ama bazılarıda lys daha zor dgs ile geçiş yaparım 2 yıl okuduktan sonra diyorlar. ben bunları yaşamadığım için yardımcı olamıyorum kusura bakma canımm... sen hangisini istiyorsun peki ? 2 yıl okuduktan sonra tekrar hazırlanmak zor gelecekse
(ki bence daha zor) , tekrar hazırlan, ama yaparım dersen mimari restorasyona git. kazanamazsan bile mezun olduğun için işe başlayabilirsin. ama bence dgs daha zordur. çünkü mimarlık zaten okuması zor bir bölümmüş. 2 yıllık adı 2 yıllık bence onlar bile ne kadar zorluyormuş 2yılda bitiremeyenler bile var zaten. bence bilgilerin tazeyken tekrar lys sıkıntısı çekmek daha mantıklı. o 2 yılda sonra mimarlık için baya yorulmuş olacaksın. birde kazanamama ihtimalide var. hep iki yıl ya olmazsa diye stres yaşayacaksın. ama sonuçta lys bu. olmazsa gelen uygun yerlere gidersin. kayıbın 1 yıl olur. öbür türlü 2 yıl kaybedersin eğer kazanamazsan. ondan sonra tekrar lys ye çalışmak imkansız olur zaten. heves kalmaz. bence sen bir yıl daha hazırlan. kusura bakma hem uzun oldu hemde tecrübe sahipleri demişsin. ben gördüm konunu fikir vermek istedim. tabi bana düşmez. sen en doğru kararı vereceksin ben eminim. hakkında hayırlısı olsun. mutlu olacağın kararlar ver. bir yıldan bir şey olmaz. sonra iyiki bir yılımı harcamışım dersin ne güzel mimar olursun :))

Sagol canım dogru diyorsun aslında :) Bende senin gibi düşünüyorumda babamın baskıları yüzünden bir an öce gideyim diye düşünüyordum. Aman gelecegimi riske atmayım 1 sene daha katlanayım artık. Aslında dgs de 80 matematik 80 türkçe var ve sorular cok kolay lys soru acısından zor. Fakat dgs ile geçişte kontenjanlar cok az ve sınava giren cok fazla. Ygs lys de ise kontenjan skıntısı yok

Evet canım aynen öyle :) dgs ile daha çok stres yaşayacağına bir yıl daha uğraş eminim kazanırsın. babanıda ikna edersin. riske hiç gerek yok canım. başarılar :)

Eğer öss sınavında ( yeni sistem adını bilmiyorum) mimarlığı az bir farkla kaçırıyorsan 1 sene daha öss ye çalışmaya değer. Ama puanınla mimarlık arasında çok fark varsa emin ol öss ye bir sene daha hazırlansan çok fazla fark atamazsın büyük ihtimalle ( tecrübelerimden söylüyorum) . Dgs basittir zamanla yarışırsın matematik mantıktır orada öss de ise çok zordur sorular. Matematiğini objektif olarak tart bak kendini iyi miyim kötümüyüm birde dediğim gibi mimarlık ile aldığın puan arasındaki farka bakarak karar vermelisin. Şöyle düşün ki seneye gireceğin öss de çok yüksek bir fark atamazsın (büyük olasılıkla diyorum olabilirde benimki varsayım) böyle bir durumda bir de şu an ki puanından düşük yapma gibi bir riskte var ve öss ye tekrar hazırlanmak külfet bence. Öte yandan iki yıllık seçtiğinde öss ye hazırlanmakla kaybedeceğin zamanda (ki sonucunu kestiremiyoruz şimdiden) iki yıllıkta 1. seneni bitirmiş ve son senen ollup dgs ye hazırlanmaya başlamış durumda olacaksın. Ki okul derslerini iyi tutar dgs ye planlı şekilde çalışırsan yapılamiyacak bir sınav değil. Tercih senin tatlım ben dgs yi öss ye her zaman tercih ederim. Umarım gç kalmamışımdır yazmakta

canım bende aynı durumdayım senınle ılk tercıhlerımde yamadım ek tercıhlerımde yazıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…