devlet nişanından Atatürk ve T.C amblemi çıkartıldı

blue_ismyheart

evlenince düzelmez...
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2011
10.944
9.686
248
Devlet nişanından Atatürk ve T.C ibaresi çıkarıldı
Devlet Madalya ve Nişanları Yönetmeliği’nde dün yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Devlet nişanları ve verilme usullerini yeniden düzenleyen, 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu’nun 13. Maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 28 Ekim 2013’te kararlaştırılan yönetmelik, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.

Devlet Nişanı’ndan, “Kompozisyon yüzü kabartma olup diğer yüzü T.C. Devlet Nişanı yazısı ile değerlendirilir” ifadeleri çıkarıldı. Devlet Nişanı’nın yeni kompozisyonunda ön yüzünde bulunan Atatürk siluetine de yer verilmedi.

CHP Meclis’e taşıdı
Liyakat Nişanı’nın kompozisyonu ise ay yıldızın merkezinde Cumhurbaşkanlığı Armasının ortasında bulunan on altı kollu güneşin yerleştirilmesi ile oluşturuldu. Değişikliği TBMM gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle veridiği soru önergesinde devlet nişanlarından Atatürk silueti ve T.C. yazısının kaldırılmasının gerekçesini sordu.

milliyet gazetesinden alınmıştır.

evet ben de soruyorum,kocaman bir NEDEN diye..aslında cevabı biliyoruz ama yine de soruyorum..

yakında TL da çıkar Atatürk, yerine kim gelir acaba

tahmin ettiğim şahıs gelirse paradan nefret eder insan

Son düzenleme:
militarist bulmuşlardır, gereksiz bir ektir, toplumun bir kesimini inciltmek istememişlerdir bla bla bla

Sebep?

Yani Ben biliyorum da bu akl-i evveller ne gostermis onu merak ediyorum.

hiçbir sebep göstermemişler canım.her zamanki gibi birisi çıkıp yanlış anlama var falan diyip arkalarını toplamaya çalışırlar..
düşün ki o madalya kimlere veriliyor,ne demek Atatürk resmi olmaması,ne demek cumuhuriyetimizin olmaması..ne hakla?
atatürk ne büyük adammış ki,hala resminden bile bu kadar korkuyorlar..

Kizli erkekli tartismasi bu sebeple mi ortaya atildi diye dusunuyor insan. Biz bu yemi yutarken yine bi seyler karistiriyolar desene

Dün açmıştım bu konuyu, yorum gelmedi her nedense.
İnönüyü bu sebeple yerden yere vuranlardan iki kelam beklemiştim halbuki

kendi düşüncemi yazayım,bunların hepsi başkanlık sistemine geçilmesinin alt yapısı

eyaletlere bölünmesinin alt yapısı

----

hımm birde inönüyle ilgili..evet Atatürkün resmini para birimlerinden kaldırıp kendi resmini bastırmıştır..kamu kurum ve okullarda da keza Atatürkün resmini indirtmiştir.. (ehh tayyibinde inönüden farkı kalmadı zaten)

menderes başa geldiğinde tekrardan Atatürkün resmini para birimlerinde bastırtmış ve kamu ila resmi okullarda tekrardan fotoğrafını astırmıştır duvarlara.

Huseyin Celik'in aciklamasi da bi o kadar korkunc. Omur boyu kalmak zorunda mi ?
Neden kaldirdin efendi diyosun Sebep belirtmesine bile gerek yok. Biz yaptik oldu havasindalar.

Evet Huseyin bey sonsuza dek kalmak zorunda. Zorunuza giden ne anlamiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…