Devlet Memuru Olarak Çalışan Anneler

kumpirella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2012
643
0
46
İstanbul
hanımlar merhaba,

devlet memuru olarak görev yapmakta olan annelerin tecrübelerine ihtiyacımız var. bize geçmişte doğum döneminde izin alırken neler yaptığınız, çalıştığınız kurumların izinlerle ilgili yaklaşımlarını, işlerinizi ne kadar kolaylaştırdıklarını/zorlaştırdıklarınızı ve işe döünşte neler yaşadıklarınızı anlatırsanız, aynı yoldan geçecek olan biz anne adayları için yol gösterici olur ve emsal teşkil edebilir diye düşünüyorum.
keyifli paylaşımlar diliyorum.

öğretmenim,yeni torba yasaya göre,erken doğum yapmanız halinde doğumdan önceki 8 haftalıok izninizden kalan süre doğum sonrasına ekleniyor artık,önceden yanıyordu,ben 38. haftanın başında doğum yaptım ve kalan 2 hafta doğumdan sonraki iznime eklendi 8+2 şeklinde,itiraz ederse kurumunuz itibar etmeyin,hakkınızı kullanın,bir de ilk 6 ay günde 3 saat 2. 6 ay günde 1.5 saat süt izniniz var,bunu istediğiniz şekilde kullanabilrsiniz,unutmayın.bu tüm devlet memurları için geçerli,umarım faydalı olmuşumdur.

Migi çok teşekkürler, bu konuyu açma nedenim tam da senin gönderdiğin türde mesajların toplanması ve bilgilenmemizdi, çok iyi bir başlangıç oldu bu, umarım devamı da gelir başka üyelerce. Bir konu daha açtım " devlet memuru anne adayları" şeklinde, gelme istersen oraya da bekleriz, izninle mesajını oraya da kopyalayacağım. Benim gibi ilk gebeliğini yaşayanlar için bu tecrübeler gerçekten çok yol gösterici. Benim duyumlarım izinlerde kurumların farklı yaklaşımları olduğu yönünde, birbirimizle paylaşırsak biz de kuruma ona göre tavır alırız diye düşündüm. Kesinlikle faydalı oldu mesaj, tekrar sağol.

ben de devlet memuruyum eğer dayanabilirseniz 34. hafta doktordan 37 haftaya kadar çalışabilir raporu alıyorsunuz 37. haftada son 3 hafta kaldığından mecburi izne ayrılmak zorunda olduğumuz için rapor alıyorsunuz ve 3 hafta doğum öncesi 13 hafta doğum sonrası izin başlıyor.
İş yerinden sürekli telefonlar o nerde bu nerde geldiği için telefonlarınızı kapatsanız iyi edersiniz ben bıktım çünkü ayrıca doğumuma 3 gün kaldı hala iş yerinden bi gelsen diyen bencil bir şefim var:)

benim ikiz gebelik 3 ay raporlu 1 ayda doğum izni kullanmş olacağım. işyerimde snirlerimi bozduklarından kanama geçirdim drumda sürekli takiple 3 ay rapor kullandırdı. heyet raporu verilirse istediğiniz kadar gebeliği raporla geçirebilirsiniz. kalan izinlerde doğum sonrasına aktarılıyor zaten. ben birde doğum zini öncesi kullanırım diye iznimide kullanmamıştım böylelikle 1 ayda yıllık iznim var onuda sonrasında kullanacağım. haklarınızı sonuna kadar kullanmanızı tavsiye ederim işyerinde ne kadar çok çalışırsan o kadar çok işin artıyor kıymet bilende yok. benide dekanım sürekli arıyor ne zaman geleceksin diye ama daha çoookkk diyorum :))) acıkta yokluğumuzu tadsınlarki kıymetimizi bilsinler.

Peki arkadaslar aday memur icin rapor var mıdır? Ve suresi ne kadar? Dogum iznimbitti bu hafta 10 gunrapor aldım ama basım yanmasin

Merhaba bende devlet memuruyum ve öğretmenim sabahci oglenci olan çift sistemli bir okulda calisiyorum bu durumda benim gunluk kac saat sut iznim var ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…