Devlet hastanesinde smear testi nasıl yapılıyor, acı veriyor mu?

calvin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2019
16
2
1
24
Arkadaşlar 19 yaşındayım devlet hastanesinde smear testi yapılıyor mu ve güvenilir sonuç veriyor mu? Sonuçlar ne zaman çıkar, ücreti ortalama ne kadardır? Ve acı veren bir işlem mi? Bilginiz varsa bana yardımcı olur musunuz?

Arkadaşlar 19 yaşındayım devlet hastanesinde smear testi yapılıyor mu ve güvenilir sonuç veriyor mu? Sonuçlar ne zaman çıkar, ücreti ortalama ne kadardır? Ve acı veren bir işlem mi? Bilginiz varsa bana yardımcı olur musunuz?
Sağlık ocaklarında bile yapılıyor acı veren bir işlem değil kulak pamuğu gibi birşeyle örnek alıyorlar

İnternetten baktım, 21 yaştan önce yapılması gereksiz diyorlar fakat benim cinsel birlikteliğim var 18-19 yaşında isteğe bağlı smear yaparlar mı?
Doktorunuz gerekli görürse yapar zaten sizin isteğinizle yaparmı bilmem

Sağlık ocaklarında bile yapılıyor acı veren bir işlem değil kulak pamuğu gibi birşeyle örnek alıyorlar
bir spekulum takılarak yapılıyormuş, sürüntü alınmasından ziyade o alet daha acı verici değil mi :(

Yaptırdım işlem kısa sürüyor bi kaç saniye hafif bi acı oluyor tabi, sonuç 1 haftaya çıkıyor yanlış hatırlamıyorsam.

bir spekulum takılarak yapılıyormuş, sürüntü alınmasından ziyade o alet daha acı verici değil mi :KK43:
Hayır acı verici bi işlem değil ben acı hissetmedim yani en azından. Kendini kasar sıkarsan tabiki acıyabilir ama kendini rahat bırakırsan hiç acı hissetmezsin korlulacak bişey değil bence 😊

İnternetten baktım, 21 yaştan önce yapılması gereksiz diyorlar fakat benim cinsel birlikteliğim var 18-19 yaşında isteğe bağlı smear yaparlar mı?
Orayı hafif açabilmek icin alet takılıyor plastik jel sürülüyor ucuna kendini rahat bırakırsan acısı yok. İçeriden sadece sıvı alınıyor gibi düsün değdirilerek. İstersen yaparlar. Cinsel aktif herkesin yılda bi yaptırması gerekiyor

Öncelikle hiç acılı bir işlem değil. Ayrıca genelde evli olanlar yaptırıyor malum toplumda bekâret önemli bir unsur. Zaten eğer cinsel hayatınız yoksa smear yaptırmanızı hiç bir dr önermez.
Ayrıca devlette ücretsiz yapılıyor

Back