• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlet hastanesinde komple dis kaplama yaptıranlar acil yardim !

Mutluluk gecicidir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
130
33
28
Selam hanımlar. Irsi ve erken yaşlarda dış bakımı yetersizliği yüzünden birçok dışımı kaybettim.
Hamileyken de öndeki dışımı kaybetmem dolayısıyla doktorumuz yandaki sağlam dışı keserek kaplama köprü yaptı.
Sanırım bu kaplamamın ömrü dolmuş durumda yenilenmesi gerektiğini söyledi.
Diğer eksik dişlerimide sürekli kırılması dolayısıyla kaplamayı düşünüyorum doktorda bu yönde hem estetik acıdan hemde yemek yerken boşluklar çok fazla.
Devlet hastanesinde tüm ağzını kaplama yaptıranlar lütfen yardımcı olun, memnunmusunuz ?
Birde dış başına 17 lira olduğu doğrumu şayet böyleyse 350 400 liraya denk gelicek.
Maddi yetersizlikten dolayı devlete yaptırmak zorundayım.

Dis basina 17 lira olduguna emin misiniz? Koprulu degil ama bende de kaplama mevcut tanidiga ozelde yaptirmistim ve yillar evvel 100-200 civari odemistim iki dise. Ayrica ne kadar surede kaplamanin omru doldu? 15 yildir dolgularim, kaplamalarim duruyor.
Dis urunleri oldukca maliyetli o ucretler makul geldigi gibi suphelendirdi de iyi bir yer mi? Agiz sagligi kalp sagligini buyuk olcude etkiliyor dikkatli olmakta fayda var.

Kaplamanın ömrü neden dolmuş ona bakmak gerekir. Porselende herhangi kırık, alttaki dişte çürük vs. var ise yenilenmesinde fayda var ancak bir diş eti problemi varsa önce bu çözülmeli. Bazı devlet hastanelerinde periodontoloji ( diş eti hastalıkları) uzmanı oluyor, ona da bir muayene olmanızı öneririm. Halihazırda bir diş eti problemi ve hijyen eksikliği varsa yeni yapılan kaplamalar da uzun vadede bir fayda sağlamayacaktır.

Back