Gebeliğe Hazırlık Devlet hastanesi sorunu

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

CHETAN

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
273
75
623
Merhaba, 1 yıllık evliyim bebeğimiz olsun istiyoruz lakin olmuyor. Doktora gittim 1 hafta önce alttan muayene edip infertilite ye yönlendirdi ve test yapilacak dedi. Gittigimde bana aşılama ve tup bebekten bahsetti hic bir test ypmadan. Tabi bunun icin ilk once testler saydi esim ve ben için sonrada ikisinden biri olucak dedi halbuki ben folikasit verirler diye düşündüm. Şimdi ne yapmalıyım sizden fikir almak istedim. Yaşım 28 eşimde benimle aynı yaşta. Fikir verirseniz sevinirim.

Muayene etmiş bişeyler görmüş ama anladığım kadarıyla ne gördüğünü söylememiş. Bence kendinize başka bi doktor bulun ya da hazır yonlendirmisken gidin araştırılsın.

Başka bi doktora da görünün bnce .çünkü ilk olarak hapla tedavi başlıyor sonra aşılama en sin tüp bebek yaptiriliyor

Daha bir yillik evlisinizz hemen bakar bakmaz ne tup bebegi bence baska bi doktora gorunun

İnfertilite bölümüne gidiyorum ben de, pco olanlara klomen deniyolar. Herhangi bi sorun görmezseler aşılama yapıyolar. 2 aşılamadan sonra istersen 1 aşılama daha istemezsen tüp bebeğe geçiyosun

1 yıldır denediğinizi ve olmadığını sanmıştır kadın doğum bölümü, eğer böyle değilse farklı bi kadın doğuma gidin

İnfertilite bölümüne gidiyorum ben de, pco olanlara klomen deniyolar. Herhangi bi sorun görmezseler aşılama yapıyolar. 2 aşılamadan sonra istersen 1 aşılama daha istemezsen tüp bebeğe geçiyosun

Peki daha öncesindw herhangi bir test yaptılar mı ? Herhangi bir sorun olup olmadığını bana söylemedi çünkü

Muayene etmiş bişeyler görmüş ama anladığım kadarıyla ne gördüğünü söylememiş. Bence kendinize başka bi doktor bulun ya da hazır yonlendirmisken gidin araştırılsın.
Başka bir doktora daha gözükeyim teşekkürler

Peki daha öncesindw herhangi bir test yaptılar mı ? Herhangi bir sorun olup olmadığını bana söylemedi çünkü
1 yıllık evliyim dediysen 1 yıldır olmadığını düşünmüştür. İnfertilite bölümüne başvurunca zaten baya detaylı testler istiyolar ve öyle başlıyolar. Hadi gel aşılama gibi bişey yok. Hormon, vajinal kültür, smear, hsg, sperm testi, nüfus kayıt örneği, evlilik cüzdanı fotokopisi falan derken bayağı prosedür var. Sen yeni istiyosan hiç infertiliteye gitme. Bi kadın doğumcuya gidip yeni istediğini ve genel kontrol için geldiğini falan söyle

1 yıllık evliyim dediysen 1 yıldır olmadığını düşünmüştür. İnfertilite bölümüne başvurunca zaten baya detaylı testler istiyolar ve öyle başlıyolar. Hadi gel aşılama gibi bişey yok. Hormon, vajinal kültür, smear, hsg, sperm testi, nüfus kayıt örneği, evlilik cüzdanı fotokopisi falan derken bayağı prosedür var. Sen yeni istiyosan hiç infertiliteye gitme. Bi kadın doğumcuya gidip yeni istediğini ve genel kontrol için geldiğini falan söyle

Evlendiğimizden beri deniyoruz inşallah bu ay olur. Gideceğim yeniden.

27 yaşındayım ben de devlet hastanesinde tedaviye devam ediyorum. Diğer yorum yapan arkadaşlara katılıyorum 1 yıldır denemenize ragmen olmuyorsa doğru bölüme gitmişsiniz aslında fakat yenilerde istemeye başladıysanız ben de kadın doğum öneririm. Belki başlangıçla süreç ile alakalı bilgi vermiştir. Yoksa testler falan yapılmadan aşılama tüp bebek yönlendirmesi yapamaz. Eşime ve bana testler uygulandı eşimde problem olmadığı için bana yönlendi doktor. En son aşama aşılama ve tüp bebek dedi. Zaten içinize sinmediyse yeni doktor bulun bence.

Back