- 19 Mayıs 2011
- 10.942
- 9.686
- 248
- Konu Sahibi blue_ismyheart
-
Q yazın güzel olmuş.
İlla ki bir şeylerin zorunlu olması lazım demi ülkemizde prim yapması için ya da yapmamız için?
Kırmızı ışık cezası olmadan kimse can güvenliğini düşünmez basar geçerdi. Şimdi kamera sistemi geldi de cezaya girince durur olduk. İlla yaptırım olması lazım demi bir şeyi yapmak için???? İlla eğitilmemiz lazım demi onu yapmak için?????
Bu insanlar benim yaşım kadar dünya ülkesi gezmiş insanlar. Bir ilçe kadar çalışanı olan insanlar..İlla kanun yasa mı lazım üç beş kuruş onlar için harcamak için.
Devlet kendi başına suçlu bir merci ama kazanmak için önce insanlara kazandırmazsan böyle birden kayberdersin.
ipekcim burda bile maskesiz çalışmak isteyen bi ton işçi ,halbuki senin güvenliğin içn diyoruz ,rahat etmiyorum diyor..
işte demek istediğim bu konunun öneminin kafada oturtulması,işçiye de doğru anlatılması....devlet yaptırımlarla kontrollerle işvereni bu yöne itecek,iişveren de işçisini eğitecek...
kusura bakmayın çok alakasız ama ben pro oldum yazı rengim pembe oldu,nasıl değiştiricem acaba
Q o zaman sizin firmanız da itfaiye aracı vs almasaydı adam neden bir ton para verdi??
Neden yer kaplasın, vergisi vs uğraşsın. Denetlemeye 10 gün kala kiralasaydınız bir yerden.!
qui degişme çok tatlı oldun
qui degişme çok tatlı oldun
yapılabilrdi tabii,ama işte patronun insafına kalıyor herşey..:)
yani biri yazmıştı dün; hiçbir iş kazası aslında kaza değildir...diye..çok doğru...
şimdi mesela bireysel kazalar oluyor işletmelerde mesela,makine bıçaklarını temzilerken giymeleri için çelik eldiven var,adam takmıyor,eli kesiliyor,al sana iş kazası ve de soruşturma tabii ki...anında işletme müdrü gözaltına alınıyor..kaza ama bakın ihmalden kaza...
yani demem o ki,somada işçilerin bile suçu olsa,sorumlu yine işletmedir...iyi eğitmeliydi işçilerini o zaman...
Bu patronlar felaket bize rastlamaz sandılar. İhtimal vermediler. Zaten verselerdi kaçış odaları ne ki onlar için koyalardı en azından birkaç tane..Kaldı ki şu an uğraşmak zorunda oldukları bir sürü yasal prosedür, tükkanın kapalı oluşu hep zarar, işletmenin mimlenmesi, güvenilirliklerin azalması vs.
İlk arabamı aldığım zaman ben kaza yapmam dedim çok güvendim kendime.
Ama bir kaza yaptım 2 yıllık kasko bedelim kadar harcama yaptım bir de moralimin bozulması cabası. Ondan sonra arabamı değiştirdim şimdi kaskom hep vardır. Bu iş de buna benzer. Şimdi bunlar da yapacak kaçış odaları. Artık olmaması imkansız. Devlet de koyacak maddesini.. Ama kaza bir kere olmuştur. İhmal de budur işte. Birinci dereceden de Alp Gürkan suçludur. Ama medya aklayacak, paklayacak, pamuklara saracak.
Tabi ki bak bir çavuş demirleri ısırarak ayakta kalmış ve bunu ekibine yaptırmış. Kendi diyor zaten eğitimde öğrendiklerini. Demek ki bunu ve buna benzer şeyleri bilmeyen ne kadar çok çalışan var..
evet ipekcim aynen öyle patronlar hep maliyeti düşünürler aslında..ne kadar harcarsam ne kadar kaznırım diye...bizde mesela makineler çok öenmlidir,bebek gibi bakılırlar,her türlü kontrolü yağılır vs....ama mesela işçi maaşlarına gereken önemi vermezler....
adam devam edicem diyro baksana ipek,değerlendirme soruşturma bitsind evam edicem dityro..
Etcek tabi. Koyacak oraya kaçış odaları etmek zorunda o etmese başkası edecek zaten. Büyük bir sermaye var, para var. Ucu kesinlikle boş kalmaz.
Şu an acaba lanet olsun nasıl sıyrılacağız bu işten mi diyorlar yoksa eyvah o kadar can gitti bu aileler ne olacak mı diyorlar acaba?
Adamlara ne kadar kolay fgelişyor bu şekilde ölümü tatmak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?