Devlet bankalari. Krediler..

TuzluCekirdek

Burası soğuk odalar!!!
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2007
3.734
94
Merhabalar. Malum devlet bankalarında konut kredileri dustu. Bizde buna istinaden kredi kullanmak istedik fakat devlet bankası kredimize red verdi. Bizden yana herhangi bir olumsuzluk yok özel bankalardan kredi alabiliyoruz fakat onlarında oranları fazla. Anlayamadığım madem kredi vermeyecekler oranları neden düştü? Bankacı arkadaşlar fikir verebilir mi. Teşekkürler

Ben de tam bunu merak ediyordum.
Basvuru yaptim. Henuz sonuclanmadi.
Ozel bankalardan 2si arayip "devletten cikmaz gelin biz yardimci olalim" dedi.
Ortak bir sistemden goruntuluyorlar da sanirim.

7 yildir sigortam araliksiz. Maasim yuksek denebilecek seviyede. En azindan ortalamanin uzeri.
Kredi kartimi hic aksatmadim, hic asgari yatirmadim hep tamamini odedim.
6 ay once bir kredi cektim 30 aylik araba aldim hic gecikme falan olmadi oduyorum cok sukur.
Ama ozeller yine de cikmaz dedi.

7 yildir sigortam araliksiz. Maasim yuksek denebilecek seviyede. En azindan ortalamanin uzeri.
6 ay once bir kredi cektim 30 aylik araba aldim hic gecikme falan olmadi oduyorum cok sukur.

Gidip ureticiden 10 liraya aldigin bir kazagi pazarda 7 liraya satar misin?

Devlet bankalarina zorla bu yaptirilmaya calisiliyor
Kredinin maliyeti 1.60 ama drniyor ki 1.20 ile kredi vereceksin
Tamamrn zarar
Hicbir kurum kendini bu kadar zarara sokmaz , sokamaz
O yuzden tamamen gosteris amacliydi konut kredisi faiz azaltimi
10 basvurudan bir tanesine verecrkler
Onda da zarari baska urunlerle giderebilecekleri musterileri sececekler

Ben bankacıyım öncelikle şunu söyleyeyim hiçbir banka diğer banka hakkında ordan size kredi çıkmaz diye bir şey söyleme hakkına sahip değildir, çünkü bilemez göremez diğer bankanın karar mekanizmasını. Kesinlikle inanmayın hatta şikayet edin. Devlet bankaları düşük faizle verdiği için şu an herkes bu bankalara kaydı, özellerin faizi aşırı yüksek ve tabiki saf müşteri bulmaya çalışıyorlar kusura bakmayın.

Geçen bir müşterime x bankası sadece bizde mortgage sistemi yani konut kredisi var demiş adam da inanmış. Böyle bir şey olur mu ya??? Ve inanılmaz fazla bir faizle kredi kullanmış yazık günahtır.

Gidip ureticiden 10 liraya aldigin bir kazagi pazarda 7 liraya satar misin?

Devlet bankalarina zorla bu yaptirilmaya calisiliyor
Kredinin maliyeti 1.60 ama drniyor ki 1.20 ile kredi vereceksin
Tamamrn zarar
Hicbir kurum kendini bu kadar zarara sokmaz , sokamaz
O yuzden tamamen gosteris amacliydi konut kredisi faiz azaltimi
10 basvurudan bir tanesine verecrkler
Onda da zarari baska urunlerle giderebilecekleri musterileri sececekler

Hah sagol abla olayi simdi cozdum.
Malesef kafam hic basmiyor bu islere...

Ben yatirimlik ev icin basvurmustum,olmasa da hic bir sey kaybetmem. allah gercekten barinacak eve ihtiyaci olanlara yardim etsin. Insanlarin da duygulariyla oynamasalar keske...

Ben bankacıyım öncelikle şunu söyleyeyim hiçbir banka diğer banka hakkında ordan size kredi çıkmaz diye bir şey söyleme hakkına sahip değildir, çünkü bilemez göremez diğer bankanın karar mekanizmasını. Kesinlikle inanmayın hatta şikayet edin. Devlet bankaları düşük faizle verdiği için şu an herkes bu bankalara kaydı, özellerin faizi aşırı yüksek ve tabiki saf müşteri bulmaya çalışıyorlar kusura bakmayın.

Geçen bir müşterime x bankası sadece bizde mortgage sistemi yani konut kredisi var demiş adam da inanmış. Böyle bir şey olur mu ya??? Ve inanılmaz fazla bir faizle kredi kullanmış yazık günahtır.

Ya bisey soyliym mi basvuruyu yaptim,
3 saat icinde maas hesabimin oldugu banka,
kiracilarimizin kiralari yatirdigi banka ve arac kredisi cektigim banka beni aradi :/

"Zaten bizim musterimizsiniz size ozel oran sunalim, o bankadan cikmaz" tarzi seyler soylediler.

Hah sagol abla olayi simdi cozdum.
Malesef kafam hic basmiyor bu islere...

Ben yatirimlik ev icin basvurmustum,olmasa da hic bir sey kaybetmem. allah gercekten barinacak eve ihtiyaci olanlara yardim etsin. Insanlarin da duygulariyla oynamasalar keske...

Ya bisey soyliym mi basvuruyu yaptim,
3 saat icinde maas hesabimin oldugu banka,
kiracilarimizin kiralari yatirdigi banka ve arac kredisi cektigim banka beni aradi :/

"Zaten bizim musterimizsiniz size ozel oran sunalim, o bankadan cikmaz" tarzi seyler soylediler.

Başvuruyu görür zaten orası ok ama onaylanmaz onaylanır vs o konuda asla bir yorum yapamaz etik olarak yapmamalı da zaten...Biz bankacılar olarak asla diğer bir banka, banka çalışanı hakkında yorum yapmayız, bundan kesinlikle kaçınırız etik değildir çünkü, müşteriyi yanıltırsınız.

Annem devlet bankasından tam iki ay önce konut kredisi çekti.Eski oranla.Gecen hafta yeniden yapılandırmak için gitmiş. Yapılandırma olamayacağını,dusuk faizli kredi kullanımına yönelik bankaya yazı gelmediğini söylemişler.

Eşimden araç ruhsatları ve şuan oturduğumuz dairenin tapusunu istemişler. Hepsini onlara beyan ettik. Madem vermeyecekler kredi neden oranlar düşürüldü

Çekeceğim iz kredi 200000 bin. Devletten çekince daha az oduyoruz fakat özel daha yüklü. İnanın psikolojim bozuldu akşamdan beri. Eşimden haklı olarak neden 50000 bin fazla ödeyelim diyor. Offff çok canım sıkılıyor.

Eşimden araç ruhsatları ve şuan oturduğumuz dairenin tapusunu istemişler. Hepsini onlara beyan ettik. Madem vermeyecekler kredi neden oranlar düşürüldü
Malum onumuz secim. Kredi oranlarina dustu he gelin demek onlar icin arti su an. Vermeyecekler degil bin kisiden bir kisiyi sececekler. O da en kuvvetli aday olacak (mal varligi olan,kredi karti kullanan,mumkunse devlet memuru veya garanti isi olan yuksek gelirli cocuksuz vs vs)

Biz de özel bankadan çektik 5 yıl önce. Bir arkadaş o dönem devlet bankasından çekti ama aracı sayesinde. Faizler düşünce yapılandırması da çok zor oldu..

Neden bu kadar zorluk ben de anlamıyorum? Geçen 5000 kredi isteğimi bile reddettiler.
İlla holding sahibi olup milyonlar mı olması sicilimizim pasparlak olması için ilginç bir politika..

Biz de özel bankadan çektik 5 yıl önce. Bir arkadaş o dönem devlet bankasından çekti ama aracı sayesinde. Faizler düşünce yapılandırması da çok zor oldu..

Neden bu kadar zorluk ben de anlamıyorum? Geçen 5000 kredi isteğimi bile reddettiler.
İlla holding sahibi olup milyonlar mı olması sicilimizim pasparlak olması için ilginç bir politika..
Ağzımıza bir parmak bal çalıyorlar sonra geri alıyorlar. Çok can sıkıcı bir durum cidden.

Secim sonrasi buyuk bir krize girecegiz
O yuzden kredi vermiyorlar
Ulkenin yarisi batacak
Sen odeyebilecek olsan bile bankalarin kredi verme gucu cok azalacak bataklar yuzunden
Bankalara degil ulkeyi bu hale getirenlere kizmak lazim :)
Cidden kriz cok cok buyuk olacak

Ben özellere daha çok güveniyorum artık her anlamda..

Özel bankalara güveniyorsunuz devlet bankalarına güvenmiyorsunuz öyle mi? Yukarda arkadaş faiz indiriminin sebebini çok güzel açıkladı ama okumadınız sanırım.

Özel banka size yüksek faizli krediyi verir, ister ödeyin ister ödemeyin hoppp sizi avukata ve varlık yönetim şirketine aktarır 1000 tl yi 5000 tl olarak geri ödersiniz. Devlet bankaları henüz bunu yapmıyor, ince eleyip sık dokuyor, ekonomi ve vatandaşı daha çok düşünüyor ama siz güvenmeyin tamam :)

Secim sonrasi buyuk bir krize girecegiz
O yuzden kredi vermiyorlar
Ulkenin yarisi batacak
Sen odeyebilecek olsan bile bankalarin kredi verme gucu cok azalacak bataklar yuzunden
Bankalara degil ulkeyi bu hale getirenlere kizmak lazim :)
Cidden kriz cok cok buyuk olacak

Bilinçli yorumlarınız ve ekonomik farkındalığınız için teşekkür ederim.

X