MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazete, televizyon ve ajansların Ankara temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Bahçeli, CHP ile Hulusi Akar arasında yaşanan gerginliğe yönelik önemli açıklamalar yaptı. Hulusi Akar'a yapmış olduğu ziyareti hatırlatan Bahçeli "Hulusi Akar paşa Kuran'a bayrağa ve silaha sahip çıkmıştır. Eğer kendisine yöneltilen baskıyı yerine getirseydi bugün burada olmazdık. CHP, siyaseten söylüyorum, çeki düzen vermelerinde fayda var. TBMM'de o hırçın, ne dediğini tekrarlayamayacak kadar cahilce konuşmalar CHP'ye bir şey kazandırmaz. Kazanan Hulusi Akar Paşa olmuştur. Kutluyorum kendisini" ifadelerini kullandı. Bahçeli ayrıca Metin Akpınar’ın açıklamaları hakkında da “Sana zaten yazık olmuş Metin Akpınar. Konuşmaların içeriği hoş değil... Metin Akpınar'ın Halk TV'de 5 dakika konuşma yapmasını istiyorum. 'Bu benim gafletim, cehaletim milletimden özür diliyorum' demesi lazım. Bu sebepten dolayı ben çok üzgünüm” şeklinde konuştu.
Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.
"HULUSİ PAŞA KURAN’A, BAYRAĞA, SİLAHA SAHİP ÇIKMIŞTIR"
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile CHP’li Özgür Özel’in tartışmalarına ilişkin, "Bu olay Türkiye’yi çok üzmüştür. CHP’nin grup başkan vekili olan şahsiyet o çirkin üslubu aşağılayıcı tavırları ne CHP’ye ne de Türkiye’ye bir fayda sağlar. Bundan en büyük zararı da o şahıs görür. Siyaseten itibari sıfırlanmış bir şahıs olarak toplumda kabul görür hale gelmiştir. Hulusi paşa Kuran’a, Bayrağa, silaha sahip çıkmıştır" dedi.
seçim ortamında daha ılımlı bir yol izleyecektir. Birkaç kişi konuşuyor onları da tatile gönderse iyi olur diyorum" dedi.
Af tartışmalarını yeni yılda gündeme getirecek misiniz? sorusu üzerine Bahçeli, "Tasarımız duruyor. Meclis’te gündeme alınması için bekliyoruz. Af yasasının çıkmasının ülkemiz için yararlı olacağını düşünüyoruz" dedi.
Bu adam ne zaman utanacak diye bekliyorum. Ama sanirim hayal kuruyorum. Sirf mide bulandirmaya yariyor her lafi. Baskasina dil uzatmadan once aynaya baksa ya..