• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları devlet anasınıfına kayıt yaptıracaklar okusun

CennetKokulum

kuzusu'nun kuması
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2007
2.451
36
358
Diğer
kızlar bu sene Allah ızın verırse anasınıfına baslıycak kayıtlar hazıranda baslıycak sanırım bu sene e kayıt dıye bır olay varmıs bılgınız varmı bılmem bende henuz tam arastırmadım benım oturdugum semttekı okulun anasınıfını dusunuyorum amaaaaa Adanananı en ıyı okulu ortalama olarak tum adana oraya yazdırmak ıcın ugrasıyor ve tek anasınıfı var 50 kontejanıda o okuldakı tanıdık bır md yardımcısıyla gorustuk ıkemetgaha bakmıylarmıs ıse bakın sız neye bakıyolar aceba sımdı bu okula 500 den fazla talep olacak kontejan 50 neye gore alacaklar bu cocukları ozele para yetmez devlette torpıl ıster ya dayın olacak ya paran ne yapacaz bılmıyorum adam hıc oralı olmadı yazdırırz demedı mudurde bıter dedı sımdı mudur tanıdıgımı bulacaz bu nasıl ıs ya sızlerın bılgısı varmı boyle kayıt zamanı yasanan sorunları ıyı arastırın yasanacak cunku herkes cocugunu ıyı okula yazdırmak ıster haklarımız nelerdır

valla bazı çok talep gören okullar kura sistemine gidiyor, ön kayıt yaptırıyorsun ve kuraya giriyorsun. Bu kura olayı bazı okullarda noter huzurunda yapılıyor onda sorun yok ama bazı okullarda noter huzurunda olmuyor, ben bu okullarda okula yapılan bağışa bakıldığını düşünüyorum, şahsi kanaatim tabii.
haklarımız nelerdir demişsin bi anaokulu öğretmeni cevaplarsa bende merak ediyorum

kızlar bu sene Allah ızın verırse anasınıfına baslıycak kayıtlar hazıranda baslıycak sanırım bu sene e kayıt dıye bır olay varmıs bılgınız varmı bılmem bende henuz tam arastırmadım benım oturdugum semttekı okulun anasınıfını dusunuyorum amaaaaa Adanananı en ıyı okulu ortalama olarak tum adana oraya yazdırmak ıcın ugrasıyor ve tek anasınıfı var 50 kontejanıda o okuldakı tanıdık bır md yardımcısıyla gorustuk ıkemetgaha bakmıylarmıs ıse bakın sız neye bakıyolar aceba sımdı bu okula 500 den fazla talep olacak kontejan 50 neye gore alacaklar bu cocukları ozele para yetmez devlette torpıl ıster ya dayın olacak ya paran ne yapacaz bılmıyorum adam hıc oralı olmadı yazdırırz demedı mudurde bıter dedı sımdı mudur tanıdıgımı bulacaz bu nasıl ıs ya sızlerın bılgısı varmı boyle kayıt zamanı yasanan sorunları ıyı arastırın yasanacak cunku herkes cocugunu ıyı okula yazdırmak ıster haklarımız nelerdır

offff offffffffffffffff
tam benım derdımden seker allah yardımcımız olsun ınsaallah
kızımı gondermek ıstedıgım okul kurayla secıyor ogrencılerını pazartesı gunu on kayıt yaptıracagım ayın 19undan sonra kurayla belırleyecekler kurada cıkarsak oraya gondermeyı dusunuyorum cıkmazsak yakınımızdakı okulun anaokuluna.ordada ıstedıgımız bır ogretmen var onun cok ıyı oldugunu soyluyorlar onuda nasıl ne sekılde yapacagız bılmıyorum.bende de bır stres sorma su ara.
bır anaokulunun bıle bu kadar stres yapacagını hıc dusunmezdım
allah yardımcımız olsun ınsaallah:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Ben evime en yakın okula kayıt yaptırdım kızımı.Ne ön kayıt nede daha sonrası için bişey söylediler. Bu yaptırdığım kayıtla Eylülde başlayacak.Sadece 100tl para aldılar okadar. Eylül ayında öğretmenleri toplantı yapacakmış isteklerini ve alınacak malzemeleri söyleyecekmiş o kadar.Eger güçlü bir tanıdığın yoksa yada sağlam bi cebin her yerde işin zor. Artık okuldan çok ögretmen önemli. Eger öğretmene güveniyorsanız hakkında biraz araştırma yaptıysanız bu okul en yakınınzdaki okulda olabilir.Benim bide ufaklık var bırakacagım kimsede yok o yüzden en yakın okulu tercih ettim ama öğretmen araştırması yaptım hepinize kolay gelsin

geçtiğimiz hafta hep bunun için uğraştık tüm konumuz bu oldu ama hala kesin sonuç almış değiliz. benimde hemen evimin 1 apartman yanında ki okula yazdırmak istiyorum oğlumu fakat sadece form doldurup ön kayıt için aldıklarını belirttiler kesin sonuç temmuzda verilcekmiş bize olumlu ya da olumsuz olarak. bu okul devletim müstakil ve tam gün eğitim veren bir okuldu şansımıza hem bu sene kurayla alma olayı çıktı hemde yarım gün eğitim verilcekmiş hala hiçbişey belli değil. kurada çıkmazsa ne olucak ben evime en yakın okula kayıt yaptırma şansı bulamazsam daha nerdeki kula verebilirim ki? sonrada eğitim için 7 yaş çok geç diyorlar söyledikleri ve uyguladıkları tutarsızlıklarıyla arada madur olan yine bizler oluyoruz. anaokulunda bu kadar uğraşıyosak bu çocukların gelicekte ki eğitimlerinde neler bizi bekliyor düşüncesi bile insanı sıkıyor

Benim çevremdeki okullar bırakın kayıt yapmayı ön kayıt bile yapmıyorlar neymiş milli eğitim bekleyin demiş e-kayıtta bizimkiler de belli olacakmış 3 okulu aradım aynı şeyi söylediler ilkokullarla beraber anaokullarınkininde aynı anda belli olacakmış

okuldan önce öğretmen seçin bence,o daha önemli,talep fazla olursa kura oluyo,e burasıda türkiye olunca torpilsiz ,dayısız iş olmuyo haliyle,hakkımızda hayırlısı

okuldan önce öğretmende önemli de burada çevrede çok önemli benim bulunduğum yerde okullar berbat
ben konu aça n arkadaş ile aynı okulu düşünüyorum banada öncelik o çevrede oturanlara dediler:uhm:

Arkdaşlar ben Antalyada oturuyorum Namık Kemali düşünüyorum okul hakkında bilgisi olan var mı?

kızlar ben 1 aydır arastırıyorum e kayıtla olacakmıs okul kayıt alanı neredeyse orada yanı nufus mudurlugunde ıkemetahınız nerede gorunuyorsa o ikemetgaha gore kayıt alanları belırlenmıs boyle olacakmıs artık ama ben ınanmıyorum torpılle ısteyen ıstedıı okula yazdıracak gıbı eeee bu durumda dayılarımız buyuk olmalı duruma bakın ya cocuk okutmak ıcın torpıl lazım benım kayıt alanım ıstedıgm okul 100 mt ancak ama bulundugum sehırde bu okula talep cok bakalım ne yolla alacaklar ınsanlar bın bır yolla ıkemetahlarını farkı yerlerde gosterıyor buda haksızlık

kızlar mıllı eıtım bakanlıından alıntı bu yazı bız hıcbırsey yapmıycakmısız otomatık kayıt yapılacakamıs ama cocunu anasınıfına herkez kaydetmıyorkı nasıl otomatık olacak nasıl ısı sansa bırakacaz ya olmazzda acıktamı kalacaz anlamadım kımı okul e kaytıla alıyor kımısı dırek kayıt yaptırmıs arkadaslardan

e-kayıt ile ilgili Basın Açıklaması

Son günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında okul kayıtlarına ilişkin yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek özellikteki haberler için aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

2009-2010 eğitim ve öğretim yılında resmi ilköğretim okullarımızın birinci sınıflarına kayıtlar önceki yıllardan farklı olarak bazı yeniliklerle yapılacaktır.

Bu amaçla;

1- E-Devlet uygulamaları kapsamında, Ulusal Adres Veri Tabanındaki adres bilgileri ve birinci sınıfa kayıt olacak çocukların T.C.Kimlik numaralarının İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kurulan öğrenci yerleştirme komisyonlarının okul adres eşleştirmeleri neticesinde sistem tarafından öğrenciler okullara otomatik olarak yerleştirilecektir.

2- Kayıt işlemleri 1 Haziran 2009 tarihi itibariyle başlatılmıştır. Velilerimiz çocuklarının hangi okula kaydedildiğini 29 Haziran 2009 tarihinden sonra veli bilgilendirme sisteminden veya evlerine en yakın ilköğretim okulundan sorarak öğrenebilecektir. Okulların açılmasıyla birlikte de veli çocuğunu okula gönderecektir. Bu sayede E-Okul sistemi tarafından tüm öğrenciler adreslerinin bulunduğu en yakın ilköğretim okuluna kayıt yaptıracaktır.

3- Adres bilgileri doğrultusunda ismi çıkan okula, öğrenci gidip ders başı yapacaktır. Öğrencinin isminin çıkması aynı zamanda kayıt belgesi anlamına gelmektedir. Bunun dışında, herhangi bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.

4- Herhangi bir karşıklıklık çıkması durumunda, kayıt ve nakillerde ulusal adres veri tabanındaki adres bilgileri esas alınacaktır. Velilerimize kolaylık sağlanılması ve adresin doğruluğunu tespit açısından okul yönetimleri tarafından elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi, kira sözleşmesi veya tapu kaydı gibi belgeler istenebilecektir.

5- Sistemde okula yerleştirilen şehit ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin velilerinin talep etmesi halinde istedikleri okula kayıtları daha sonra nakil yoluyla yapılacaktır.

Özetle, velilerimiz kayıt için gerek internetten form doldurulması, gerekse okula başvurması önkayıt yaptırması, kayıt parası yatırması gibi herhangi bir işlem yapmayacak, adres ve T.C.Kimlik bilgileri doğrultusunda çocuklar sistem tarafından okullara kayıt edilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Anasınıflarında e-kayıt sistemi tam olarak başlamadı.Fakat kayıtlarda okulumuza adresi tutanlara öncelik tanınıyor.İkemetgah isteniyor.Öncelik yakın çevrenin.Fakat her çocuğun okulöncesinden yararlanması için adresi tutmayanlarda kapasite oranında alınıyor.Kayıtlarda esneklik var.Bu birazda okul idaresinin tutumuylada ilgili.

selam arkadaşlar benim oğlumda bu sene anaokuluna başlıyacak ben ikamet ettiğim yerdeki okula oğlumu vermek istemiyorum ama yeni bir kanun çıkmış mecburen ikamet ettiğin yerdeki okula vermek lazımmış acaba torpillede olsa istediğimiz okula veremezmiyiz ben araştırdım biraz kayıtlar ankaradan yapılıyomuş o yüzden bizim seçme şansımız yokmuş....

Back