• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Devlet Anasıfı Ama Batıracaklar Bizi...!

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
Selam Kızlar
bu sene kızımı yakınlardaki, devlet anasınıfına yazdırdık ..kayıtta 300 tl istiyorlar 120 tl lik kırtasiye masrafı,temizlik malzemeleri masrafı, artı dans dersi alınacakmış;dans için eşofman lazımmış markalı olmalıymış.. dergi parası yok yedek kıyafetleri için kutu alınacakmış o bu derken kızlar çıldıracağım ya... :18: bu nedir böyle ?aranızda var mı muzdarip olan bu kadar masraftan? Aylık 80 veya 85 tl ödenecek parayı da eklemem lazım!sene sonunu hayırlısıyla bi çıkarsak:53:

Son düzenleme:
bu tamamen ögretmen ıle alakalı bır durum.......benım kardesımde okulöncesı ögrt i yalnız hıc bu kadar fazla para ıstedıgını bılmem tabı kı kırtasıye masrafları oluyor ama o da bu kadar degıldi....bence velıler bır araya gelıp konusmalısınız.sonucta herkesın maddi durumu aynı değil.....

bu tamamen ögretmen ıle alakalı bır durum.......benım kardesımde okulöncesı ögrt i yalnız hıc bu kadar fazla para ıstedıgını bılmem tabı kı kırtasıye masrafları oluyor ama o da bu kadar degıldi....bence velıler bır araya gelıp konusmalısınız.sonucta herkesın maddi durumu aynı değil.....

canım sorma ya o da ayrı bir mesele ben toplantıya katılamadım bugün öğrendim , kimse sesini çıkarmamış..hani sivrilmekten çekindi belki de..orada tanıştığım bir bayan "kimse sesini çıkarmayınca biz de bişi diyemedik" dedi....dediğin gibi ortaklaşa anlaşıp konuşmak gerek..inanamıyorum daha bunun bayramları var onlarda ne olur hiç bilmiyorum..hadi aylık 85 tl ye bişi demiyoruz bakıcıların aylıkları kahvaltı masrafı var diye...ama modern dans için 35 tl artı eşofman istemeleri saçma gelmiş çoğuna ama kimse sesini çıkaramamış tek başıma desem fayda etmiyecek üstelik göze batan konumda olacağım çünkü ben önceden veliler içinde açıktan tepkimi yani zorluğunu ortaya koydum kimse sesini bile çıkarmadı "bu bayan haklı "diyerek...herkes arkadan of bayağı masraf diyor ama sesini çıkarmıyor ya...sanırım çocuğunun eğitimi etkilenir diye düşünüyor herkes...

Selam Kızlar
bu sene kızımı yakınlardaki, devlet anasınıfına yazdırdık ..kayıtta 300 tl istiyorlar 120 tl lik kırtasiye masrafı,temizlik malzemeleri masrafı, artı dans dersi alınacakmış;dans için eşofman lazımmış markalı olmalıymış.. dergi parası yok yedek kıyafetleri için kutu alınacakmış o bu derken kızlar çıldıracağım ya... :18: bu nedir böyle ?aranızda var mı muzdarip olan bu kadar masraftan? Aylık 80 veya 85 tl ödenecek parayı da eklemem lazım!sene sonunu hayırlısıyla bi çıkarsak:53:

120 tl lık kırtasıye masrafı da ne dir olacak şey degıl hadı onu geçtım temizlık malzemeleri için toplanan para çok şaşkınım sıze her yıl verılen 570 tllık kırtasıye giderleri adı altında okulunuz ıcın harcanması gereken parayı ne yapıyorsunuz acaba benmı yanlış bılıyorum o paranın harcanmamasımı gerekıyor.ayrıca şu dergı olayı tamamen öğretmenin rahatlığı söz konusu derigiyi açıyorlar öğrencilere şunu yap bunu yap bitti öğrenci öğrendimi sankı anasınıfı çocukları bunlar öğrencının butun duyu organlarına hıtap etmelı yapılan etkınlıkler oda yetmıyor sayfa sayfa fotokopi çektırıp kagıtlardan okuma yazmaya hazırlık etkınlıgı yaptırıyorsunuz bide eve ödev veren velilerin gözune girmeye çalışan bu yolla kınıyorum sizi bır anasınıfı öğrencısıne ev ödevı olarak etkınlık verılmez bunu daha öğrenememış çok sayıda egitimcilerimiz var geliştirin kendınızı. tembel olmayın bırakın öğrenciler zevk alsınlar yaptıkları etkınlıklerden onların ürünleri olsun tada bıleceklerı dokuna bıleceklerı şeyler hazırlayın hazıra konmayın yaratıcılıgınız kullanın.anasınıfı öğrencısıne toplama cıkartma öğretılmez okuma yazma öğretılmez.ÇÜNKÜ ONLAR ANASINIFI .

Selam Kızlar

Kayıt için bize de toplamda 300 ytl dendi ama bu parayı taksit taksit 1.dönem sonuna kadar ödemeliymişiz,bu iyi .Kırtasiye ve temizlik masrafı 100,ü geçiyor senin de dediğin gibi. Aylık yemek parası da veriyoruz 50 tl. Bir de kıyafeti içinde 45 civarı. Ama dans dersini ilk defa senden duydum.

anlamıyorum....29 ekime yetişmicek gibi....taaa 23 nisanda çıkacaklar şimdiden folklor ve modern dans dersi parası neyin nesi....zambak yayınlarının 8 en fazla 9 adet anasıfı kitapları var içinde şekil boyama etkinlik ...işte kaç kuş var sayın falan resimleri vs..bu kitapların toplamı 135 tl...taksitel verecğiz..aylık zaten 80 tl isteniyor..bakıcıların parası yemek parası içinde diolar..temizlik için sıvı sabun ıslak mendil tuvalet kağıdı havlu kağıdına kadar bizden istediler zaten...eee tuvaleti de çocuklar yapıyor gidip kendi...anlamadım gitti..en aşağı 5/6 bin tl para giriyor anaokulu için okula..bakıcı iki tane asgari ücret alıomuş..öğretmen desen devlet ödüo..hadi ücretli öğretmenin maaaşını da verseler -ki çok düşük asgari ücretmiş- bunlara hiç kalmazsa her ay sağlam 2500-3000 tl kalıyor...hepsine de yemek mi alıyorlar ya???zaten kahvaltıda yedikleri ne ki ya da öğlecilerin yemeği???bizim zorlanarak verdiğimiz paraları yiyorlarsa ne diyeyim Allah çıkarsın!!!kayıt yaparken 300 tl isterlerken neler diyorlar yok okulu boyadık falan bakın boya masrafımız var....halbuki boyayı belediye başkanı yaptırmış belediye karşıladı diye pankart asmışlar okula hatta belediye başkanı gelip söylemiş temizlik ve boya masraflarını biz karşıladık diye...Allah çıkarsın yiyenleri ne diyeyim....!!!!

bu sene anasınıfı bizi de bataracak okul yarı devlet yarı özelmiş sanırım şimdi masraf listemizi sayıyorum
120 lira ihtiyaç listesi tutuyor
100 lira eğitim seti alınacak
60-70 arası forma parası yeni müdür herkes tek tip gelsin dedi
ayda 80 lira da bakıcı ve yemek parası vereceğiz zaten ilk kayıtta hemen 80 lira alındı
kısaca sene başında okula verdiğimiz para 370 i bulacak.bizde sadece dans parası yok ama bu miktar çok fazla.bu durumdan hoşnut olmayan çok kişi var ama kimse sesini çıkarmıyor

bu sene anasınıfı bizi de bataracak okul yarı devlet yarı özelmiş sanırım şimdi masraf listemizi sayıyorum
120 lira ihtiyaç listesi tutuyor
100 lira eğitim seti alınacak
60-70 arası forma parası yeni müdür herkes tek tip gelsin dedi
ayda 80 lira da bakıcı ve yemek parası vereceğiz zaten ilk kayıtta hemen 80 lira alındı
kısaca sene başında okula verdiğimiz para 370 i bulacak.bizde sadece dans parası yok ama bu miktar çok fazla.bu durumdan hoşnut olmayan çok kişi var ama kimse sesini çıkarmıyor

yok canım yok sesini çıkaran ona canım sıkılıyor benim de!bir iki tane yalak tip olur ya hep işte burada da var bir bayan var bir kaşık suda boğabilirim ! öğretmen dergi parası 35 tl taksitle olsun dedi dergi ve dans parasını toplam 70 tl yi biri toplasın ama ayın hangi günü?hemen çok bilmiş bayan çıkıp ayın 1 ile 6 sında maaaşlar alınıyor o zaman olsun dedi..sinirlerim zaten tepemde dayanamadım "iyi de o siz kendi maaş gününüzü söylüyorsunuz bizimkiler başka bir günde!" diye çıkıştım.bu bayan haftada sadece 2 gün dans dersinde giyilecek eşofmanı da ...markasından alalım ben oradan aldım demiş...ah o toplantıda olacaktım ki...hayır senin bütçen yetebilir ama ben alamayabilirim markalı bi eşofman takımını ..dünya kadar masraf olmuş ayrıca her ay verilecek 80 tl bakıcı yemek parası hariç......diyorum ya yiyen varsa bizim paramızı kalsın içine dert olsun dilerim.

canım sorma ya o da ayrı bir mesele ben toplantıya katılamadım bugün öğrendim , kimse sesini çıkarmamış..hani sivrilmekten çekindi belki de..orada tanıştığım bir bayan "kimse sesini çıkarmayınca biz de bişi diyemedik" dedi....dediğin gibi ortaklaşa anlaşıp konuşmak gerek..inanamıyorum daha bunun bayramları var onlarda ne olur hiç bilmiyorum..hadi aylık 85 tl ye bişi demiyoruz bakıcıların aylıkları kahvaltı masrafı var diye...ama modern dans için 35 tl artı eşofman istemeleri saçma gelmiş çoğuna ama kimse sesini çıkaramamış tek başıma desem fayda etmiyecek üstelik göze batan konumda olacağım çünkü ben önceden veliler içinde açıktan tepkimi yani zorluğunu ortaya koydum kimse sesini bile çıkarmadı "bu bayan haklı "diyerek...herkes arkadan of bayağı masraf diyor ama sesini çıkarmıyor ya...sanırım çocuğunun eğitimi etkilenir diye düşünüyor herkes...

ilk mesajınızı size hak vererek okudum fakat altındaki mesajı anlayamadım??

''hadi aylık 85 tl ye bişi demiyoruz bakıcıların aylıkları kahvaltı masrafı var diye...'' bakıcı diye kastettiğiniz kim?

Bende bir ilköğretimde anasınıfı öğretmeniyim arkadaşlar iş sizde bitiyo ben anlamıyorum kimse sesini çıkartmadı diye sizde susmayın bakın benim okulumda da 250 yıllık aidat,10 tl aylık bakıcı,35 tl beslenme,125 civarı kırtasiye tuttu. okul idaresinin insiyatifinde bakıcı parası toplayıp toplamamak biz öğretmenlerin eli kolu bağlı kırtasiye netice de bir yıl kullanıyor çocuklar hem ilkokuldada aldırıyorlar boya kağıt vs....ama bakın yeni bakan ücret alınmayacak diyor gidin il milli eğitime şikayet edin kayıt parası vs ödeyenler özelikle korkmayın vermeseniz bile niye vermiyosunuz demezler bu gidişe dur demezseniz bu adamlar sizden 8 yıl alacaklar bu parayı....

bu ne yaw..

o öğretmen unıcef e bağış mı topluyor:19:

6 yıldır öğretmenlık yaparım ve bu markacı öğretmenlerı anlamam..

sayın veliler her sene milli eğitim okullara kararname yollar..aidat ucretının alt ve ust limıtlerı bellıdır o kararda..daha azını ya da fazlasını kımse talep edemez..

bu sene okullara gelen kararda yazan alt limit 20 ust limit 200 tldır..

ılköğretimde bu sene müdürlükte yapıyorum ama kımseyı boyle soymuyorum..

siz öğretmenden ya da müdürden --parayı kım topluyorsa-- veliler olarak bu kağıdı talep edın ya da nette araştrıp bulun..

bırde şu 23 nısan kıyafeti... okulöncesı çocuklara önluk bıle alma zorunluluğu yokken çeşitli masraflar gözboyamaktır..

öğretmenınız şüphesiz işinı tamamlamaya ve kusursuz yapmaya çalışıyor ama bu herşey demek değil..

uygun dılle konuşunkı öğretmenımızde ısteklerınıze duyarsız kalmasın..eminim nırlıkte çözersınız..

bizden kayıt için 200 tl istediler 4 taksitte bankaya yatıcak bağış istedi müdire hanım en az 100 tl dedi babam vardı yanımda resmen tartıştı kadınla 50 tl verdik.kırtasiye masrafı 130 tl civarı tuttu temizlik malzemesi aşağı yukarı 40-50tl onun dışında kitap aldık 80 tl ama onuda 3 taksitte ödüyoruz beslenmemizi evden kendimiz yapıyoruz aylık liste veriyo öğretmenimiz herkes kendi çocuğuna hazırlıyo,bizimde yardımcı teyzemiz var ama onun için ayrıca bişey vermiyoruz ve aylık parada ödemiyoruz kıyafetimiz kırmızı önlük onuda en iyi kumaşı dediler alırken 20 tl ye almıştım arada tiyatroya gidiyolar 7 tl veriyoruz bizede çok gelmişti ama konu sahibi arkadaşın masraflarını görünce bizimki yinede iyi diye düşündüm

Bilinçli veliler olarak işe başlayın,öncelikle verdiğiniz paraların karşılığında dekont isteyin....Sonra anasınıfında bulunması gereken gelir-gider kayıt defteri vardır yani harcamalarınız nereye gittiği bellidir.Kayıt parası ve zorunlu bağış kesinlikle kabül edilemez ama okulun ihtiyacı varsa devlete bildirim yapılmasına rağmen okulda eksikler tamamlanamadıysa bir veli toplantısı yapılır,eksikler belirlenir ve velilerin onayı ile bir tutar belirlenir sonra para alınır.Aylık aidata gelince evet verilmelidir . Bir arkadaşımız alt ve üst sınırını söylemiş zaten..Öğretmen kimseden zorla bağış alamaz istiyosa cebinden istediği bağışı yapsın ama kimseyi zorlayamaz..Çocukların duyabileceği şekilde açık ve alenen para konularını yanlarında konuşmamasıda öğretmenin yapması gerekendir,Tabi robot değiliz her öğretmen farklıdır ben şahsen 1 tl için bile müdürümden onay alır,velilerimde konuşur derdimi anlatır sonra ortak bir noktada olayı çözerim...

ya ben bi hesap yaptım da herkesin verdiği rakamlara göre
300 kayıt parası 100 kırtasiye 100 lira da aylık (yemek aidat ve bakıcı parası)
artı bi 100 lirada önlük eşofman
bir dönemi 4 ay olarak alırsak 1000 (bin) lira yapıyor :53:

bağışı vermezsen yazmıyorlar okula..bağış adında zorbalık resmen.....çok masraflı ya devlet diye heveslendik o da sömürdü bizi....bilmiyorum üstelik öğretmenimiz çok ağır çıktı sanki diğer sınıflar neler neler yapıyor anlamadım gitti....sınıfta kızım bişi isti umursamıyormuş kaç kere kızımdan "öğretmenim duymadı" kelimesini duyuyorum!!!!sorsan ben ilgiliyim sınıf bazen çok kargaşa inanın bulamıyorum falan der!!!!!kızımın karnına bi öğrenci vurmuş ki bazı çocukları da dövmüş bu öğrenci ..ya siz neredesiniz???anlamadım gitti...ailesi de ayrı hava "benim oğlum yapmaz torunum yapmaz" kınamak istemem ama yaptığını kabullenip çözüme odaklansa ne olur?zaten kızım içine kapanık dersini söyleyemiyor kolayca.hadi bura anasınıf para veriyoruz die ilgii isteriz ama 1. sınıfta ne yapacağız kızımla.derdidini açamıyor bişi dese ancak kendi duyuyor.....of...of....

bağışı vermezsen yazmıyorlar okula..bağış adında zorbalık resmen.....çok masraflı ya devlet diye heveslendik o da sömürdü bizi....bilmiyorum üstelik öğretmenimiz çok ağır çıktı sanki diğer sınıflar neler neler yapıyor anlamadım gitti....sınıfta kızım bişi isti umursamıyormuş kaç kere kızımdan "öğretmenim duymadı" kelimesini duyuyorum!!!!sorsan ben ilgiliyim sınıf bazen çok kargaşa inanın bulamıyorum falan der!!!!!kızımın karnına bi öğrenci vurmuş ki bazı çocukları da dövmüş bu öğrenci ..ya siz neredesiniz???anlamadım gitti...ailesi de ayrı hava "benim oğlum yapmaz torunum yapmaz" kınamak istemem ama yaptığını kabullenip çözüme odaklansa ne olur?zaten kızım içine kapanık dersini söyleyemiyor kolayca.hadi bura anasınıf para veriyoruz die ilgii isteriz ama 1. sınıfta ne yapacağız kızımla.derdidini açamıyor bişi dese ancak kendi duyuyor.....of...of....

bende anasınıf öğretmenliği yaptım sözleşmeli inanın çok zor ama zevkli bi yandan da ieltişimi iyi olan öğrtmn başarılıdır her zaman.karınına vurmuş vs..onalr olur kafası kırılan bile vr oluyo kaşla göz arasında tek öğrtmn yetemiyo bunlar mazur görün ama tabi dikkat etmesi lazım. geniş yürekli olmak lazım yapamıyorsan seçme para akzanmk için yapılan bi emslek değil inanın en zor meslek okul öncesi öğrtmnliği . sınıf mevcutlar kaç acaba 20 -25 den fazla olamamsı lazım.. fakat..aidat konsuunda şöyle sölim yani listede boyalar fon kağıtlrı gibi vs.. devletn bazen yeetrsz oluyo çünkü çok tüketiliyo öğrnclrn kendine özel olamsı iyi oluro dolaplarında..ama çokda bişylr istenmemesi lazım bu konuda müdürle konuşun.sonuçta okul öncesi eğitim zorunluluğu var iken amsraf yaptırılmamaısı lazım ..bazı müdürlemz malesef sömüğrebiliyo velielri ne koparsak kar diye.öğretmnini değişeblrsnz sevdiği yakın duyablcği onu görünce tebessüm ettiği ..

Vermeyın bağışı..korkmayın çocuğunuz açıkta kalmaz..
şikayet edın yazılı olarak üst makama..
Korkmam dıyen çıksada ınanmayın..kımse kınama cezası bıle almak ıstemez sıcılıne..

Anaokulları aldıkları aıdat dışında temızlık malzemelerını ayrı aldırabılıyor..ama bılınkı bu da zorunlu tutulamaz..müdür oyle ıstedığı için yapılan bır uygulamadır..

Okullara gelen yazıdakı üst yazıda tavan rakam kaç tl ıse onu aşamazlar aslında..ama herkes sormuyor bunu..bu nedenle idare kendı ınsıyatıfını emır gıbı telakkı ettırıyor..

oKUL İDARESI ALDIĞI AIDATLA EĞİTİM VB IHTIYAÇLARI KARŞILAMAKLA MUKELLEFTIR..YETMIYOR DIYORDUR O AYRI..BAĞIŞ ALIR..AMA IDARE ADINA DEĞİL..OKUL AİLE BIRLIĞI ADINA..YOKSA SUÇTUR..AMA BUNDA BILE GÖNULLULUK ESASTIR!!!!

Son düzenleme:
slm bende anasınıfı ögretmeniyim ama sizn yorumunuzu okumak beni üzdü... kıstasiyee parası parasının toplanması tarftarı değilim bir yıl için gerekli olan malzemeleri velilere listeleyip kendilerini alması daha doğru bence.. kii yinee aynı bi masraf çıkar ama kendileri aldıkları içinn kırtasiye malzemelerinin toplanan o 120 tlden daha masraflı oldugunu bilmeleri gerekiyor...temizlik okul öncesinde çok önemlidir çocuklar ilk defa evlerinden farklı kalabalık bir ortama geldikleri için zaten sık sık hasta oluyorlaar bir de temizlige gerekli önemi verilmezse çocuklar hastalıktan okula gelemezler... kitap çalışmaları çocugu 1. sınıfa hazırlıyor kalem tutmasını, kitap tutmasını, sayfa çevirmesihni ögreniyor sakın bunları zaten biliyolar diye düşünmeyin gerçekten bunları bilmeyen çocuklar var zaten kitap çalışmasında sizileride hiçbir öğretmen zorlayamaz isteiyorsanız almazsınız... ama zaten bizim bunları yaptırmamız gerekiyor kitap alınmazsa fotokobi çektirilmesi lazım renkli olması çocukların dikkatini daha çok çekiyor yani kitaplarla aynı paraya geliyor.. ayrıca inanıkii bizdee kitapp parasıı toplamaktann nefret ediyoruz ve bunu için meb baskıda yapıyoruzz bizede kitaplar basılsın ve devlet dağıtsın ama maleseff inş bigün olur bide ümit ediyoruz...eve verilen ödevlerin amacı çocuklara sorumluluk duygusunun ögretimidir ve de çocuklar yaptıkları ödevleri bizlere getirince ve bizde aferin çok güzül olmuş dediğimizde iiyki vermişim bu ödevi diyoruzz o çocukların mutlulugunu görmeniz lazım... okul öncesi çocuguna toplama-çıkarmna ögretimi yapılır (6 yaş ögrencisine) bunlar bizim amaç ve kazanımlarımızda da vardır fakat sayılarla degildir nesneleri kullanarak yaparız örenegin 4 toptan 1 topu çıkar gibi... okuma yazma olarakta çocuklara sesli harf ögretimi vardır fakat yazılışları yoktur anasınıfı ögrencilerini bizler 1. sınıfa hazırlıyoruzz anneleri gezmeye giderken ayaklarına dolanmasınlar diye bakıcılık yapmıyoruz... velilerim ve ögrencilerim benii çok seviyorlar bende onları çokk seviyorumm demek ki yanlış bişi yapmıyorum ( ayrıca ben ödev vermiyorum ama benim çocuklarım 4 yaş o yüzden ama 15 tatilde vericem şimdi okula alıştılar evde sıkılmasınlar diye zevkli eglenebilecekli türden kitapcık hazırlıcam kuzucuklarıma...)

slm bende anasınıfı ögretmeniyim ama sizn yorumunuzu okumak beni üzdü... kıstasiyee parası parasının toplanması tarftarı değilim bir yıl için gerekli olan malzemeleri velilere listeleyip kendilerini alması daha doğru bence.. kii yinee aynı bi masraf çıkar ama kendileri aldıkları içinn kırtasiye malzemelerinin toplanan o 120 tlden daha masraflı oldugunu bilmeleri gerekiyor...temizlik okul öncesinde çok önemlidir çocuklar ilk defa evlerinden farklı kalabalık bir ortama geldikleri için zaten sık sık hasta oluyorlaar bir de temizlige gerekli önemi verilmezse çocuklar hastalıktan okula gelemezler... kitap çalışmaları çocugu 1. sınıfa hazırlıyor kalem tutmasını, kitap tutmasını, sayfa çevirmesihni ögreniyor sakın bunları zaten biliyolar diye düşünmeyin gerçekten bunları bilmeyen çocuklar var zaten kitap çalışmasında sizileride hiçbir öğretmen zorlayamaz isteiyorsanız almazsınız... ama zaten bizim bunları yaptırmamız gerekiyor kitap alınmazsa fotokobi çektirilmesi lazım renkli olması çocukların dikkatini daha çok çekiyor yani kitaplarla aynı paraya geliyor.. ayrıca inanıkii bizdee kitapp parasıı toplamaktann nefret ediyoruz ve bunu için meb baskıda yapıyoruzz bizede kitaplar basılsın ve devlet dağıtsın ama maleseff inş bigün olur bide ümit ediyoruz...eve verilen ödevlerin amacı çocuklara sorumluluk duygusunun ögretimidir ve de çocuklar yaptıkları ödevleri bizlere getirince ve bizde aferin çok güzül olmuş dediğimizde iiyki vermişim bu ödevi diyoruzz o çocukların mutlulugunu görmeniz lazım... okul öncesi çocuguna toplama-çıkarmna ögretimi yapılır (6 yaş ögrencisine) bunlar bizim amaç ve kazanımlarımızda da vardır fakat sayılarla degildir nesneleri kullanarak yaparız örenegin 4 toptan 1 topu çıkar gibi... okuma yazma olarakta çocuklara sesli harf ögretimi vardır fakat yazılışları yoktur anasınıfı ögrencilerini bizler 1. sınıfa hazırlıyoruzz anneleri gezmeye giderken ayaklarına dolanmasınlar diye bakıcılık yapmıyoruz... velilerim ve ögrencilerim benii çok seviyorlar bende onları çokk seviyorumm demek ki yanlış bişi yapmıyorum ( ayrıca ben ödev vermiyorum ama benim çocuklarım 4 yaş o yüzden ama 15 tatilde vericem şimdi okula alıştılar evde sıkılmasınlar diye zevkli eglenebilecekli türden kitapcık hazırlıcam kuzucuklarıma...)

SARDUNY ye kesinlikle katılıyorum ben de anasınıfı öğretmeniyim.yanlış bilgiler mevcut inanın beynim yoruldu bazı yorumları okurken.Çok yüksek aidatlar alınması marka ismi verilmesi hoş değil ama çok rencide edici yorumlar olmuş.Okulumda 40 tl aidat alınıyor ama bunu verince benim sahibim olduğunu düşünen insanlar var. Hatta maaşımı bile verilen aidatlardan aldığımı düşünen veliler var.Ayrıca fikriniz olmayan konularda yorum yaparsanız birçok insanı zan altında bırakmış olursunuz.Ödev konusundaki düşüncelerinize hiç katılmıyorum.Çocuklarıma ödev veriyorum ama Açı hesaplama ya da Osmanlı Devletinin yükseliş dönemini vermiyorum.Onların seviyelerine uygun,sıkmayacak şekilde düzenliyorum.Bu yüzden her yıl 1. sınıfa başlayan öğrencilerimin öğretmenleri teşekkürlerini iletirler.Çocuklar hazır olarak gidiyorlar çünkü.Bu işi hakkıyla yapan öğretmenlerim için konuşuyorum diğerlerine öğretmen demek uygun olmaz...Yıllardır lise mezunlarına öğretmenlik yaptırırlarsa velilerdeki bu okulları bakımevi gibi görme zihniyetinin değişmeside uzun sürer işte.

Back