Deviasyon Ameliyatı olanlar... Tecrübelerinize ihtiyacım var..

berHAYAL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2008
29
0
40
2005 yılında nefes alamama şikayetiyle doktora gittim ve septum sola devisayon+sağ orta konkada et çıktı ameliyet dedi ama o sıra öğrenci olduğum için yanaşmadım şimdi düşünüyorum
sömestr tatilinde olsamda kurtulsam diyiyorum ama kışın hastalık yüzünden sorun olur diyorlar malum grip nezle
bu konuda tecrübelerinizi bildirirseniz sevinirim
her yanımdan dert fışkırıyo bir yeri düzeltsem diğeri başlıyo:)))))

bendede aynı şikayet var birde ilave kronik sinüzit.Ameliyat olmayı düşünüyordum bu ay ama grip oldum faranjit falan..Biraz erteleyecem sanırım.Ayrıca ameliyat olmuşken ufak bir estetik operasyonda olacağım:)

bendede var ertelıyorum olmak istemiyorum.kbb doktorumz çok ısrar edıyor hadı dıye ama olmıcam işte:):):)=

slm. arkadaşlar .. eşime yıllardır bu ameliyatı olması konusunda gittiği her doktor gerekli diyor ama o hep kaçıyor.bana çaktırmasada biliyorum o iğneden bile korkar ama bilmiyomuş gibi yapıyorum hep.
neyse şikayetleri fazlasıyla arttığı için (gece uykuda tıkanma,horlama,sürekli boğaz ağrıs v.s ) en son gittiği doktor bayram sonu gel hemen yapalım demiş. ama bayram bitti benimkinde ses çıkmıyor.şimdi sizlerden öğrenceğim bilgiler doğrultusunda yani bu operasyonun öncesi , sonrası , hakkındaki paylaşcağınız şeylerle bende eşime destek vererek götürcem doktora ama önce benim öğrenmem gerek..hadi kızlar paylaşın bu konuda bildiklerinizi lütfen..şimdiden teşekkürler.. :enbuyukkk:

çok kolay bi ameliyat bu...geçmiş olsun...yıllar evvel kardeşim de olmuştu ordan biliyorum...bademcik ameliyatı gibi birşey..

ablacım geçmiş olsun bilmiyorum ki nasıl oluyor...
inşallah sonunda olur...

benimde bu konuda bir bilgim yokkkkkkkkk
ama dur bakayım arastırayım ben azzzz

çok kolay bi ameliyat bu...geçmiş olsun...yıllar evvel kardeşim de olmuştu ordan biliyorum...bademcik ameliyatı gibi birşey..

teşekkür ederim cnm..bademcik ameliyatı derken yani onun gbi 1 hafta filan sıvıylamı besleniyor bademcik zor yane ben 2 kızımında aldırdım.hele yaş ilerdikçe daha da zor olan bişi.acaba buda öylemidir?

burcum bende bilmiyorum valla
geçmiş olsun eşine de..
du bakem bende azcık araştırayım

Buda hakkında bilgi ;

Burun orta kısmı; önde kıkırdak, arkada kemik bölümden oluşan bir yapıdır. Deviasyon ise; burun orta kısmındaki kemik ya da kıkırdak bölümün sağa veya sola kaymasıdır. Halk arasında ‘’burnumda kemik yada kıkırdak varmış'’ denilen olay aslında budur.

Deviasyon son derece sık görülen bir durumdur. Ancak çoğu kez burun fonksiyonlarını bozacak şiddette olmadığından, hastalar tarafından farkedilmeyebilirler. Genellikle rutin Kulak Burun Boğaz muayenesi sırasında ortaya konulup hastalara söylenir.

Burundaki kenik yada kıkırdak eğikliğinin (deviasyonun) ortaya çıkmasının en sık sebebi; önceden burna alınınan travmalardır. Tek sebep bu olmasa da ve hastaların bir kısmı bu travmayı hatıralamasalarda, bebeklik yada küçük çocukluk döneminde alınan ve akla gelmeyen bu darbeler deviasyonun en sık sebebi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun dışında çocukluk döneminde var olan ve tedavi edilmeyen geniz eti varlığı, burunda polip gelişimi vs… gibi bir çok sebep de deviasyona yol açabilir.

Deviasyon hastaları sıklıkla bize burun tıkanıklığı, burundan rahat nefes alamama şikayetiyle başvurular. Genellikle travma sonucu oluşan deviasyonlarda, burun tıkanıklığı ile birlikte burunda şekil bozukluğu da ortaya çıkar.

Burun tıkanıklığı ve şekil bozukluğu dışında, deviasyonu olan hastalar şiddetli baş ağrısı, horlama, koku alma bozukluğu, tekrarlayan burun kanamaları, burunda kabuklanma, sık üst solunum yolu enfeksiyonu geçirme ve bunun sonucunda sık sinüzit atakları ortaya çıkması gibi şikayetlerle bize başvururlar.

Bize baş ağrısı ile başvuran hastalarda Göz, Nöroloji, Fizik Tedavi muayeneleri sonrası bu bölümlerde başağrısıyla ilgili bir sebep bulunamamışsa, yaptığımız ayrıntılı Kulak Burun Boğaz muayenesi sonrası, baş ağrısının genellikle deviasyona ya da deviasyonun eşlik ettiği sinüzite bağlı olduğunu görüyoruz. Unutulmamalıdır ki; bazen sadece deviasyonun varlığı bile sinüzit olmasa dahi baş ağrısı yapabilir.

Horlama şikayetiyle başvuran hastalarda bazen tek başına deviasyon, horlamanın sebebi olabilmektedir. Bu durumda deviasyonun düzeltilmesi horlamanın ortadan kalkmasını sağlayabilir.

Deviasyonun eşlik ettiği kalp ve akciğer hastalığı olanlarda deviasyonun ortadan kaldırılması daha da önem kazanmaktadır. Horlamayla birlikte ya da horlama olmaksızın, deviasyonun eşlik ettiği kalp hastalığı veya akciğer hastalığı olanlarda, deviasyon ameliyatı sonrası rahat nefes almanın sağlanması, hastalarının yaşam kalitesini belirgin ölçüde arttirmaktadır.

Koku alma bozukluğu ile başvuran kişilerde yaptığımız ayrıntılı muayene sonrası bunun sebebinin bazen deviasyon olduğunu saptıyoruz. Koku alma bozukluğunun deviasyona bağlı olduğu durumlarda, yaptığımız deviasyon operasyonunun, hastanın şikayetlerinde düzelme sağladığını görüyoruz.

Tekrarlayan burun kanaması şikayetiyle bize başvuran hastalarımızda, bunun sebebinin bazen deviasyona bağlı olduğunu görebilmekteyiz. Deviasyon ameliyatı sonrası burun kanamalarının büyük ölçüde ortadan kalktığını saptıyoruz.

velved saol canım sayende öğrenmiş oldumm
burcum o dediğinden benimkindede var ama onun kalbi delik olduğu için olamıyor ameliyatın en fazla 15 dk sürmesi gerekiyo yani eli çabuk bir doktor olması gerekiyo

velved saol canım sayende öğrenmiş oldumm
burcum o dediğinden benimkindede var ama onun kalbi delik olduğu için olamıyor ameliyatın en fazla 15 dk sürmesi gerekiyo yani eli çabuk bir doktor olması gerekiyo

:1shok: filiz ciddimisin cnm eşinin kalbinde delikmi var cnm çok üzüldüm ya peki neden ameliyat olmuyo yane durumu nasıl Allah şifasını versin cnm benim :Saruboceq:

:1shok: filiz ciddimisin cnm eşinin kalbinde delikmi var cnm çok üzüldüm ya peki neden ameliyat olmuyo yane durumu nasıl Allah şifasını versin cnm benim :Saruboceq:

canım ameliyat olacak bir yerde değilmiş normal yaşantımızda hiç bir zararı yok :nazar:allah korusun bi acil ameliyat gerekse o zaman naparız bilmiyorum bi bademcik ameliyatı oldu 4 yıl önce ameliyathaneye girerken sarıldık ağlaştıkk ayy çok kötüydüü düşünsene çok basit bi ameliyat ama eşinin çıkmama ihtimali varçok şükür doktor 7 dk aldı ve uyandırdı..allah bana onun acısını göstermesin:Saruboceq:

canım ameliyat olacak bir yerde değilmiş normal yaşantımızda hiç bir zararı yok :nazar:allah korusun bi acil ameliyat gerekse o zaman naparız bilmiyorum bi bademcik ameliyatı oldu 4 yıl önce ameliyathaneye girerken sarıldık ağlaştıkk ayy çok kötüydüü düşünsene çok basit bi ameliyat ama eşinin çıkmama ihtimali varçok şükür doktor 7 dk aldı ve uyandırdı..allah bana onun acısını göstermesin:Saruboceq:

senağlama aminn cnm benim :Saruboceq: Allah eşini sana ve çocuklarına bağışlasın başka dert vermesin inşallah :teselli:

ablacım merak ettim geldim yine inşallah istediğin bilgileri bulmuşsundur...
tekrar geçmiş olsun
a.s.

ablacım merak ettim geldim yine inşallah istediğin bilgileri bulmuşsundur...
tekrar geçmiş olsun
a.s.

tşk. ederim cnm velved arkadaşım netten bilgi verdi sağolsun .
ama bizzat yaptıran arkadaş yok heralde koskoca kkda kimse bişi yazmadı neyse sağlık olsun :sm_confused:

Berhayal kardeşim,geçmiş olsun.Deviasyon 2 kez oldum.ilkinde lokal anesteziyle idi.sonra genel anesteziyle.Nefes problemim vardı ve horluyordum.Fazla erteleme,çünkü uykunu da etkiliyor ve uyku kalitesi çok önemli.Ama şiddetle şunu tavsiye ederim:doktorunu çok iyi seç.Çünkü benimki birincisinde başarısızdı.Üstelik dışarıdan yamuk görünüyordu.

Lalelal senin doktorun kimdi? Özelden mesaj atamıyorum henüz. Benimde burnum dışardan yamuk ve nefes alma problemim var ve benimde ilk ameliyatım başarısızdı. Bide Operatör Dr. Emre İlhana nefes alma problemi dolayısıyla ameliyat olmuş olan var mı arkadaşlar. Bir çok kişi ona estetik olmuş ama özellikle nefes alma şikayeti için gitmiş olan var mı? Memnunmusunuz?

X