devede kulak belki ama ne yapsam bilemedim??

Ben olsaydim cocugumun babasinin ailesiyle bosandiktan sonra gorusmezdim demeniz su an bi anlam ifade etmiyo. Herkesin karakteri kendinedir. Ben eski esi cok medeni bir kadin olarak goruyorum. Cocugunun baba tarafiyla medeni iliskiler surduruyo bunu herkes yapamaz zaten.

Birgun hastaneye gittim muayene sirasi bekliyorum, bir yasli hanim akulu arabada basinda bi kadin. Sohbete basladik, kiziniz heralde islemleri halleden dedim, cunku cok ilgiliydi, hayir gelinim dedi, masallah hakikatli kadinmis dedim, ustelik oglum onu bosadi baska kadinla evlendi, onlar bana sahip cikmadi ama bu gelinim bana bakiyor dedi. Iste insanlik.. Sen bunu yapmazsin diye sen dogru kadin olmuyosun, anlayabildin mi?

Evlilikler de onemli olan saygi ve sevgidir, ailelerin iletisimi-ailelerle olan iletisim onemlidir ama oncelik esler arasi olan uyum ve eslerin birbirleri icin neler fefa ettigidir. Zaten eski es dogru kadin olsaydi ayrilmazlardi (bu onu kotu biri yapmaz, kendisine saygim da sonsuz ve esimin ailesi ile olan iletisimi beni alakadar etmez kendisinin bir ailesi yok -anne olmus,baba var ama yok-ortada cocukta var-bu nedenle iletisimi kesmemis) ki benim esim icin yaptiklarimi kimse yapmamistir bunu her firsatta dile getirir daha evli degilken bile esim bana yapmadi senin yaptiklarini demisti ki bunun konumuzla alakasi yok..
Ben sadece eskilerle ilgili birsey duymak istemiyorum,esim hassastir bu konuda mecbur kalmadikca konusmaz eski esi ile, adini anmaz, cocuk bizde kaldiginda annesi ararsa cocuga verir teli hemen kendi konusmaz ve disarda gorusmezler.Ama ailesinin istem disi da olsa adini anmalarini istemiyorum, benim olmadigim ortamda ne konusulursa konusulsun sorun degil ..
Lutfen bunj kiskanclik olarakta algilamayin kiskanilacak bir vasfi yok olmus bitmis gitmis bir iliskinin kahramani sadece...

Bu arada sen eşinin çocuğunu da kıskanıyorsun zaten eski eşi kıskanman normal
Kiskanmak degil anlatamiyorum galiba cocuk mevzusu farkli bir olay onu kiskanmiyorum sadece bazen iliskimizde ben cocuk dolayisiyla geri planda kaliyorum buna tahammulum yok cunku biri es biri evlat ikisininde degeri ayri ayri ama esit olmali kanaatindeyim..

Arada çocuk var o kadın hayatınızda hep olacak ve duyacaksınız ister istemez böyle şeyler. Bunu bilerek evlenmek önemli. Çocukla veya çocukla alakalı olmayan konularda da o kadın aile içinde işte.

Evlenmis bosanmis ve cocuklu biriyle evlenmissiniz. Bunları göze alarak evlenmis olmaniz gerekirdi. Ayrıca size nispet olsun diye yapildigini dusunmuyorum. Bence böyle seylere takilip kendinizi ve iliskinizi yipratmayin

Eşinin ailesini haksız buldum ben. Senin yanında havadan sudan sebeplerle bu kadar anmak zorunda değiller. Kim olsa rahatsız olur biraz düşünmeleri lazım. Silecek örneği mesela ne gerek var o bayandan örnek vermeye. Arada çocuk var illaki adını duyacaksınız ama biraz hassas davranılabilir diye düşünüyorum. Onun yanında sizin adınızıa bu kadar çok anıyorlar mı? Eşine söylemek istiyorsan bu durumu kesinlikle sinirli bi şekilde söyleme, sadece rahatsızlığını dile getir derim ben

Hakikaten devede kulak kalmış yani bu durum. Boşversenize. Böyle devam edersiniz komplekse falan dönüşür, benden söylemesi. Neticede kadını geçmişten de hayatlarından da silemezsiniz.

Eski eşin adının geçmesi size birşeyler hissettiriyorsa ne yazik ki bu sizin çözmeniz gereken psikolojik bir durum.özgüvensizlik ve kaybetmeye korkusuna dayanıyor olabilir.üstelik bundan rahatsız olduğunuzu dile getirirseniz insanların gözünde de küçülürsünüz.o eşinizin çocuğunun ve kv ninde torununun annesi..evlenirken bunu hesaba katmanız gerekiyordu.ufak bir psikolog takviyesi ya da belki kişisel gelişim kitaplarıyla sorununuzu aşacağınıza inanıyorum.çünkü insanların nasıl davrandığı değil sizin nasıl etkilendiğiniz sizin sorununuzdur.insanlar istedikleri gibi davranırlar bunu engelleyemezsiniz.

Sorun bende degil ki insanlarin dusunmeden konusmalarinda benim kendimi telkin etmeme gerek yok , dusunun ki siz benim yerimdesiniz bu hosunuza gider mi? Ya da ben surekli eski sevgililerimden bahsedeyim bundan hosnut olur mu insanlar ya da esim?? Tabiki hayir...!! Ben zaten varligindan dolayi sikintili degilim, kiskanmiyorum da sadece herhangi bir mevzu konusulurken onun ismi kullabilarak ornekler verilmesinden hoslanmiyorum.
Ve bana tuhaf geliyo hicbisi olmamis gibi gorusmeleri,eski esin esimin annesine anne demesi, kimine gore modernlik ama bence gereksiz birsey...

Modernlik değil buna sağlıklı düşünmek diyoruz.ama malesef belli bir farkındalığa sahip olmayan ve belli bir kültürü benimsemiş insanların bunu anlaması mümkün değil.benim eski erkek arkadaşımında çocukları ve eski eşi vardı asla rahatsız olmadım niye olayim o çocukların annesi o..sevgilimin eski sevgilisinden bahsetmesinden asla hoşlanmsm çünkü o çok ayrı bir konu.eşiniz size eski eşini oturup övmüyor ya da yaşadığı güzel anları paylaşmıyor ki..Sadece günlük konuşmalar..ve sırf oğlu boşandı diye niye torununun annesiyle görüşmesin kv anlamadım? Aferin çokta düzgün insanlarmış..dediğim gibi bunun kaynağı özgüvensizlik ve kaybetme korkusu..ama siz tabi yine bildiğinizi okuyacaksınız :) herkesin kendi seçimi kendi hayatı kendi farkındalığı..ben fikrimi söyledim gerisi sadece saygı duymak..

Dogru kadin olsaydi bosanmazdi mi? Ne alaka? Iki insan anlasamadi bosandi diye yanlis mi oluyolar? O zaman kocan da dogru adam degil dogru adam olaydi bosanmazdi.

Aile nasi istiyosa oyle konusur dedigim gibi insanlari yonetemezsin. Hem muhim olan esler arasindaki iletisim ben aileyi sallamam diyosun hem de ailenin her lafina takiyosun.

Genel olarak celiskili davranislarin var cunku olaylarlari hep kendi cephene uyduruyosun. Ozelestiri empati gibi kavramlarla tanisman lazim. Bunlari da iyiligine soyluyorum yoksa benlik bi durum yok. Kendini savunmayi birak ve objektif degerleri degerlendirmeyr basla derim ben

Bence ilk olarak eşinle uygun bir dille anlat ben sana görüşme demiyorum senin çocuğunun annesi ama akrabaların ve ailen tarafından sürekli onun adını duyuyorum aslında sizin eviizin yeni gelini benim benim yanımda böyle konuşmaları beni rahatsız ediyor de anlat eşine de işte dışlanmış gibi hissediyorum elimde olmadan bana yardımcı olmanı istiyorum hayatım felan de :)

Bende rahatsız oldum açıkcası.Görüşmeleri yakınlıkları bilmemneleri gayet normal sizde zaten buna karışmıyorsunuz.Ama onunla ilgili konuşmaların size aksettirilmesini ben çok ayıp ve çok düşüncesizce buldum... Bu konuyu eşinize bahsedin bence ve ondan bunu onlara söylemelerini rica edin.Nitekim eşiniz olmadan gitmediğinize göre,bu durumlara eşinizde şahit oluyordur.Gidip gayette diyebilir anne/baba/vs. siz bunu bu şekilde eşimin yanında konuşuyosunuz ama hoş değil,belki kalbi kırılıyodur.Ben bile geriliyorum rahatsız oluyorum.Siz yine istediğiniz gibi görüşün konuşun buluşun ama,komşunun kızından bahseder gibi bahsetmeyin eski eşimden eşime diye uyarabilir.En doğrusunun bu olduğunu düşünmekle birlikte,kesinlikle gerekli olduğunuda düşünüyorum.

Ben de size hak verdim, cocuktan bahsetmelerini anlarim tabiki torunlari, eski esle saygi sevgi icindeymisler o da guzel de sizin yaninizda durmadan adinin gecmesinin bi geregi yok bence, arabasinin silecegi filan, hakikaten ne alaka yani
Bence de konusun, biraz daha ince dusunmeye calissinlar

Oto tamircisininki tamamen densizlik başka bişey değil. Ama erkekler zaten öyle düşünerek konuşmuyor adam ne bilecek ayıp mı değil mi.

Kayınvalide örneği ise bence tamamen dil alışkanlığı, sıcak hava, bu havada çocuğu salmak vb... Bunlardan söz açınca diyivermiş. Ama kıyaslama- ondan uzun uzun bahsetme vb oluyorsa rahatsız oluyorsanız haklısınız.

Evet kendi annesi olmus belkide ondan kv demi cok sahiplenmistir , tam nedenini bilmiyorum ama anne diyor...

Ben biriyle evli olsam, annesine anne desem sonra da boşanınca hala çocuğu bırakmak için vb onlara gitsem, onları seviyor olsam ben de anne demeye devam edebilirdim sanırım. KVlerin onu özleme, anma, kıyaslama, birleştirmeye çalışma, sizi sevmeme gibi sorunları yoksa yani sizi gelinleri olarak sevip benimsemişlerse bence sadece insanlık icabı eski gelinleriyle böyleler.

kusura bakma ama haksızsın cnm. Bahsettiğin şeyler tamamen senin hissettiğin rahatsızlıklıklarla ilgili çünkü. Kadının bir şey yaptığı yok. Sizi umursadığını da sanmıyorum sizin kadar. Oğlunun babaannesiyle oğlu arasındaki iletişimi elbette ki kesmeyecek. Babasıyla da öyle. Bence başarılı bir denge kurmuş kendisi yazdıklarınızdan yola çıkarak söylüyorum. Yoksa takılacağınız başka sebepleriniz olurdu. Takıntınızı içinizde halledin ve siz de rahatlayın bence

Yanında x ten bahsetmemek çok mu zor ya
Çocukla ilgili konuşurken tamam adı geçti diyelim
Ama araba sileceği konusunda da bahsetmeyiversinler
Eşin uyarsın bence anne babayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…