devede kulak belki ama ne yapsam bilemedim??

eftelya2015

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.889
7.080
bilen bilir eşimin ikinci evliliği, eski eşi eşimin ailesi ile görüşmeye devam ediyor, evlerine de gelir gider -arada oğlunu götürür kv. demlere falan onlar zaten çok yaşlılar evden çıkamıyorlar.

ara ara muhabbet esnasında eski eşten bahsediyorlar ve ben bundan rahatsız oluyorum, aralarında ki samimiyet beni bağlamaz,bana karşı da eşimin ailesinin tutumu çok sıcak ki ben mesafeliyim baya öyle zırt pırt aramam, eşim olmadan evlerine gitmem falan ama bu benim seçimim.

gel gelelim kadının adı geçince ben içimden saydırıyorum , mesela eşimin eniştesi oto lastikçi geçen aracımla alakalı bir sorun vardı-her zaman götürdüğüm servise götürüp silecek taktırdım-faturayı gördü oo çok almışlar falan filan derken eski eşin adı geçti , biz daha geçen x e de aldık şu kadardı-senin arabanın daha üst modeli onunki senden çok almışlar falan dedi, bişi demedim ama banane x in arabasının sileceğinden..

yine dün kv. deyiz eşim ve oğlu arkadan geldi, beni önden bıraktılar berber işleri vardı o ara havalardan konu açıldı. gecen x i aradım evleri çok sıcakmıs, cocugu dısarı salma dedim, o da anne akşam üzeri salıyom zaten falan filan demiş-banane ki x ile muhabbetinden.

bu gibi şeyler , ben ses etmiyorum, görüşmelerine de sesim cıkmıyor, evlenmeden önce bir ara gözüme batıyordu ama şimdi sorun etmiyorum -sonuçta hiç aynı ortamda denk gelmiyoruz.

ama yani benim yanımda adının geçmesini istemiyorum. bunu nasıl izah etsem ki ailesine?? eşiminde benım bu rahatsızlıgımdan haberi yok..

Bosuna kiskaniyorsun. Arada cocuk var tabi ki yeri geldiginde kv kp hatta esinle bile konusacak gorusecek. Sen bu adamin daha once evli oldgunu bile bile evlenmedin mi? Hem kendin mesafe koyuyorsun kv kp arasina.
Yani kiyaslasalar anlarim seni mesela eski gelinimizin borekleri cok guzeldi ama seninkiler kotu, eski gelinimiz cok uysaldi senin huylarin cok kotu vs vs ama sadece adi geciyormus.

ayrilmalarina rağmen saygı, sevgi devam ediyor demekki. .güzel bişey bence,tam tersi olup kavga,hakaret olsa daha çok huzursuz olursunuz..bahsedenlerde kotu niyetle soylediklerini dusunmuyorum.tamamen laf olsun diyedir. bence rahatsız oluyorsaniz tikayin kulağınızi duymamazliktan gelin..kaldı ki benim yanımda bahsetmeyin falan deseniz eski esin kulağına gidip beni kıskaniyor havalarına girebilir..

kıskanmak değil ki adının geçmesi beni rahatsız ediyor sadece, ben ikinci evliliğimi yapmış olsaydım ailemde sürekli eski eşten örnekler verseydi eminim ki eşim ve ailesi kat ve kat rahatsızlık duyarlardı...

yani "eski" adı üstünde ne yaşandı ise geride kaldı ama beni onun hayatı -evinin sıcaklığı-arabasının sileceği vs. ilgilendirmiyor ki... ki kıyaslama da oldu zamanında ben titizimdir-evim hep toplu ve temizdir x böyle değildi, çok dedik biz o ama sen titizisn vs laflar geçtiydi ki bence bu da hoş değil...

ne eski eş beni ilgilendirir, ne ben onu ilgilendiririm.

eşimle tabikide görüşecek-görüşüyor da çocuk var ortada ama aile ile görüşmesi ne bileyim tabi tercih meselesi biz ayrılsak ben görüşmezdim mesela hayat görüşüme ters benim; bir ilişki bittiyse onu bana hatırlatan herkesi ve herşeyi siler atarım.

ben sadece bu rahatsızlıgımı onları kırmadan dile getirmek istiyorum.

Sana karsi bilinçli bir nispet yok.
Illaki gorusecekler
Eger istemiyosan konusu gectiginde bana xden bahsetmeyin rahatsiz oluyorum de olur biter

Konusu geçmesi bence de sinir bozucu.hastalik olur kaza olur filan tamam. Ama günlük sohbetlerde ne gerek var ki. Dilleri alışmış canım kötü niyetle sanmıyorum . Diyebilirsin anneciğim tabiki torununuzun annesidir saygı duyuyorum ama benim yanımda bahsetmeyebilir misiniz...dikkat ederler herhalde.

Hicte bosuna kiskanclik oldugunu dusunmuyorum. Gayette haklisin. Ailesi daha dikkatli olsun, ismi gecmek zorunda degil. Elbetteki cocuklari var, o yuzden cocukla alakali konu gectiginde zaten sorun yaratacagini sanmiyorum, ki yazmanizdan gayette olgun oldugunuz belli.

Acik acik kibar bir sekilde kv ye bence soyleyebilirsin rahatsiz oldugunu. Ayni sekilde esinede.

Tamamda arada çocuk olduğu için bu muhabbetleri hep duyacaksın bilerek yapılan bişey değil
bilerek yapılmadığını bende biliyorum ama beni ilgilendirmiyor x ve x ile alakalı şeyler....

her mevzuda çocukla alakalı değilki, öyle olsa bir nebze anlayış gösteririm ki gülüp geçiyorum ama rahatsızlık hissine de engel olamıyorum işte içgüdüsel birşey bilmem anlatabildim mi ???

evlenirken eşinizin daha önce evlendiğini biliyordunuz,çocuğu olduğunu da.silecek konusunda araba tamircisine özel hayatınızı açmayacağınıza göre tamirci değiştirin derim ben.eğer kıyaslama yapılmıyorsa dışarı salma dedim,şöyle dedik falan diyorlarsa bence bir şey deme hakkınız yok çünkü size değil eşinize,çocuğuyla ilgili şeylerden bahsediliyor.daha rahat davranmanız gerek,Aklınızı oraya takmayın bence.

Bence onların biraz dikkatli ve anlayışlı olmaları lazım. Kesinlikle hak veriyorum size. Bu ne bir kıskançlık ne de bilmem ne.. Çocukları olmuş olabilir ama bu durmadan senin yanında o kişinin ismini telafuz edecekleri anlamına gelmez. ben olsam dikkat ederdimm olmaz ki öyle şey.. eşine uygun bir dille söyle kendine saygısızlık yapıldığını söyle ya o halletsin ya da sen bi konusu geçince onları bi güzel boz hakediyorlar..

sana şunu açık açık söylemek istiyorum iyi bir aileye düşmüşsün.insanlar hele bir boşanmaya kalksın, ne iftiralar ne yalanlar söyleniyor arkalarından.aile böyle olmamış.boşanmayı olgunlukla karşılamış.bu şekilde çocukta yıpranmamış oluyor.

Bence rahatsiz olmana da gerek yok. Cunku yasanmis bisey var hic yasanmamis gibi davranamazlar. Kotu anlamda dediklerini zanetmiyorum acikcasi. Yine de cok rahatsizsan tatli bir dille soyle rahatsiz oldugunu kayinvalidene

Ne can sıkıcı bir durum ..
Ayrıca burada ki çoğu kişi terslemiş çocuk var saygılı ol vs demiş yani onların başında olmadığı için ne kolay konuşuyorlar böyle . Kadın kadını kıskanırda gayet doğal ki konu sahibi kıskanmamış bile sadece rahatsız olmuş.
Bence evinizde güzel bir akşam yemeği organize edin eski eşin sürekli adını yanınızda kullanan kişileri davet edin sıcak bir ortam oluşunca da güzel bir konuşma ile rahatsızlığınızı dile getirin . Bence anlayışla karşılayacaklardır .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…