• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devamlı tekrarlayan mantar

hemde kac kere kullandımm. hatta suan yıne kullanıyorumm.. ama her fırsatta tekrarlıyor bıktım artık.

12 gun boyunca travacort kullandım bıraktım ertesı gunu yıne basladı kasıntım anlamıyorum 5 kere doktora gttım napmam lazım lutfen yardımcı olun

Bende de bekarken çok oluyordu
hatta ilk 9 yaşındayken olmustum.
denize ve havuza girmem kesinlikle yasak
çünkü tekrarlıyor ve uzun süre iyileşemiyorum.

bende birçok doktora gittim krem kullanıyordum
geçip yine tekrarlıyordu bir çare bulamıyordum.

evlendim denize girdim yine oldu
kreme devam ettim geçti.
arada 2-3 gün süren kaşıntım olur
ama geçer.

sana tavsiyem iç çamaşırını sürekli değiştir
ve mutlaka ütüle,ütülemeden giyme
bana doktorum öyle demişti uyguluyorum
hala ütülüyorum.Saten vs.iç çamaşırı giyme
pamuklu giyinmen gerekiyor bu tarz seylere dikkat et.

Her bayanın, hayatının herhangi bir evresinde mantar hastalığı başına gelir. Bunun nedeni herhangi bir yerden,kişiden veya ortamdan bulaşma olması değil kişinin, vajinanın iç bölgesini yani büyük dudakların içinde kalan kısmı sık sık yıkamasıdır. vajina, doğal olarak kendi sıvılarıyla kendisini temizleyen bir organdır ve siz hangi jinekoloğa giderseniz gidin vajinanızın içini kesinlikle yıkamamanızı tavsiye edecektir. bunun sebebi,vajinanın doğal yapısında bakteri ve maya(mantar) bulunmasıdır.bu canlılar vajinada doğal olarak bulunan ve zararlı olmayan aksine, vajina asitliğini düzenlemeye yardımcı ve dışarıdan gelebilecek herhangi bir mikrobik hastalığa karşı vajinayı korumakla görevlidir. siz,vajinanızın içini yıkarsanız( sadece su,özel ürünler veya şampuan vs her türlü temizlik ürünü dahil) oranın bu normal dengesini bozmuş olursunuz. böylece, vajinanızdaki bu canlıları yıkayarak ortamdan uzaklaştırırsınız ve vajina savunmasız halde kalır. bu durumu fırsat bilen mikroplar(burada konu mantar olduğu için mantarlar diyebiliriz) vajinanıza yerleşir ve mntar hastalığı oluşturur. yoğun bir kaşıntıyla seyreder bu hastalık ve doktora bile gitmenize gerek olmadan ezcaneye, kaşıntınız olduğunu söyleyerek dahi temin edebileceğiniz kremlerle tedavi edilebilir.
size tavsiyem vajina iç bölgesini yıkamamaya çalışın (hiç yıkamamak tabiki mümkün gibi gözükmüyor ama minimuma indirebilirsiniz), eğer mantar olduğunuzu düşünüyorsanız ve kaşıntınız varsa o bölgeyi kaşımayın,pudra kullanmayın. çünkü pudra kaşıntıyı artırıyor ve tahrişe neden oluyor. geçmiş olsun:))

cvbn için teşekkr edrım. yıkamayı bıraktım zaten iç çamaşırımı ütülüyorum ama bırakıp gitmedı benı aylardır. doktrda artık bişi veremıoo evli olmadıgımiçin tedavı hep aynı. kültür bile yapamıo

rica ederim:) bazen bu durum kronik bir hal alabilir,umarım sizinki böyle olmaz. evet doktor sizden kültür örneği alamaz,çünkü alttan muayene edemez,çünkü evli değilsiniz. ancak, dediğim gibi eczaneden rahatlıkla temin edebileceğiniz mantar kremleri var,onlar güvenle kullanabilirsiniz. tekrar geçmiş olsun.

Back