Çocuk Hastalıkları devamli sallamatan kolarim koptu.. bir care kizlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mmelisa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2010
35
0
36
Diğer
oglusum 3 aylik 12 gun, gunduzleri besikte devamli sallanarak uyur buna 1.5 ayliken alisti hastalandi ve sadece besikte sallatarak uyutabiliyoduk, ama simdi sallamayi durudugumuz an uyanir.. geceleri ise besikte sallatiriz sonra yatagimiza yuz ustu yatiririz uyur, oglusum sadece yuz ustu uyur baska turlu 5 dakkika uyur hemen uyanir, gece uykusu iyidir oglusumun mashallah.. kolik oldugu icin ona oyle uyumayi iyi geldi, baslarda korkuyodum bogulacak diye ama 1.5 ayliken bile kafasini kendi ceviriyodu ..

Derdim su kizlar..
gunduzleri kendi yataginda uyumasini alistirmak istiyorum,
bunun tam zamani simdi mi yoksa daha erken mi ?? cunku boyle devamli sallayarak olmuyor.. 1 saat uyusa 1 saat sallamak gerekiyor ki beni baya yoruyor kollarim kopuyor gunduzleri esim calstigi icin yalnizim o eve geldikten sonra sagolsun baya yardici oluyor.. birde galiba sallamayi alisti icin bir yere gezmeye bile cikamiyorum.. 10 dakkika cikiyoruz uykusu geldigi icin sallanmak isitiyor bebek arabasinda veya arabada uyumuyor aglamaya basliyor..
ben buna bir cozum ariyorum.. sallatmadan nasil uyutabilrim ??
aglamasini gozyumarak denemek istiyorum, ama sunuda merak ediyorum
aglamaktan bogazi kizarir mi ?

Anneler son 5 gundur bebigimi yavas yavas aglatmadan kendi yatagina yatmasini alistirimaya calisiyorum..
gunde 2 kez yatagina yatiriyorum mizmizlanarak uyuyor 30 dakika fazla uyumuyor, ama bazen sadece besikte salatarak sakinlestire biliyorum o kadar aglamaya basliyor ki salatarak 2 saat uyuyor...
5 gun sonra 4 ay olacak olusum..
boyle yavas yavas bazen yataginda bazen besikte salatarak devam etmelimiyim.. ?
yoksa artik aglamalarina katlanarak sadece yatagina mi birakim ?

boyle bazen yatakta bazen sallatarak besikte iyi mi yapiyorum kotu mu bilmiyorum ?

bebeği sallayarak uyutmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum... baştan yaptığımız bu sallama malesef yakamıza yapışıyor bıraktıramıyoruz... oğlum 24. ayına girmek üzere ama malesef sallayarak uyuyor hala... şimdi ilk tavsiyem; edindiğim bilgiye göre kesinlikle bebeğinin ağlamasına göz yummaman lazım.. yani sağlıklı 1 birey olmasını istiyorsak asla ağlamasına fırsat vermeyeceğiz 3 yaşına kadar... ben ayağımda sallıyorum ve ayağımda iyice daldıktan sonra yatağına taşıyorum.. gece uandığı zamanda yatağına giriyorum ayağımda sallıyorum ve ayağımdayken yavaşça ayağımı açıp yatakta yastığıyla uyumasını sağlıyorum.. başta yaptığımız bu hatayı malesef şu dönemde ağlatarak düzeltmem mümkün olmadığından bu yöntemi uyguluyorum.. zamanla kendi başına dalmayı öğrenecektir diyorum kendi kendime.. yani işin zor.. Allah sabır versin.. yaşadım biliyorum.

maaallleesef aynı durum... neler yapmadım.. ama yeterki ağlamasın şuanda saat sabahın 6 sı yemin ederim 5 gecedir hiç uyumuyorum. zombi diyorlardı artık zombilikten de çıktım ve oğlum saat 4ten beri odasında oyun oynuyor . sallanmadan uyumuyor benimki de. ve uykudan nefret eder hale geldi. duvardan duvara salıncak yaptık o biraz işe yaradı. 3 tane farklı şekillerde sallanan beşik aldık, arabayla gezdirip uyuyunca eve gelip yatırdık. yok yok yok hemen uyanıyor.....eğer keyifliyse oyun oynayarak uyanıyor... kusura bakmayın çok yazdım ama çok da dertliyim bu konuda.. eğeer sallanmaya alışmışsa kendi kendine uyumayı öğrenmesi zor... ne çok atıp tutardım kesinlikle odasında kendi yatağında yatacak bilmem ne ... alakası yok.. daha bensiz yatamıyor,sallamadan uyumuyorki nerdeeeeee... yaa yok mu bunun bi çözümü? annelermiz nasıl büyütmüş bizikafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

Kizlar bebisimi son iki gundur salatmadan uyutuyorum..
kendi yatagimiza uzaniyoruz basini oksayarak, piss pislayarak,biberonla sutunu vererek, gozleri agirlasinca mendile gozlerini kapatiyorum uyuyor oglusum.. bu arada oglusum yarin 4 ay olacak
ama sadece 30 dakkika en fazla 45 dakkika uyuor boyle, doktora sorduk eyer gece uukusu iyise normal dedi, birde salatarak alisti icin simdi yavas yavas boyle alisir ve daha fazla uyur ama yinede 30 dakkikadan fazla uyumasa merak etmeyin dedi..

yalniz sadece gece uykusuna girmesi icin besiginde salatiyoruz..
saat 22.00 - 00.00 kadar yani 2 saat yavas yavas salatiyoruz
sonra yatagina koyuoruz 07:00 kadar uyuyor gecede sadece 2 kez sut veriyorum..
1 saat uyoniyor sonra 08.00 tekrar uyuyor 1 veya 2 saat.

esim iste oldugu icin ve hafta sonlari calismadigi icin hafta sonu gece uykusunu salatmadan denicez..

yalniz bugun asi olacak her iki kolundada tamda uykusunu yataginda alistramaya calistigim donem..
tam da alisacak diyorum insallah asilar yuzunden tekrar besigine koymak zorunda kalmayiz..

Son düzenleme:
Kizlar 1 hafta oldu bu duzene aynen devam ediyorum.. bazen cok zor ve yorucu oluyor ama inatla devam ediyorum..
gunduzleri salatmadan uyutuyorum, bazen hemen uyuyor bazen inat ediyor agliyor
bende agladigi zaman aliyorum sakinlestiriyorum sonra tekrar yatiriyorum ama uyku suresi ayni
en fazla 45 dakikka uyuyor..

Gece uykusu icin hala ayni durumdayim besikte salatiyorum sonra yatagina koyuyorum..

Merhaba,

Doktorum bana 4. aydan sonra uyku düzeni oluşturabilirsin şuan hiç uğraşma dedi ve
Sağlıklı Uyku Alışkanlıkları Mutlu Çocuklar, adlı kitabı alıp okumamı istedi bende alıp okuyacağım araştırın isterseniz içeriği güzele benziyor.

Marc Weissbluth
BEYAZ BALİNA KELEPİR

Simdi oglum 4 aylik oldu.. onu aglatmadan uyutmaya calisiyorum.. 3 ay devamli salatim..
ama salatarak nereye kadar 2 saat uyusa 2 saat sallatmam gerekiyodu ki baya yorucu..
o yuzden 4 aya giridi anda salatmadan uyumayi ogretmeye calisiyorum

Yurdisina yasadigim icin malesef turkce kitaplari alabilecek bir yer yok
interneten sparis etsem bile buraya gelene kadar bebegim buyur.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…