• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devamı bitmeyen sorunlar

gariba giden şeyler var tamam eşinizin ailesi müdahale ediyor ama siz yirmibeş gün sabredip kendi paranızla direk alabilirdiniz arabayı, ikincisi işten cıkacak eşim diyorsunuz ve diğer buldugu iş garanti deil bukadar borca girip böyle bir maceraya atılmak cesaret işi ailesi buna laf söylese haklı bence.. sonucta kötülüğünüze olsa parayı kendilerine isterler tamamen sizin için konusmuslar.. sanırım biraz rahat yasıosunuz ayagınızı yorganınıza göre uzatın demek istiyorlar... bunlara rağmen karışmaları hoş deil ama bu eşinizin hatası baştan karıstırma hakkını vermicekti ailesinin eline.. geçmişe bakmak lazım

gariba giden şeyler var tamam eşinizin ailesi müdahale ediyor ama siz yirmibeş gün sabredip kendi paranızla direk alabilirdiniz arabayı, ikincisi işten cıkacak eşim diyorsunuz ve diğer buldugu iş garanti deil bukadar borca girip böyle bir maceraya atılmak cesaret işi ailesi buna laf söylese haklı bence.. sonucta kötülüğünüze olsa parayı kendilerine isterler tamamen sizin için konusmuslar.. sanırım biraz rahat yasıosunuz ayagınızı yorganınıza göre uzatın demek istiyorlar... bunlara rağmen karışmaları hoş deil ama bu eşinizin hatası baştan karıstırma hakkını vermicekti ailesinin eline.. geçmişe bakmak lazım

25gün beklemek eksik olan küçük mebla içindi bizim abisinden isteidğimiz destekti ki sadece 20 25 gün.
Ayağımızı da zaten yorganımıza göre uzatıyoruz Allah' şükür.
Alıcağımız arabayı da borca girerek almayacaktık. Kendi arabımızı satıp birde üzerine 25 gün sonra gelicek olan parayı koyup alıcaktık.
işi bırakırsa da eğer diğer iş garanti, eşimin işi bırakmasını bekliyorlar.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Ya kızlar, ablalar Allah aşkına bişeyler söyleyin bana. Ben gerçekten nasıl bi duruma geldim anlayamıyorum. şuan taze olmuş bir olayı yazıcam sizlere. Belki sinirliyim agresifim ters algılıyorum yada doğru düşünüyorum bilemiyorum.

Eşimin ailesi..
Sürekli evliliğe müdahale ama sürekli. Annesi, babası, abisi.

Yarım saat önce olan bir olay.
Ben ehliyetimi aldığım için arabayı değiştirme kararı aldık. Şuan ki arabamız manuel, Eşimde daha rahat kullanırsın otomatik vites alalım diye karar aldık. Şuan olan arabamızı satsak 22 23 milyar. Ve biyerden gelicek 7 8 milyar paramız evde kenarda biriktirdiğimzde 2 milyar para var. Neyse.
Bugun beğendiğimiz araba honda hrv (marka yasakmı bilmiyorum ama yasaksa düzenleme yapabılırım) 30 milyar fiyatı. Bakmaya diye gittik.
Yoldayken eşim abisini aradı, beklediğimiz para 20 25 gün içinde gelicek ama aarabayı hemen alırsak diye borç istedi beklenen para gelene kadar.
Neyse konuştular falan kapattılar telefonu.
Sonra abisi watsapptan 'babam çok kötü kızdı haberin olsun' yazmış.
Niye diye sorduk bizde.
'Fabrikada çalışıyo, 1500 maaş alıyo 30 milyarlık arabaya mı binicekmiş, Neyine onun jeep'e binmek' demiş.
(jeep dediğide 1,6 motor bizim şuan ki arabamız da 1,4 motor. Aman aman fark olsa neyse)
Eşimin suratı düştü, Ben ayrı bi sinirlendim. Sürekli bi ezme modu ki daha dün eşimle bu tarz bir konu konuşmuşken hemen yaşanması çok üzdü beni.

Yaklaşık 15 20 gün önce nişan var diye eşime alışveriş yaptık ettik yazlık birşeyler aldık, abiside bizimleydi.
Alışveriş bittikten sonra abisi gitti bizde başka yere gittik.
Buarada alışveriş 500 lira falan tuttu taksit yaptırdık.
Neyse..
Geçenlerde aşağıya yemeğe diye indik kandil akşamı.
Nerden açıldıysa kurban almaktan açıldı konu.
Eşim biz bu sene alamıcaz heralde kurban dedi. Aaa bi başlandı k.p söylenmeye.
Neden almıyormuşuz diye. Eşimde borç falan var dedi.
K.p demez mi '' 500liraya alışveriş yapmasaydınız, okadar para harcanır mı falan diye söylemeye'
- Biz alışverişin ne kadar tuttuğunu falan kimseye bişey demedik, Abisi söylemiş kardeşimde alışveriş yaptı 500 lira falan diye.

Ki abisinin bu olayıda ilk değil.
Bugunkü olay olunca da eşime dedim.
Evimizin içinde ki maddi manevi ne olursa olsun ne seninkiler bilsin ne benimkiler bilsin. 'TAMAM' dedi sustu oda.

Eşim işten çıkmak istiyor artık, zor oluyor birde başka iş gibi bişey de buldu gibi ama diyor ki 'babama nasıl söylücem'
K.p elinde kukla modundan başka birşey değiliz sanırım.

Ya gerçekten o kadar sinirlerim bozuluyor ki. Kime ne desem, ne yapsam inanın düşünemiyorum şuan. Sakin ol diyorum kendi kendine başka da bişi yapamıyorum.
Kendiniz kazanip kendinz harcadiginiza gore kimsenin karismaya hakki yok. Ama kurban kesme konusunda hakli geldi bana cunku luks arabaya binme imkani olan kisinin kurban kesmeye de imkani olmali diye dusunuyorum. Ama onun disinda kimseyi sallama esinle bildigini yap derim.

Yoookkk. o olay olduğunda eve çıkınca eşime söyledim zaten. Ya dedim güzel bi dille sen konuş abinle yada aynı şey tekrarlandığında ben itici olmak durumunda kalıcam. Eşime terslendim biraz sinirlenince.
Ne o ya dedim mahalle karısı gibi 'aa bak falancı bukadar para harcamış' gibi söylenirmi dedim. Benim evim benim param ben çalışıyorum ben kazanıyorum dedim.
Mahalle karısı ne demektir Allah aşkına bu durumu başka bi örnekle açıklasaydınız keşke kendimize ve hemcinslerimize ayıp oldu bence kötü niyetle kullanmadığınız farkındayım ama bu tür benzetmelerimizi unutalım artık milletçe

Mahalle karısı ne demektir Allah aşkına bu durumu başka bi örnekle açıklasaydınız keşke kendimize ve hemcinslerimize ayıp oldu bence kötü niyetle kullanmadığınız farkındayım ama bu tür benzetmelerimizi unutalım artık milletçe

Neden hemcinslerimize ayıp oluyor?
Ben burda kişisel olarak birşey demedim.
Ve biraz internetten 'mahalle karısı nedir' sorgulamasını yaparsınız eğer neden bu tabiri kullandığımı anlayabilirsiniz.

Şahıslara dediniz demedim zaten içinde kadın geçiyor hoş olmuyor demek istedim ne diye internetten araştırayım benim için kötü aşağılayıcı bir benzetme sadece o kadar siz yakıştırmışsınız ki yazmışsınız zaten

Şahıslara dediniz demedim zaten içinde kadın geçiyor hoş olmuyor demek istedim ne diye internetten araştırayım benim için kötü aşağılayıcı bir benzetme sadece o kadar siz yakıştırmışsınız ki yazmışsınız zaten

Benim konumun içinden yaptığım yorumlardan bir yardım etmek bi fikir sunmak yerine gidip cımbızla nerede ne söylemişim acaba ters yada yanlış birşey yazmışmıyım kontrolune girip yorum yapıyorsan lutfen yapma.
Çünkü bir tartışma kaldırıcak halim yok.

Bence eşinde sorun. Babasına "tmm tmm" diyip yine de takmaması lazım. Fazla etkisinde kalıyor gibi. Onlara ne ? Para sizin paranız! (Sinirlendim)

Bence eşinde sorun. Babasına "tmm tmm" diyip yine de takmaması lazım. Fazla etkisinde kalıyor gibi. Onlara ne ? Para sizin paranız! (Sinirlendim)

Eşimde zaten sıkıntı, benim kadar atik değil cevap veremez ki kendi söyledi bunu ben ters bişey söyleyemem, ben böyle yetiştim diyor.
Ne alaka(?)

Sanırım erkek aileleri bu kadar mudahil oluyorlar. Çevremde de gördüklerim bu yönde çünkü.
Kız ailesi ise hiç sesini çıkarmaz.
Aman huzurları kaçmasın, sorunları olmasın vs diye.
Ama neden erkek ailesi bu kadar düşünceli olmuyor da,
Herşeye çomak sokuluyor.
Gerçekten bunu çok merak ediyorum.

Eşimde zaten sıkıntı, benim kadar atik değil cevap veremez ki kendi söyledi bunu ben ters bişey söyleyemem, ben böyle yetiştim diyor.
Ne alaka(?)

Sanırım erkek aileleri bu kadar mudahil oluyorlar. Çevremde de gördüklerim bu yönde çünkü.
Kız ailesi ise hiç sesini çıkarmaz.
Aman huzurları kaçmasın, sorunları olmasın vs diye.
Ama neden erkek ailesi bu kadar düşünceli olmuyor da,
Herşeye çomak sokuluyor.
Gerçekten bunu çok merak ediyorum.

İşte bunun cevabını bende çok merak ediyorum. Ellerine ne geçiyor? Mutlu mu oluyorlar? Kendi kız evlatlarının yerine koysunlar bizleri, kızları mutsuz olsa mutlu olurlar mı. Hepsi aynı, hepsii :mad:

Yazdınız mı bılmıyorum tamamını okumadım ama honda crv ıse araba modelımı çok eskı 30000 bıne baya ucuzmus

Alacagınız yer galerımı
Çok dıkkatlı olun pert kaydı fılan olmasın

Ilerıde satarken problem çıkabılır

Bır parca boy var dıyorlar bır bakıyorsunuz araba tümden boyalı

Karısma kısmına gelınce kendı kendınızı ıdare edbılıyor kımseye muhtac değilsenız tabı kı hıc hakları yok

Ama benım kardesım misal hıc ayagını yorganına göre uzatmıyor

Sonra babam topluyor arkasını
Doğal olarak karısıyor

Yazdınız mı bılmıyorum tamamını okumadım ama honda crv ıse araba modelımı çok eskı 30000 bıne baya ucuzmus

Alacagınız yer galerımı
Çok dıkkatlı olun pert kaydı fılan olmasın

Ilerıde satarken problem çıkabılır

Bır parca boy var dıyorlar bır bakıyorsunuz araba tümden boyalı

Karısma kısmına gelınce kendı kendınızı ıdare edbılıyor kımseye muhtac değilsenız tabı kı hıc hakları yok

Ama benım kardesım misal hıc ayagını yorganına göre uzatmıyor

Sonra babam topluyor arkasını
Doğal olarak karısıyor

Yok crv değil hrv modeli. Zaten plaka sorgulattık km si ile oynamışlar serviste arabanın. Almaktan vazgeçtik bizde.
Eşim çok hesap kitap yapar. Maaşlarımızı aldığı gibi ilk önce borçları ayırır, kenarıya bi miktar koyar kalanıyla da öyle böyle geçiniyoruz.

Hani desemki her ay açık veriyoruz hep kp yada kb borç alıp ediyoruz tamam derim biz bişey yapamıyorz ondan karışıyorlardır.
Halbuki öyle bir durum da yok.

Ya kızlar, ablalar Allah aşkına bişeyler söyleyin bana. Ben gerçekten nasıl bi duruma geldim anlayamıyorum. şuan taze olmuş bir olayı yazıcam sizlere. Belki sinirliyim agresifim ters algılıyorum yada doğru düşünüyorum bilemiyorum.

Eşimin ailesi..
Sürekli evliliğe müdahale ama sürekli. Annesi, babası, abisi.

Yarım saat önce olan bir olay.
Ben ehliyetimi aldığım için arabayı değiştirme kararı aldık. Şuan ki arabamız manuel, Eşimde daha rahat kullanırsın otomatik vites alalım diye karar aldık. Şuan olan arabamızı satsak 22 23 milyar. Ve biyerden gelicek 7 8 milyar paramız evde kenarda biriktirdiğimzde 2 milyar para var. Neyse.
Bugun beğendiğimiz araba honda hrv (marka yasakmı bilmiyorum ama yasaksa düzenleme yapabılırım) 30 milyar fiyatı. Bakmaya diye gittik.
Yoldayken eşim abisini aradı, beklediğimiz para 20 25 gün içinde gelicek ama aarabayı hemen alırsak diye borç istedi beklenen para gelene kadar.
Neyse konuştular falan kapattılar telefonu.
Sonra abisi watsapptan 'babam çok kötü kızdı haberin olsun' yazmış.
Niye diye sorduk bizde.
'Fabrikada çalışıyo, 1500 maaş alıyo 30 milyarlık arabaya mı binicekmiş, Neyine onun jeep'e binmek' demiş.
(jeep dediğide 1,6 motor bizim şuan ki arabamız da 1,4 motor. Aman aman fark olsa neyse)
Eşimin suratı düştü, Ben ayrı bi sinirlendim. Sürekli bi ezme modu ki daha dün eşimle bu tarz bir konu konuşmuşken hemen yaşanması çok üzdü beni.

Yaklaşık 15 20 gün önce nişan var diye eşime alışveriş yaptık ettik yazlık birşeyler aldık, abiside bizimleydi.
Alışveriş bittikten sonra abisi gitti bizde başka yere gittik.
Buarada alışveriş 500 lira falan tuttu taksit yaptırdık.
Neyse..
Geçenlerde aşağıya yemeğe diye indik kandil akşamı.
Nerden açıldıysa kurban almaktan açıldı konu.
Eşim biz bu sene alamıcaz heralde kurban dedi. Aaa bi başlandı k.p söylenmeye.
Neden almıyormuşuz diye. Eşimde borç falan var dedi.
K.p demez mi '' 500liraya alışveriş yapmasaydınız, okadar para harcanır mı falan diye söylemeye'
- Biz alışverişin ne kadar tuttuğunu falan kimseye bişey demedik, Abisi söylemiş kardeşimde alışveriş yaptı 500 lira falan diye.

Ki abisinin bu olayıda ilk değil.
Bugunkü olay olunca da eşime dedim.
Evimizin içinde ki maddi manevi ne olursa olsun ne seninkiler bilsin ne benimkiler bilsin. 'TAMAM' dedi sustu oda.

Eşim işten çıkmak istiyor artık, zor oluyor birde başka iş gibi bişey de buldu gibi ama diyor ki 'babama nasıl söylücem'
K.p elinde kukla modundan başka birşey değiliz sanırım.

Ya gerçekten o kadar sinirlerim bozuluyor ki. Kime ne desem, ne yapsam inanın düşünemiyorum şuan. Sakin ol diyorum kendi kendine başka da bişi yapamıyorum.
Büyüklerin gözünde evlatları hep küçüktür.O yüzden büyükler hep söyler.Kötülük için değil.Eşin bunu sana yansıtmak yerine gelen mesaja veya eleştiriye kendi cevabını kendi vermeliydi.
İnsanlar madem bu kadar müdahaleci,sebep ne olursa olsun borç para istemeyecek,fabrikadan gelen paranın lafını yapmayacak,yanında alışveriş yapmayacak,kısacası ev ekonominizi dışarı hiçbirşekilde yansıtmayacaksınız.

Büyüklerin gözünde evlatları hep küçüktür.O yüzden büyükler hep söyler.Kötülük için değil.Eşin bunu sana yansıtmak yerine gelen mesaja veya eleştiriye kendi cevabını kendi vermeliydi.
İnsanlar madem bu kadar müdahaleci,sebep ne olursa olsun borç para istemeyecek,fabrikadan gelen paranın lafını yapmayacak,yanında alışveriş yapmayacak,kısacası ev ekonominizi dışarı hiçbirşekilde yansıtmayacaksınız.

Zaten tüm bu söyledikleriniz birdaha olmayacak şekilde ders oldu.
İnsan tahmin edemiyor bu kadar mudahale edeceklerini yada abisinin bu denli laf taşıyacağını.
Çünkü bana kalsa banane der, benim hayatımı ilgilendirmiyor der geçerim.
Sanırım karşımdaki de bu şekilde düşünür düşüncesiyle hata yapıyoruz.

Zaten tüm bu söyledikleriniz birdaha olmayacak şekilde ders oldu.
İnsan tahmin edemiyor bu kadar mudahale edeceklerini yada abisinin bu denli laf taşıyacağını.
Çünkü bana kalsa banane der, benim hayatımı ilgilendirmiyor der geçerim.
Sanırım karşımdaki de bu şekilde düşünür düşüncesiyle hata yapıyoruz.
İster hiç laf taşımasın,ister müdahaleci olmaısnlar,hiç karışmasalar bile,bu parasal mevzular herkesin kendi aile içinde kalmalı.

bende altlı üstlü oturuyorum eşimin ailesi sizinkiler kadar ekonomimize müdahele etmiyorlar çünkü yüzleri yok bütün düğün borcunu biz ödediğimiz için karışamıyorlar, ama araba alıcağımız zaman herşeye karıştılar, satmaya kalktığımızdada herşeye karıştılar onlar yüzünden eşim kar edeceğimiz halde arabayı satmadı çekindi daha sonra kaynım bizim arabayla kaza yaptı ve arabayı zararına sattık :KK62: pek çok daha fazla sorun olduğu için taşınalım burdan dedik kıyamet koptu kendilerinden daha da uzaklaştırdılar artık senin eşinde benimki gibi ailesine bişey söyliyemiyor taşınalım dediğinizde eminimki ortalık savaş alanına dönecek bari boşver hiç söyleme sinirlerini yıpratma...

bende altlı üstlü oturuyorum eşimin ailesi sizinkiler kadar ekonomimize müdahele etmiyorlar çünkü yüzleri yok bütün düğün borcunu biz ödediğimiz için karışamıyorlar, ama araba alıcağımız zaman herşeye karıştılar, satmaya kalktığımızdada herşeye karıştılar onlar yüzünden eşim kar edeceğimiz halde arabayı satmadı çekindi daha sonra kaynım bizim arabayla kaza yaptı ve arabayı zararına sattık :KK62: pek çok daha fazla sorun olduğu için taşınalım burdan dedik kıyamet koptu kendilerinden daha da uzaklaştırdılar artık senin eşinde benimki gibi ailesine bişey söyliyemiyor taşınalım dediğinizde eminimki ortalık savaş alanına dönecek bari boşver hiç söyleme sinirlerini yıpratma...

Ben zaten bekliyorum oyle bir sonuç olacağını taşınmak istediğimizde.

halbuki o kadar saçma bi durum ki büyüksünüz görüyorsunuz mesela birarada olmuyo huzursuzluk çıkıyo bırakın gelinle oğlunuzu kendilerine ayrı hayat kursunlar, ara ara görüşülür daha kaliteli zaman geçirilir en azından ama olur mu eğer taşınırsak büyükler kötü olacak millet diyecek ki bak kimbilir ne kötülük ettilerde gelin kaçtı gitti, milleti konuşturmamak için bize eziyet ediyolar... çok yazık çok kocaman insanlar huzursuzluk çıkarsınlar diye ellerinden geleni yapıyolar

Back
X