• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devamı bitmeyen sorunlar

Hatta geçen hafta 1000TL geldi çalıştığı fabrikadan, eylem olaylarında dolayı evdekilerde biliyordu gelceğini. K.p sormuş bigün yatırdılarmı parayı diye. Eşimde evet demiş. 'tamam elleme o parayı koy kenarıya' demiş.
İyi de neden yani?
Belki beniim evimin bi ihtiyacı var belki de zevk için harcayacağım.
Neden 3, kişi tarafından yönetiliyor evimin maddiyatı?
yanlış anlamayın lütfen bişey soracağım
eşiniz görünüş olarak fazla mı çocuksu saf iyi niyetli biridir veya biri gibidir
çocuğu güven vermeyince insanın anne babalar sürekli böyle yönetmek istiyor

abisinin de ağzı ne kadar gevşekmiş

yanlış anlamayın lütfen bişey soracağım
eşiniz görünüş olarak fazla mı çocuksu saf iyi niyetli biridir veya biri gibidir
çocuğu güven vermeyince insanın anne babalar sürekli böyle yönetmek istiyor

abisinin de ağzı ne kadar gevşekmiş

Aslında değildir yani nasıl anlatayım sorumluluk sahibidir mesela. pek öyle laylaylom değildir.
Daha dün eşimle bu tarz konuda tartıştık. Konumdada bahsettim işten çıkarsam babama nasıl söylicem diyo.
Öyle diince biraz aksi çıktım bende neden bi açıklama yapmak durumundasın, biraz ağırğını koysan korkmazsın bukadar mudahale etmesini engellersin dedim.
Napayım restmi çekeyim karşı mı geleyim diyor.
Benim istediğim bu değil ki. Tabikide terslemesin rest çekmesin ama böyle durumlar olduğunda alttan alttan evim ayrı benimde düşüncelerim var vs gibi birşeyler söyleyebilirsin diyorum ben karşı gelemem diyor.
Ama ben bunu karşı gelmek olarak düşünmüyorum ki. Abimede böyle davranıyo araba kullanırken bile karışıyor görmüyomusun diyo.
Araba kullanırken karışmak başka, evli oğlunun bütçesini yönetmek başka yani.
Eşimde en son şey yazmış ben en ufak oğlu olduğum için hala beni ufak çocuk gibi görüyor diyo :) en sonunda sinirlerime hakim olamayaraktan diyiverdm bende 'evlendirmeseymişte dizinin dibinde tutsaymış ozaman küçük oğlunu' dedim.
Yanlış cümle kurdum o an sinirle ama neyse ki şans benden yanaydı ve bu cümle kaynadı geçti arada :)

Aslında değildir yani nasıl anlatayım sorumluluk sahibidir mesela. pek öyle laylaylom değildir.
Daha dün eşimle bu tarz konuda tartıştık. Konumdada bahsettim işten çıkarsam babama nasıl söylicem diyo.
Öyle diince biraz aksi çıktım bende neden bi açıklama yapmak durumundasın, biraz ağırğını koysan korkmazsın bukadar mudahale etmesini engellersin dedim.
Napayım restmi çekeyim karşı mı geleyim diyor.
Benim istediğim bu değil ki. Tabikide terslemesin rest çekmesin ama böyle durumlar olduğunda alttan alttan evim ayrı benimde düşüncelerim var vs gibi birşeyler söyleyebilirsin diyorum ben karşı gelemem diyor.
Ama ben bunu karşı gelmek olarak düşünmüyorum ki. Abimede böyle davranıyo araba kullanırken bile karışıyor görmüyomusun diyo.
Araba kullanırken karışmak başka, evli oğlunun bütçesini yönetmek başka yani.
Eşimde en son şey yazmış ben en ufak oğlu olduğum için hala beni ufak çocuk gibi görüyor diyo :) en sonunda sinirlerime hakim olamayaraktan diyiverdm bende 'evlendirmeseymişte dizinin dibinde tutsaymış ozaman küçük oğlunu' dedim.
Yanlış cümle kurdum o an sinirle ama neyse ki şans benden yanaydı ve bu cümle kaynadı geçti arada :)
benim eşim çok çocuksu bir insandır mesela
yüz verseydim bizim kp de karışacaktı herşeye
ilk yıllar kestim önünü bikaç kez

sende şakayla söyle ayy babaaa bebek miyiz biz
kocaman adam bilmez mi gibi
adamlar aileye sessiz olunca iş başa düşüyor canım

benim eşim çok çocuksu bir insandır mesela
yüz verseydim bizim kp de karışacaktı herşeye
ilk yıllar kestim önünü bikaç kez

sende şakayla söyle ayy babaaa bebek miyiz biz
kocaman adam bilmez mi gibi
adamlar aileye sessiz olunca iş başa düşüyor canım

aynen benimki o konuda çok sessiz kalıyor. bana gelince çatır çatır ama :) ya ben arada şakayla karışıkta olsa ciddi de olsa birşeyler söylemeye çalışıyorum ama daha 1 yıllık evliyim ve eşim susarken ben konuşunca sanki çok fazla tepki görücekmişim gibi düşünüyorum.

aynen benimki o konuda çok sessiz kalıyor. bana gelince çatır çatır ama :) ya ben arada şakayla karışıkta olsa ciddi de olsa birşeyler söylemeye çalışıyorum ama daha 1 yıllık evliyim ve eşim susarken ben konuşunca sanki çok fazla tepki görücekmişim gibi düşünüyorum.
bişey olmaz tatlı tatlı söyleyeceksin canım:KK66:

E ic ice. Altli ustlu evlerde yasayinca boyle seyler yasanmasi cok dogal. Ben bunlari dert olarak gormuyorum. Sizler icin onemliyse kiraya cikarsiniz kimsede ne yapip ettiginizi gormez.

Sanki eksik kalan kp nin cebinden çıkacak.Ne münasebet efendim evin ayrı,bütçen ayrı.
Bizede çok karışıyorlardı radikal karar aldım evin bütçe yönetimini aldım.İyiki de aldım.Artık eşime birşey dediklerinde maddi olarak ben bilmiyorum diyor ki gerçekten bilmiyor.
Bizde 2 hafta önce arabayı değiştirdik hemde hiç kimsenin haberi olmadı valla.Eşime dedim eğer daha almadan herkese diyeceksen maddi desteğimi çekerim üzerinden diye.
Söylesen yok o araba böyle,yok ne gerek var,yok kiracının araba yükseltmek neyine deyip vazgeçirecekler.
Aldık çok şükür şimdi bişey de diyemiyorlar.:))

Bence senin ses cikarma zamanin gelmis canim
Canim oyle istedi .. para benim degil mi aldim... biz yetiskiniz ve karar verebilecek olgunluktayiz istedik yaptik istedik aldik ..
bu tarz cumeleleri artik kurmalisin, esinde bir zahmet kusura bakmasin, kendisi izin vermeseydi bukadarina
vallaha 10 yasinda cocuklar bile bukadar karistirtmiyorlar kendine

hem kaynim deme sen ona gorumce de artik, ne o canim erkege yakisir mi oyle dedikodu yapmak, daha neler duyacagiz

Evet aşırı fazla hemde. Ve ben bunu eşime anlatamıyorum. Ben ailesiyle ilgili birşey söylediğimde hemen kesitirip atar gibi 'tamam' diyor yada savunma mekanizmasını açıyor. İyi de ben ailesi için birşey söylerken aynı zaman da bizim evimizi ailemizi ilgilendiren bir durumu paylaşıyorum onunla.
Nedense anlatamıyorum sanırım..

ipler tamamen eşinin elinde...babasına karışma demesini öğrenmeli..

Kayin pederiniz muhtemelen cok zorluklarla para kazanmis,biriktirmis.
sizin tasarruf edip kenara para ayirmanizi istiyor sanirim. Esinizin dengeyi bi sekilde kurmasi lazim.

bişey olmaz tatlı tatlı söyleyeceksin canım:KK66:

Tatlı tatlı yada acı acı bişekilde söylemem gerek z
Kayin pederiniz muhtemelen cok zorluklarla para kazanmis,biriktirmis.
sizin tasarruf edip kenara para ayirmanizi istiyor sanirim. Esinizin dengeyi bi sekilde kurmasi lazim.

Hayır aslında hiçte zor günler geçirmemişler. K.p babasında dükkan kaldı esnaflık yapıyor. Eşim kv falan anlatmıştı eski zamanlarını. Hiç yokluk görmemişler desem yeridir yani.

ipler tamamen eşinin elinde...babasına karışma demesini öğrenmeli..

Ben demiyorum ki direk babana rest çek karışma bize diye söyle. Uygun bi dille yeri geldiğinde, karıştığında yada laf soktuğunda sen bi şekilde ima et karışmaması gerektiğini.
Ama adamın ödü kopuyor, neymiş karşı gelemezmiş, ters konuşamazmış.
Sanki ben o şekilde davran diyorum.

Otomotiv sektöründe çalışıyorum 1.4 motor honda markalı araç için 30 milyar için çok fazla para değil açıkcası.. 1.6 motor 301 için 40 bin veriyoruz mesela işteyim ya bunlara çalışıyor aklım :KK45: fazla karışmalarına müsade etmeyin bence özellikle de eşin ağırlığını koymalı yoksa hala konuşuyorlarsada ne derse desin oralı olmayın boşverin:)

E ic ice. Altli ustlu evlerde yasayinca boyle seyler yasanmasi cok dogal. Ben bunlari dert olarak gormuyorum. Sizler icin onemliyse kiraya cikarsiniz kimsede ne yapip ettiginizi gormez.

Bukadar mudahale olunan bir ailede ayrı eve çıkmak istiyoruz dediğimiz de olucakları düşünmek dahi istemiyorum.

Sanki eksik kalan kp nin cebinden çıkacak.Ne münasebet efendim evin ayrı,bütçen ayrı.
Bizede çok karışıyorlardı radikal karar aldım evin bütçe yönetimini aldım.İyiki de aldım.Artık eşime birşey dediklerinde maddi olarak ben bilmiyorum diyor ki gerçekten bilmiyor.
Bizde 2 hafta önce arabayı değiştirdik hemde hiç kimsenin haberi olmadı valla.Eşime dedim eğer daha almadan herkese diyeceksen maddi desteğimi çekerim üzerinden diye.
Söylesen yok o araba böyle,yok ne gerek var,yok kiracının araba yükseltmek neyine deyip vazgeçirecekler.
Aldık çok şükür şimdi bişey de diyemiyorlar.:))

Bende çok pişman oldum söylediğime ettiğime zaten. Hoş bende ağzımı açmadım ya..
Ya gerçekten benim eşim de suç. Susması çileden çıkartıyor beni resmen.

Dün abisi babasının söylediklerini bana söyledikten sonra ee dedim ne var değiştiriyosak neyine bukadar tepki gösteriyo
'' demezmi ona söylemedik sormadık ya ondan kızmıştır diye''
Ahh salak kafam benimde sinirliyken aklıma bişi gelmez kii. Diyememişimm orda benim babama da bişey danışmadık söylemedik diye. Hep sonradan gelir aklıma böyle şeylerde.

Back
X