• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

devam sütüyle mama hazırlamak

elanurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
487
17
96
42
İstanbul
kızlar devam sütüyle nişasta mamasını nasıl yapıyosunuz
iyigeceler mamalarında zaten devam sütüde oldugu için katılmıyor ama birde ben evde nişastadan yapmk istiyorum kararsız kaldıgım konu şu: normlde devam sütü kaynamış suya katılıp çalkalanıyor biberonda hazır oluyor.nişastayı normalde bu şekilde hazırlayamam soguk suya koyup kanayıncaya kadar ateşte karıştıracagım devam sütünü ne zaman koyacagım ,ufff kafam karıştı ,mama yapan annelr bi akıl verin:)

ben nısastayla hıc yapmadım ama pırınc ununa 1 su bard su 3 kasık pırınc unu karıstırıp pısırıyorum ocaktam alıp devam mamasını eklıyorum.

nısasta hıc yapmadım ben 1su bardagı su ya 1yemek kasıgı pırınc unuyla muhallebı yapıyorum ocaktan alınca 3olcek aptamıl devam maması eklıyorum

Benim bebeklerim 5,5 aylık bende yapsam olurmuki...hiç yapmadım..doktorumuz söylemedi..gece yatarken mi vermem gerekiyor..tok mu tutması için..offf...kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

ıyıce cırparsan pütürlu kalmıyor canım ,ben 1,5 cay bardagına 1 tatlı kasıgı dolusu pirinç unu koyuyorum,pişince ocaktan alıp 3 olcek aptamil devam maması eklıyıp ıyıce cırpıyorum
yalnız besleyıcı degerı pek olmadıgı ıcın beslenme uzmanımız tavsıye etmıyor ,cok nadır yapıyorum o yuzden

teşekkürler kızlar cevaplarınız için
pamukcum evet gece yatarken veriyorumbu mamayı ama senin sütün yeterliyse hiç başlama mamaya devam et emzirmeye..

Arkadaşlar,pirinç unundan söz ediyorsunuz ya,hangi marka kullanıyrsunuz?
MilupaSütlüPirinçi kullanıyorduk,bir arkadaşım,biz Ülker kullanıyorduk dedi,Gogly yazıyor filan,bir deneyeyim dedim,pişirmesi ayrı dert,soğutması ayrı.Ve basmışlar vanilyayı için-muzlu almıştım- . ne kızım beğendi ne ben.

Arkadaşlar,pirinç unundan söz ediyorsunuz ya,hangi marka kullanıyrsunuz?
MilupaSütlüPirinçi kullanıyorduk,bir arkadaşım,biz Ülker kullanıyorduk dedi,Gogly yazıyor filan,bir deneyeyim dedim,pişirmesi ayrı dert,soğutması ayrı.Ve basmışlar vanilyayı için-muzlu almıştım- . ne kızım beğendi ne ben.

haklısın ülkerinki hiç güzel değil ben bğenmedim ki çocuk nasıl yesin.şimdi arı mama aldım ona güzl diyolar ama denemedim henüz.

Benim bebeklerim 5,5 aylık bende yapsam olurmuki...hiç yapmadım..doktorumuz söylemedi..gece yatarken mi vermem gerekiyor..tok mu tutması için..offf...kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
6 ayını doldurmadan ek gıda ve mamaya geçme.Biraz da sadece anne sütüne devam etmelisin.

Arkadaşlar benim:emir_bebek::emir_bebek: ikiz bebeklerim var haliyle annesütü yeterli değil ve mama kullanıyorum..Doktorumuz ek ıdalara başlayabilirsin dedi..meyve,yoğurt,çorba yavaş yavaş başladım.sabahlarıda bebe bisküvisi,peynir,pekmez yada reçel...geceleri mama veriyorum..pirinç unuyla yapılan muhallebiyi hiç denemedim..doktorumuzda söylemedi..geceleri çok kalkıyorum mama için eğer tok tutuyorsa denesemmi acaba...?:uhm::uhm:

Back