Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek BeslenmesiDevam sütü kullanan anneler bakar mısınız?
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba arkadaşlar, işe başlayacağım ve sütüm azaldığı için 3 aylık kızıma devam sütü vermeye başladım.
Benim merak ettiğim şu;
Mamayı hazırladığımda bazen hemen içmiyor. Kalıyor. Dışarıda ne kadar tutabilirim? Mesela dün içmedi dışarda sobanın üstüne cezve koyup içinde beklettim. Bunu yapmak doğru mu? 2-3 saat kaldı.
Birde kaynamış suyu önceden hazırlayıp dolapta tutmak istiyorum. Mama yapacağım zaman çıkarıp ısıtacağım ve mamayı yapacağım. Bu işlem doğru olur mu?
(Daha doğrusu anneme kolaylık olsun ben işteyken. Suyu hazır olsun)
Merhaba arkadaşlar, işe başlayacağım ve sütüm azaldığı için 3 aylık kızıma devam sütü vermeye başladım.
Benim merak ettiğim şu;
Mamayı hazırladığımda bazen hemen içmiyor. Kalıyor. Dışarıda ne kadar tutabilirim? Mesela dün içmedi dışarda sobanın üstüne cezve koyup içinde beklettim. Bunu yapmak doğru mu? 2-3 saat kaldı.
Birde kaynamış suyu önceden hazırlayıp dolapta tutmak istiyorum. Mama yapacağım zaman çıkarıp ısıtacağım ve mamayı yapacağım. Bu işlem doğru olur mu?
canım bende 3.ayımız dolduktan sonra mamaya başladık ama bu devem sütlerinin bekletilmemesi nin dogru oldugunu duymuştum ben en fazla 2 saat içinde tüketmeye çalışıyorum olmazsada döküyorum
birde kaynamış suyu sormuşsun bende kaynatıp üstünü örtüyorum kulaanacaımda ısıtıyorum bunun kapalı bir kapta oldugu sürece bir mahsurubu duymadım
canım bebek mamayı içerken içine tükürük salgıladığı için bakteri üretiyor mama esasında dışarda 2 saat kadar kalabiliyo ama dediğim gibi bakteri olayı var vicdanınıza kalmış oluyor ayrıca ben oğlum için ufak bir termos aldım içi cam dışı plastik her gün içme suyunu kaynatıp soğutup çok ılık olduğunda termosa dolduruyorum 1 gün boyunca onu kullanabiliyorum .birde mamalı biberonu sıcak suyun içine koyup ısıtabilirsin fakat mamayı kaynatırsan tüm içeriği ölüyor .. kolay gelsin
benim kızım kalan mamayı 1 saat sonra bile içmiyor zaten dogru olanda içebileceği kadar yapılıp
kalırsa kalanın dökülmesi
ben kızım için hazır su kullanıyorum tabiki güvenilir bir markayı birçok annede öyle yapıyor
ilk başlrda bende suyu kaynatıp sogutuyordum ama böyle daha içim rahat
canım bende mirisanın gibi yapıyorum günde 2 kere küçük içi cam bir termosum var kaynatıp ılıtıyorum içine koyuyorum öyle pratik oluyor. bende hiç beklemiş mamayı vermedim içmediği zaman hep döküyorum hiç ısıtıp vermedim hep yenisi yapıyorum...
Benim merak ettiğim şu;
Arkadaşın dediği gibi suyu kaynatıp ılık hale getir termosa doldur..baya bi süre gidiyo o su annende direk suyu koyup mamayı koysun. Yada su ısıtıcısında(ketıl) suyu kaynat soğusun her mama vericeği zaman düğmesine basıp bi kaç saniye kaynasın hemen ılık mama suyu haline geliyo zaten o şekilde de yapabilir ben öyle yapıyorum.. Ama termos daha mantıklı
Benim merak ettiğim şu;
veya kapalı bi kapta kaynamış soğumuş su olsun mama yapıcagi zaman cezvede az bişey su kaynatıp biraz ondan biraz ondan ılık olur öyle de olabilir ama bebişler açıkınca su kaynasın soğusun falan onları beklemiyolar hele bide uykuları gelirse o anda:)