Detaylı ultrasonda plasenta yaşlanması saptananlar yardımcı olabilir mi ?

Yesldenz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2022
213
68
31
Merhaba. 20 haftalık hamileyim. Bugün detaylı ultrasonda doktorum plasenta yaşlanması olduğunu ve 30. Haftamdan sonra plesatanin islevini yitirebilecegini söyledi. Sık takip edilmem gerekiyormus. Takiplerde bebeğin gelişiminde gerileme görülürse plesantanin işlevini yitirmek üzere olduğunu ve bebeğin erken alınması gerektiğini yani prematüre olabileceğini söyledi. Doktordan çıktığımızdan beri ağlıyorum. Böyle bir durumu yaşayıp sağlıklı bir şekilde zamaninda doğum yapan var mi, yardımcı olursanız çok sevinirim

Bana da demişlerdi canım. Bütün hamileliğim de gelişim geriliği ve erken doğum riskiyle geçti. Lakiin 38+3 te planlı sezaryenle doğum yaptım. 2650, 45 cm bir kızım oldu. Küçüktü ama sağlıklıydı çok şükür. Doğumun ertesi günü de çıktık biz hastaneden. Şimdi 6 aylık olacak hala minik ilerliyor ama çok şükür sağlıklı. Hiiç üzme kendini. Sağlıkla gelsin inşallah

Sizin adınıza çok sevindim. Umarım sağlıkla büyür kızınız Peki belli bir haftadan sonra gelişim geriliği ya da kilosunda azalma gibi bir durum yaşadınız mı?

Sizin adınıza çok sevindim. Umarım sağlıkla büyür kızınız Peki belli bir haftadan sonra gelişim geriliği ya da kilosunda azalma gibi bir durum yaşadınız mı?
35 haftayla uyumlu doğdu kuzum. Hep bir geriliği vardı. Kilo vermedi ama kilo alamıyordu da. Dediğim gibi çok zayıf ve küçük doğdu… ama onemli olan organlar nihayetinde. Küçük doğdu, gelişim geriliğiyle doğdu evet. Ama diyorum ya gene de sağlıklıydı. Sadece minikti onu da ben hiç sıkıntı olarak görmedim. Zaten çabuk büyüyorlar. Birkaç seneye anneyi de istemiyorlar enazından minik halliyle doya doya sevdim diyorum kendimce eli ayağı düzgün mü, beslenebiliyor, desteksiz nefes alabiliyor mu ? Tamam o zaman. Büyür. İlla büyür

Sana da tavsiyem hiç kafana takma. Kontrollerini aksatma sadece. Ne sıklıkla diyorlarsa git. Ama çok da kafana takma. Bana da hep erken doğum vs dediler. 28.haftamda almak istediler hatta. Ama öyle böyle derken 38.haftayı gördük. Almasak sezaryenle daha da dururdu belki

Yorumunuz ve tavsiyeleriniz için çok çok teşekkür ederim Haberi aldığımızdan beri eşim de ben de çok üzüldük. Sizin yorumunuzu görünce içimiz biraz rahatladı.
Bir şey daha sormak istiyorum size . 28. Haftada almak isteyen doktor nasıl oldu da 38. Haftaya kadar bekleyebildi. Bir de bu süreçte farkli doktorlara da çıktınız mı?

28.haftada almak isteyen doktor başkaydı kuzum. Benim bir de sürekli nst de çıkan düzenli sancılarım vardı. Ben hissetmezdim ama nst de hep çıkardı. Bana dedikleri de hep” senin doğumun başlamış “ olurdu herr hafta gittiğimde. O doktor da acildeki doktordu. Acil sezaryen istedi o. Kabul etmedim imza atıp çıktım. O gun 2 doktora daha muayene oldum. Öbürleri biraz daha bekleyebilir dediler… bir haftq sonra gene aynı süreç yaşanıyor falan hep bu şekilde geçti. Ciğer geliştiriciler , yat kalkma demeler falan… yat derlerdi ben bazen iyiyim der mağaza mağaza gezerdim iyi olduğum zamanla kötü olduğum zamanı ayırt edebiliyordum nihayetinde. Kötüysem zaten kıpırdamazdım da iyiysem çıkardım da öyle böyle derken durdu benim kız. 38+3 te almasaydık daha ne kadar dururdu bilmiyorum bazen dönüp baktığımda diyorum ki keşke hiç doktora gitmeseymişim daha sakin , daha stressiz geçirirdim

Inşallah sağlıkla büyütürsünüz kızınızı umarım nasip olursa inşallah biz de mümkün olduğunca daha geç zamanda kucağımıza sağlıkla alırız oğlumuzu çok erken doğum düşüncesi beni biraz ürkütüyor ama dediğim gibi rabbim inşallah hayırlısıyla sağsaglim süreci tamamlamayi nasip eder bize de. Yardımınız için çok teşekkür ederim.

Allah razı olsun canım. Amin kuzum aminn. Vakitlice, sağlıklıca gelsin inşallah küçük bey hiç korkma kuzum. Doktorlar ne derlerse desinler, bebek ne zaman gelmek isterse o zaman geliyor. Riskli vs demeleri çok da kafanı kurcalamasın. Evet ona göre davran. Ama aman riskliymiş diyip üzülme. Riskli denmeyen ne gebeliklerde de erken doğum oluyor. Riskli denilen gebeliklerde de ne zamanında doğumlar oluyor benimki gibi… sağlıkla vakitlice gelsin inşallah

Desteğin için teşekkür ederimAllah razi olsun içimi rahatlattin. Ama senin de dediğin gibi galiba tüm hamilelik sürecim erken doğum olacak mı ya da her doktor kontrolünde acaba gelişimi geriledi mi gibi kafamızdaki soru işaretleriyle dolu geçecek. Ama mümkün olduğunca iyi düşünmeye, dua etmeye ve güçlü durmaya çalışacağım.

Size bir şey daha sormak istiyorum. Bu süreçte coraspirin kullandınız mı doktorunuz önerdi mi ? Benim doktor kullanıldığını ama 20. Haftadan sonra pek etti etmeyeceğini söyledi. Bir tanıdığıma ise detayli ultrason sonrasi doktoru kullandirmis belli bir haftasina kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…