Bağırsak parlaklığı vardı gerçekten ben de gördüm normal ultrasonda. İlk yaptırdığım detaylı ultrasonda da vardı, diğer ölçümleri yanlış yaptığını düşünmek istiyorum. Zeki hoca bağırsak parlaklığının geçtiğini gördü ve gerçekten geçmişti. Biz ona durumu anlattığımızda bağırsak parlaklığı 16-17 haftalarda olur bu zamanlar geçer, böbrek genişlemesi erkek bebeklerde normalin üzerinde bir sınırı vardır çiş tutma durumu yüzünden ama sizinki o sınıra yakın bile değil diyor. Ense kalınlığı gayet normal ölçüldü zaten pozisyona bağlı bile değişebiliyormuş. Bu ilk ultrasonu ben başka bir profesöre de yorumlattım. Zeki hoca ile aynı yorumları yaptı, ense kalınlığı için sınırın az üzerinde dikkate alınacak bir durum yok demişti.
Size amniyosentez önerilmediyse sevindim, bence kendinizi üzmeyin. Her bebekte bişeyler çıkabiliyor ya gerçekten ya da ultrasonu yapan kişinin tecrübesizliğinden, tecrübesizlik diyorum çünkü benim arkadaşıma da sadece ense kalınlığı için amniyosentez diretildi aynı perinatolog tarafından benden 3 gün önce. Bana amniyosentez inatla önerilmeseydi ben Zeki hocaya gitme gereği duymazdım muhtemelen. Zeki hoca da amniyosentez deseydi yaptıracaktım. Siz güzel bir doktora denk gelmişsiniz, size tecrübesiyle yorum yapmış ve yönlendirmiş. Maalesef benim ilk gittiğim perinatolog, Zeki hoca kadar tecrübeli de değildi zaten. Mecburiyetten dolayı gitmiştim kendisine, şehrimdeki tek uzman oydu. Ayrıca bence kendisi fetal DNAyı da çok ciddiye alan bir uzman değildi.
Bir noktada bu durumlar geçebiliyor, sizinki ölçüm değil o yüzden yanlış ölçülmüştür falan diyemeyeceğim bence benimki kesinlikle yanlıştı ama.