Detaylı ultrason ve bebek kalbinde delik

neff38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2019
45
16
88
37
Merhaba, 20+3 günlük hamileyim. Şuana kadar tedbir amaçlı 2li test ve 4lü testimi yaptırdım. Her ikisi de risksiz alanda çıktı. Bebeğimin ense kalınlığı ve burun kemiği de normal değerlerde. Cuma günü detaylı ultrasona da kendi isteğimizle girdik ve detaylıda perinatolog 2.5 mm vsd gördü. Bu deliğin bulunduğu konum ve boyutu itibariyle büyük ihtimalle doğuma kadar kapanacağını yada doğumdan sonra birkaç ay da kapanabileceğini söyledi. Ama aynı zamanda down sendromunun da bir işareti olabileceğini belirtti.Kalpteki delik dışında down'a belirti olabilecek birşey soylenmedi ama istersek amniyosentez yada yurtdışında gönderilen kan testini yaptırabilcegimizi söyledi Benzer durumu yaşayanlar, atlatanlar ya da durumla ilgili öneride bulunabilecekler var mı?

Oncelikle gecmis olsun bence kendini strese sokma bnm kuzenimede ayni seyler soylendi bide bagirsaklarda beyaz leke var kesin down sendrmlu dendi ya nasip dediler 1 ay once dogum yapti bebek cok saglikli delik kapanms hic bir sorunuda yok dertlenme Allah saglikla kavstrsn yavruna

Amin inşallah bizimde öyle olur. Dr bize de deliğin kapanabileceğini çook önemli birşey olmadığını söyledi ama işte down sendromunu duyunca insan ister istemez alt üst oluyor. Allah sağlıkla kavuştursun inşallah

Canım öncelikle sakinleşin çünkü kalp deliği dogana kadar ya da bir çok çocukta doğduktan sonra zamanla kapanabilen bir durum. Kalbi delik doğan abartısız milyonlarca çocuk var. Ancak down sendromu için nift testiydi sanırım 2600 TL toplam 70 gene bakılıyor. Ben hamile kaldigimi öğrenir öğrenmez araştırmaya başlamıştım çünkü en çok korktuğumuz şeydi genetik bir hastalığı olan bebek. Şükür her şey yolunda .
Bence siz öncelikle farklı bir perinatologa daha gitmelisiniz. Çünkü her zaman farklı bir bakış daha faydalıdır. Bana anlattiklarinjz açıkçası normal geldi ama tabi anneler olarak icimizi rahat ettirmek zor

Haklısınız dediğiniz gibi aklımıza düştü bir kere rahatlamak çok zor. Sanırım o testi de yaptırıcaz maddi külfeti de aşağı yukarı o kadar bir miktar olarak bahsetmişti kendi dr'um. İnşallah yersiz üzüldüğümüzle kalırız. Teşekkür ederim

Önce farklı bir perinatologa gidin sonra ona göre karar verirsiniz.insallah her şey yolundadır saglikla gelsinler

Araştırıyorum ona da gidicem bu hafta içi. Ama zor bir durum gerçekten İnşallah sağlıklı olur tüm bebeklerimiz.

aynı şeyleri banada söylendi amniyosentez yaptırmadım bekliyorum şuan 22 0 haftalık hamileyim

muscular vsd dediler bize. zaten kasla ilgili bebek geliştikçe kapanır demeleri de o yüzdendi sanırım. siz bilirsiniz tabi ama başka eşlik eden anomali yoksa amniyosenteze gerek yok derim ben.

Bebegim dogdu 2 aylik şuan
Kalbinde delik var
Şuanlik yapabilcek bisey yokmuş 1 yasinda tekrar kontrol ettircez

Sende endiselenme canim
Bebeklerde sık gorulen bi durum bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…