Merhaba, 20+3 günlük hamileyim. Şuana kadar tedbir amaçlı 2li test ve 4lü testimi yaptırdım. Her ikisi de risksiz alanda çıktı. Bebeğimin ense kalınlığı ve burun kemiği de normal değerlerde. Cuma günü detaylı ultrasona da kendi isteğimizle girdik ve detaylıda perinatolog 2.5 mm vsd gördü. Bu deliğin bulunduğu konum ve boyutu itibariyle büyük ihtimalle doğuma kadar kapanacağını yada doğumdan sonra birkaç ay da kapanabileceğini söyledi. Ama aynı zamanda down sendromunun da bir işareti olabileceğini belirtti.Kalpteki delik dışında down'a belirti olabilecek birşey soylenmedi ama istersek amniyosentez yada yurtdışında gönderilen kan testini yaptırabilcegimizi söyledi Benzer durumu yaşayanlar, atlatanlar ya da durumla ilgili öneride bulunabilecekler var mı?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Detaylı ultrason ve bebek kalbinde delik
- Konu Sahibi neff38
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 13 Ocak 2019
- 508
- 1.915
- 33
Oncelikle gecmis olsun bence kendini strese sokma bnm kuzenimede ayni seyler soylendi bide bagirsaklarda beyaz leke var kesin down sendrmlu dendi ya nasip dediler 1 ay once dogum yapti bebek cok saglikli delik kapanms hic bir sorunuda yok dertlenme Allah saglikla kavstrsn yavruna
Canım öncelikle sakinleşin çünkü kalp deliği dogana kadar ya da bir çok çocukta doğduktan sonra zamanla kapanabilen bir durum. Kalbi delik doğan abartısız milyonlarca çocuk var. Ancak down sendromu için nift testiydi sanırım 2600 TL toplam 70 gene bakılıyor. Ben hamile kaldigimi öğrenir öğrenmez araştırmaya başlamıştım çünkü en çok korktuğumuz şeydi genetik bir hastalığı olan bebek. Şükür her şey yolunda .Merhaba, 20+3 günlük hamileyim. Şuana kadar tedbir amaçlı 2li test ve 4lü testimi yaptırdım. Her ikisi de risksiz alanda çıktı. Bebeğimin ense kalınlığı ve burun kemiği de normal değerlerde. Cuma günü detaylı ultrasona da kendi isteğimizle girdik ve detaylıda perinatolog 2.5 mm vsd gördü. Bu deliğin bulunduğu konum ve boyutu itibariyle büyük ihtimalle doğuma kadar kapanacağını yada doğumdan sonra birkaç ay da kapanabileceğini söyledi. Ama aynı zamanda down sendromunun da bir işareti olabileceğini belirtti.Kalpteki delik dışında down'a belirti olabilecek birşey soylenmedi ama istersek amniyosentez yada yurtdışında gönderilen kan testini yaptırabilcegimizi söyledi Benzer durumu yaşayanlar, atlatanlar ya da durumla ilgili öneride bulunabilecekler var mı?
Bence siz öncelikle farklı bir perinatologa daha gitmelisiniz. Çünkü her zaman farklı bir bakış daha faydalıdır. Bana anlattiklarinjz açıkçası normal geldi ama tabi anneler olarak icimizi rahat ettirmek zor
Önce farklı bir perinatologa gidin sonra ona göre karar verirsiniz.insallah her şey yolundadır saglikla gelsinlerHaklısınız dediğiniz gibi aklımıza düştü bir kere rahatlamak çok zor. Sanırım o testi de yaptırıcaz maddi külfeti de aşağı yukarı o kadar bir miktar olarak bahsetmişti kendi dr'um. İnşallah yersiz üzüldüğümüzle kalırız. Teşekkür ederim
Merhaba, 20+3 günlük hamileyim. Şuana kadar tedbir amaçlı 2li test ve 4lü testimi yaptırdım. Her ikisi de risksiz alanda çıktı. Bebeğimin ense kalınlığı ve burun kemiği de normal değerlerde. Cuma günü detaylı ultrasona da kendi isteğimizle girdik ve detaylıda perinatolog 2.5 mm vsd gördü. Bu deliğin bulunduğu konum ve boyutu itibariyle büyük ihtimalle doğuma kadar kapanacağını yada doğumdan sonra birkaç ay da kapanabileceğini söyledi. Ama aynı zamanda down sendromunun da bir işareti olabileceğini belirtti.Kalpteki delik dışında down'a belirti olabilecek birşey soylenmedi ama istersek amniyosentez yada yurtdışında gönderilen kan testini yaptırabilcegimizi söyledi Benzer durumu yaşayanlar, atlatanlar ya da durumla ilgili öneride bulunabilecekler var mı?
- 1 Kasım 2018
- 1.939
- 3.209
- 53
- 32
teşekkür edrim.bebeğinle sağlıklı uzun mutlu bir ömür yaşarsınızBebegim dogdu 2 aylik şuan
Kalbinde delik var
Şuanlik yapabilcek bisey yokmuş 1 yasinda tekrar kontrol ettircez
Sende endiselenme canim
Bebeklerde sık gorulen bi durum bu