detaylı ultrason burun kemiği down sendromu riski

mischaece

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2013
1
7
Herkese merhaba, şuan 24 haftalık hamileyim ve yaşadıklarımı benzer durumda olan, en ufak bilgiye muhtaç durumda olan tüm anne adayları okuyabilsin diye özellikle anlatmak istiyorum. 21. haftada detaylı ultrason için çok iyi bir perinatolog olduğunu duyduğum Prof.Recep Has'a gittim. Benim muayenem yaklaşık 20 dk kadar sürdü. Muayenenin ilk 3-4.dakikasında bebeğin burun kemiğini ufak ölçtüğünü söyledi doktor. Benim haftamda olması gereken ölçü 6-7mm aralığıyken bizde 3,9muş. Ense kalınlığı da sınıra yakın 6 buçukmuş (olması gereken 7ymiş) bu arada ben 2li 3lü testlerin hiçbirini yaptırmadım bebeği aldırmayı asla düşünmediğim için. Muayenenin sonunda doktor bebeğin down sendromlu olabileceği gibi küçük burunlu olabileceğini de söyledi. Dna testi önerdi bebek için herhangi bir risk olmadığını sadece anneden alınan kan örneğiyle bebeğin down sendromlu olup olmadığına bakılabildiğini söyledi. Bu testin sonucu kötü gelirse amniyosentez yaptırabilirsiniz dedi. Kabus ilk duyduğum anda başladı zaten. Her ne olursa olsun bebeğimden vazgeçmeyecektim ama o kurt düştükten sonra öğrenmeden devam etmek imkansız bişeydi bizim için. Sonuç kan verdikten sonra 7-10 işgünü içinde geliyor. biz Nifty testte yaptırdık (test 2bin tl) Ümraniye'deki merkezinde kan verdim geri kalanı ayakta bir ölü olarak geçirilen günler. Sonucumuz 7. işgününün sonunda temiz çıktı Allah'a şükürler olsun. Demem o ki kimse umutsuzluğa düşmesin bol bol dua etsin. Allah herkese hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah.

bende detaylı ultrasona girdim aynı şeyler çıktı ikinci kez yarın başka doktora gidicem dua edin banada inşallah sağ salim doğar bebeğim

Allahım ins ben de prenatest yaptırdım 4 gün oldu geçmiyor zaman.

Allahım ins ben de prenatest yaptırdım 4 gün oldu geçmiyor zaman.
Umarım iyi haberler almıssınızdır.benim de dörtlü testim riskli cıktı.amniyosentez riskli bir islem ben de bu yurtdısı testlerınden yaptırmak istıyorum.sizin yaptırdıgınız testın yanılma payı var mı nerede yaptırdınız

Çok sçok şükür iyi haberler aldım.prena yaptirdim ben.hata payı dr um yüzde 2 dedi ama yapanlar 0.1 dedi.hatta sonrasında ayrıntılı için Prof a gittim adanaya ünlü bir Prof a.45 dk ya yakın muayene etti sağlıklı dedi ve amniyosentez istemedi.ben artık ikili dortlu itibar etmiyorum hatta hiçbir teste güvenmiyorum. Ayrintili dan sonra rahatladım. Prof prena türü testlere amniyosentez e yakın sonuç verir dedi.

Bu arada mersinde yaptirdim ben dr un uza soylerseniz yonlendirir.numara var bende bulamazsanız ben size veririm.ama dediğim gibi hiçbir şeyin garantisi yok malesef.

Bu arada mersinde yaptirdim ben dr un uza soylerseniz yonlendirir.numara var bende bulamazsanız ben size veririm.ama dediğim gibi hiçbir şeyin garantisi yok malesef.
Bugun diger doktoruma gittim ultrason da bakti her seyi iyi bence yoktur dedi perinatologa gidicem bir de.doktorum bir profesor onerdi ona da baktirip diger testleri oyle dusunmeye karar verdim.sonucta aldirmayi dusunmedigim icin iki doktor da kafani karistirma dedi.ultrason bulgularim da normal Allah'a sukur.perinatologdan da iyi sonuc alirim insallah yuregime su serpilir.dua edin lutfen benim ve bebegim icin

Bak ben 4444 tane salavat ı tefriciye okudum.yani tek başıma değil birkaç kişiyle. Eğer başlarsan ben de senin için okuyabilirim. Mucize gibi dua sanki allah büyük.

Bak ben 4444 tane salavat ı tefriciye okudum.yani tek başıma değil birkaç kişiyle. Eğer başlarsan ben de senin için okuyabilirim. Mucize gibi dua sanki allah büyük.
Okurum canim ben de hicbir sey dusunemiyordum aklima getirdigin cok iyi oldu bu aksam baslayayim cok tesekkur ederim

Amin canim Rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin.Allah yavrunuzu da size bagislasin umarim detayli usg sonuclarim temiz cikar da hic kalkismam boyle seylere

benimde ikili testim riskli çıktığı için doktorumun önerisiyle bugün Nifty testi için kan verdim. bana da dua esin kızlar olur mu ? Allah sağlıklı hayırlı haberler almamızı nasip etsin.

arkadaşım aynısı başımıza geldi... biz 2li test de yaptırmıştık bir sorun çıkmamıştı. bugün 20+6 da tüm herşey düzgündü ancak burun kemiği ile femurun referans değerlere uygun olmasına rağmen biraz minnak olduğunu detaylın usg. de farketti hekimimiz. hemen ankara genoksla irtibata geçtik il temsilcisi gelip kanımı aldı ve kargoladı. inşallah güzel sonuçlanır seninki gibi bizimki de...

Merhaba benim oğluma da nasal kemiği kısa, kol ve uyluk bir hafta kısa dediler, niftt yaptırmadım. Sonucunuz nasıl cıktı acaba?

Bizim de 20+5 de burun kemiği kısa dendi sınır 6 mm miş galiba 5.37 çıktı. Diğer herşeyimiz normaldi. Nifty testi yaptırdık sonuç bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…