Herkese merhaba, şuan 24 haftalık hamileyim ve yaşadıklarımı benzer durumda olan, en ufak bilgiye muhtaç durumda olan tüm anne adayları okuyabilsin diye özellikle anlatmak istiyorum. 21. haftada detaylı ultrason için çok iyi bir perinatolog olduğunu duyduğum Prof.Recep Has'a gittim. Benim muayenem yaklaşık 20 dk kadar sürdü. Muayenenin ilk 3-4.dakikasında bebeğin burun kemiğini ufak ölçtüğünü söyledi doktor. Benim haftamda olması gereken ölçü 6-7mm aralığıyken bizde 3,9muş. Ense kalınlığı da sınıra yakın 6 buçukmuş (olması gereken 7ymiş) bu arada ben 2li 3lü testlerin hiçbirini yaptırmadım bebeği aldırmayı asla düşünmediğim için. Muayenenin sonunda doktor bebeğin down sendromlu olabileceği gibi küçük burunlu olabileceğini de söyledi. Dna testi önerdi bebek için herhangi bir risk olmadığını sadece anneden alınan kan örneğiyle bebeğin down sendromlu olup olmadığına bakılabildiğini söyledi. Bu testin sonucu kötü gelirse amniyosentez yaptırabilirsiniz dedi. Kabus ilk duyduğum anda başladı zaten. Her ne olursa olsun bebeğimden vazgeçmeyecektim ama o kurt düştükten sonra öğrenmeden devam etmek imkansız bişeydi bizim için. Sonuç kan verdikten sonra 7-10 işgünü içinde geliyor. biz Nifty testte yaptırdık (test 2bin tl) Ümraniye'deki merkezinde kan verdim geri kalanı ayakta bir ölü olarak geçirilen günler. Sonucumuz 7. işgününün sonunda temiz çıktı Allah'a şükürler olsun. Demem o ki kimse umutsuzluğa düşmesin bol bol dua etsin. Allah herkese hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Allahım ins ben de prenatest yaptırdım 4 gün oldu geçmiyor zaman.Herkese merhaba, şuan 24 haftalık hamileyim ve yaşadıklarımı benzer durumda olan, en ufak bilgiye muhtaç durumda olan tüm anne adayları okuyabilsin diye özellikle anlatmak istiyorum. 21. haftada detaylı ultrason için çok iyi bir perinatolog olduğunu duyduğum Prof.Recep Has'a gittim. Benim muayenem yaklaşık 20 dk kadar sürdü. Muayenenin ilk 3-4.dakikasında bebeğin burun kemiğini ufak ölçtüğünü söyledi doktor. Benim haftamda olması gereken ölçü 6-7mm aralığıyken bizde 3,9muş. Ense kalınlığı da sınıra yakın 6 buçukmuş (olması gereken 7ymiş) bu arada ben 2li 3lü testlerin hiçbirini yaptırmadım bebeği aldırmayı asla düşünmediğim için. Muayenenin sonunda doktor bebeğin down sendromlu olabileceği gibi küçük burunlu olabileceğini de söyledi. Dna testi önerdi bebek için herhangi bir risk olmadığını sadece anneden alınan kan örneğiyle bebeğin down sendromlu olup olmadığına bakılabildiğini söyledi. Bu testin sonucu kötü gelirse amniyosentez yaptırabilirsiniz dedi. Kabus ilk duyduğum anda başladı zaten. Her ne olursa olsun bebeğimden vazgeçmeyecektim ama o kurt düştükten sonra öğrenmeden devam etmek imkansız bişeydi bizim için. Sonuç kan verdikten sonra 7-10 işgünü içinde geliyor. biz Nifty testte yaptırdık (test 2bin tl) Ümraniye'deki merkezinde kan verdim geri kalanı ayakta bir ölü olarak geçirilen günler. Sonucumuz 7. işgününün sonunda temiz çıktı Allah'a şükürler olsun. Demem o ki kimse umutsuzluğa düşmesin bol bol dua etsin. Allah herkese hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Umarım iyi haberler almıssınızdır.benim de dörtlü testim riskli cıktı.amniyosentez riskli bir islem ben de bu yurtdısı testlerınden yaptırmak istıyorum.sizin yaptırdıgınız testın yanılma payı var mı nerede yaptırdınızAllahım ins ben de prenatest yaptırdım 4 gün oldu geçmiyor zaman.
Çok sçok şükür iyi haberler aldım.prena yaptirdim ben.hata payı dr um yüzde 2 dedi ama yapanlar 0.1 dedi.hatta sonrasında ayrıntılı için Prof a gittim adanaya ünlü bir Prof a.45 dk ya yakın muayene etti sağlıklı dedi ve amniyosentez istemedi.ben artık ikili dortlu itibar etmiyorum hatta hiçbir teste güvenmiyorum. Ayrintili dan sonra rahatladım. Prof prena türü testlere amniyosentez e yakın sonuç verir dedi.Umarım iyi haberler almıssınızdır.benim de dörtlü testim riskli cıktı.amniyosentez riskli bir islem ben de bu yurtdısı testlerınden yaptırmak istıyorum.sizin yaptırdıgınız testın yanılma payı var mı nerede yaptırdınız
Bu arada mersinde yaptirdim ben dr un uza soylerseniz yonlendirir.numara var bende bulamazsanız ben size veririm.ama dediğim gibi hiçbir şeyin garantisi yok malesef.Çok sçok şükür iyi haberler aldım.prena yaptirdim ben.hata payı dr um yüzde 2 dedi ama yapanlar 0.1 dedi.hatta sonrasında ayrıntılı için Prof a gittim adanaya ünlü bir Prof a.45 dk ya yakın muayene etti sağlıklı dedi ve amniyosentez istemedi.ben artık ikili dortlu itibar etmiyorum hatta hiçbir teste güvenmiyorum. Ayrintili dan sonra rahatladım. Prof prena türü testlere amniyosentez e yakın sonuç verir dedi.
Bugun diger doktoruma gittim ultrason da bakti her seyi iyi bence yoktur dedi perinatologa gidicem bir de.doktorum bir profesor onerdi ona da baktirip diger testleri oyle dusunmeye karar verdim.sonucta aldirmayi dusunmedigim icin iki doktor da kafani karistirma dedi.ultrason bulgularim da normal Allah'a sukur.perinatologdan da iyi sonuc alirim insallah yuregime su serpilir.dua edin lutfen benim ve bebegim icinBu arada mersinde yaptirdim ben dr un uza soylerseniz yonlendirir.numara var bende bulamazsanız ben size veririm.ama dediğim gibi hiçbir şeyin garantisi yok malesef.
Bak ben 4444 tane salavat ı tefriciye okudum.yani tek başıma değil birkaç kişiyle. Eğer başlarsan ben de senin için okuyabilirim. Mucize gibi dua sanki allah büyük.Bugun diger doktoruma gittim ultrason da bakti her seyi iyi bence yoktur dedi perinatologa gidicem bir de.doktorum bir profesor onerdi ona da baktirip diger testleri oyle dusunmeye karar verdim.sonucta aldirmayi dusunmedigim icin iki doktor da kafani karistirma dedi.ultrason bulgularim da normal Allah'a sukur.perinatologdan da iyi sonuc alirim insallah yuregime su serpilir.dua edin lutfen benim ve bebegim icin
Okurum canim ben de hicbir sey dusunemiyordum aklima getirdigin cok iyi oldu bu aksam baslayayim cok tesekkur ederimBak ben 4444 tane salavat ı tefriciye okudum.yani tek başıma değil birkaç kişiyle. Eğer başlarsan ben de senin için okuyabilirim. Mucize gibi dua sanki allah büyük.
Ben de bugün yarın senin için başlayacağım. Bana da buradan biri dua etmişti.Okurum canim ben de hicbir sey dusunemiyordum aklima getirdigin cok iyi oldu bu aksam baslayayim cok tesekkur ederim
Allah razi olsun canim benim cok sevinirim Rabbim senin de gonlunun muradini versin insallahBen de bugün yarın senin için başlayacağım. Bana da buradan biri dua etmişti.
Amin insssAllah razi olsun canim benim cok sevinirim Rabbim senin de gonlunun muradini versin insallah
Herkese merhaba, şuan 24 haftalık hamileyim ve yaşadıklarımı benzer durumda olan, en ufak bilgiye muhtaç durumda olan tüm anne adayları okuyabilsin diye özellikle anlatmak istiyorum. 21. haftada detaylı ultrason için çok iyi bir perinatolog olduğunu duyduğum Prof.Recep Has'a gittim. Benim muayenem yaklaşık 20 dk kadar sürdü. Muayenenin ilk 3-4.dakikasında bebeğin burun kemiğini ufak ölçtüğünü söyledi doktor. Benim haftamda olması gereken ölçü 6-7mm aralığıyken bizde 3,9muş. Ense kalınlığı da sınıra yakın 6 buçukmuş (olması gereken 7ymiş) bu arada ben 2li 3lü testlerin hiçbirini yaptırmadım bebeği aldırmayı asla düşünmediğim için. Muayenenin sonunda doktor bebeğin down sendromlu olabileceği gibi küçük burunlu olabileceğini de söyledi. Dna testi önerdi bebek için herhangi bir risk olmadığını sadece anneden alınan kan örneğiyle bebeğin down sendromlu olup olmadığına bakılabildiğini söyledi. Bu testin sonucu kötü gelirse amniyosentez yaptırabilirsiniz dedi. Kabu ilk duyduğum anda başladı zaten. Her ne olursa olsun bebeğimden vazgeçmeyecektim ama o kurt düştükten sonra öğrenmeden devam etmek imkansız bişeydi bizim için. Sonuç kan verdikten sonra 7-10 işgünü içinde geliyor. biz Nifty testte yaptırdık (test 2bin tl) Ümraniye'deki merkezinde kan verdim geri kalanı ayakta bir ölü olarak geçirilen günler. Sonucumuz 7. işgününün sonunda temiz çıktı Allah'a şükürler olsun. Demem o ki kimse umutsuzluğa düşmesin bol bol dua etsin. Allah herkese hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah.[/QUOTE
Merhaba insallah sağlıkla bebeğini kucağına alirsin.Izmirde yasiyorum.Hamileligim oldukca sorunlu geçti.Ikili testim kötü cikmisti.Düşük riskim oldugu için dr basta aminosentez önermedi.Nifty test yaptirmami onerdi.Tup. bebek tedavisiyle hamile kaldigim icin en ufak kötü sonuçta buyuk stres yasiyordum.Nifty test yaptirdik.Yaptirmaz olaydim.Sonuclar Londraya gitti.Bir hafta sonra sonuclar geldi ve buyuk yıkım yasadik.Bebek %99.98 down sendromlu dediler.Ayrica klenefelter sendromu da var dediler.Sonuclarimiz guvenilir dediler.Kendi Drum aminosentez yapmamiz sart dedi.1bucuk ay beklemek gerekiyordu aminosentez icin ama neler yasadigimizi anlatamam.Hergun aglamaktan bitkin düşmüştüm.Esim saglam durmaya calisiyordu ama o da icine kapanmisti.Hamileligimin tadini cikaramadim.Bebegin hasta oldugundan emindik.Hareketlerini hissediyordum.19.haftaya kadar karnima hic bakamamistim.coook dusunduk zor da olsa aldirmanin dogru olacagina karar verdik.Aminosentezde de ayni sonuc cikacagina emindik.Dr. hastane ve maddi hazirlik yapmaya basladik.Aminosentezi yaptirdik 3 gun sonra ön sonuclar cikti dr temiz dedi.Ne hissettigimi ne dusundugumu bilmiyordum sevinemedim uzulemedim.Acaba sonuc yanlis mi diye 1 ay sonra da asıl sonuc cikti bebek saglikli dedi.O kadar mutlu oldum anlatamam.Bebegim icin yapamadigim alisverisi yapmaya basladimUmarım iyi haberler almıssınızdır.benim de dörtlü testim riskli cıktı.amniyosentez riskli bir islem ben de bu yurtdısı testlerınden yaptırmak istıyorum.sizin yaptırdıgınız testın yanılma payı var mı nerede yaptırdınız
Yinede dogana kadar hep bir korku oldu icimde taa ki kucagima alana kadar.Sukur oglum 6 aylik simdi.Lutfen yaptiracaginiz sirketi iyi arastirin.Para icin herseyi farkli anlatiyorlar.Bebegim dogduktan sonra o sirketteki dr la iletisime gectik bize dedigi ilk hastamizdiniz.Şaka gibi.Benim yasadigimi Allah kimseye yasatmasin.
Aminnn insallahAmin canim Rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin.Allah yavrunuzu da size bagislasin umarim detayli usg sonuclarim temiz cikar da hic kalkismam boyle seylere
arkadaşım aynısı başımıza geldi... biz 2li test de yaptırmıştık bir sorun çıkmamıştı. bugün 20+6 da tüm herşey düzgündü ancak burun kemiği ile femurun referans değerlere uygun olmasına rağmen biraz minnak olduğunu detaylın usg. de farketti hekimimiz. hemen ankara genoksla irtibata geçtik il temsilcisi gelip kanımı aldı ve kargoladı. inşallah güzel sonuçlanır seninki gibi bizimki de...Herkese merhaba, şuan 24 haftalık hamileyim ve yaşadıklarımı benzer durumda olan, en ufak bilgiye muhtaç durumda olan tüm anne adayları okuyabilsin diye özellikle anlatmak istiyorum. 21. haftada detaylı ultrason için çok iyi bir perinatolog olduğunu duyduğum Prof.Recep Has'a gittim. Benim muayenem yaklaşık 20 dk kadar sürdü. Muayenenin ilk 3-4.dakikasında bebeğin burun kemiğini ufak ölçtüğünü söyledi doktor. Benim haftamda olması gereken ölçü 6-7mm aralığıyken bizde 3,9muş. Ense kalınlığı da sınıra yakın 6 buçukmuş (olması gereken 7ymiş) bu arada ben 2li 3lü testlerin hiçbirini yaptırmadım bebeği aldırmayı asla düşünmediğim için. Muayenenin sonunda doktor bebeğin down sendromlu olabileceği gibi küçük burunlu olabileceğini de söyledi. Dna testi önerdi bebek için herhangi bir risk olmadığını sadece anneden alınan kan örneğiyle bebeğin down sendromlu olup olmadığına bakılabildiğini söyledi. Bu testin sonucu kötü gelirse amniyosentez yaptırabilirsiniz dedi. Kabus ilk duyduğum anda başladı zaten. Her ne olursa olsun bebeğimden vazgeçmeyecektim ama o kurt düştükten sonra öğrenmeden devam etmek imkansız bişeydi bizim için. Sonuç kan verdikten sonra 7-10 işgünü içinde geliyor. biz Nifty testte yaptırdık (test 2bin tl) Ümraniye'deki merkezinde kan verdim geri kalanı ayakta bir ölü olarak geçirilen günler. Sonucumuz 7. işgününün sonunda temiz çıktı Allah'a şükürler olsun. Demem o ki kimse umutsuzluğa düşmesin bol bol dua etsin. Allah herkese hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Merhaba benim oğluma da nasal kemiği kısa, kol ve uyluk bir hafta kısa dediler, niftt yaptırmadım. Sonucunuz nasıl cıktı acaba?arkadaşım aynısı başımıza geldi... biz 2li test de yaptırmıştık bir sorun çıkmamıştı. bugün 20+6 da tüm herşey düzgündü ancak burun kemiği ile femurun referans değerlere uygun olmasına rağmen biraz minnak olduğunu detaylın usg. de farketti hekimimiz. hemen ankara genoksla irtibata geçtik il temsilcisi gelip kanımı aldı ve kargoladı. inşallah güzel sonuçlanır seninki gibi bizimki de...
Bizim de 20+5 de burun kemiği kısa dendi sınır 6 mm miş galiba 5.37 çıktı. Diğer herşeyimiz normaldi. Nifty testi yaptırdık sonuç bekliyoruzarkadaşım aynısı başımıza geldi... biz 2li test de yaptırmıştık bir sorun çıkmamıştı. bugün 20+6 da tüm herşey düzgündü ancak burun kemiği ile femurun referans değerlere uygun olmasına rağmen biraz minnak olduğunu detaylın usg. de farketti hekimimiz. hemen ankara genoksla irtibata geçtik il temsilcisi gelip kanımı aldı ve kargoladı. inşallah güzel sonuçlanır seninki gibi bizimki de...