Gebeliğe Hazırlık Detaylı Tetkikler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Periperi18

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2019
382
316
23
Merhaba kızlar 2 aydır klomen artı ovitrella agnucaston ve folik asit kullanıyorum doktorum en son ovulasyon gününde yumurtamın çok iyi boyuta ulaştığını ve iyi değerlendirmemizi istedi ve eğer regl olursan eşinle gel detaylı testler yapıcam dedi sizce detaydan kastı nedir sizde ne gibi testler istediler?

Klomene kadar yapması gerekirdi o testleri . Eşinizi cagirdigina göre sperm ölçümü yapacaktır

yalnıca kan testi yaptı fsh felan baktı daha önce
Merhaba, fsh-lh-e2, progesteron, tsh hormonları ile B12 ve D vitamini gibi değerlere bakıldıysa amh bakılabilir ek olarak, bir de rahim filmi/hsg çekilmesini isteyebilir. Eşinizden de spermiyogram istenir, hız-sayı-morfoloji gibi değerlere bakılır.

Merhaba, fsh-lh-e2, progesteron, tsh hormonları ile B12 ve D vitamini gibi değerlere bakıldıysa amh bakılabilir ek olarak, bir de rahim filmi/hsg çekilmesini isteyebilir. Eşinizden de spermiyogram istenir, hız-sayı-morfoloji gibi değerlere bakılır.
rahim filmi endoskopi gibi bişey mi acaba burdaki kızlar çok ürkütücü bahsediyolarda:):-)

rahim filmi endoskopi gibi bişey mi acaba burdaki kızlar çok ürkütücü bahsediyolarda:):-)
Rahim filmini ben Eylül’de İstanbul’da bir görüntüleme merkezinde çektirmiştim, hiç ağrım olmadı açıkçası, anestezili de değildi. Rahme bir sıvı vererek ilerleyişini izliyorlar, tüplerin durumunu değerlendiriyorlar. Kimilerinde çok ağrı olmuş evet, belki cihazla ya da ağrı eşiği ile ilgili olabilir.

Rahim filmini ben Eylül’de İstanbul’da bir görüntüleme merkezinde çektirmiştim, hiç ağrım olmadı açıkçası, anestezili de değildi. Rahme bir sıvı vererek ilerleyişini izliyorlar, tüplerin durumunu değerlendiriyorlar. Kimilerinde çok ağrı olmuş evet, belki cihazla ya da ağrı eşiği ile ilgili olabilir.
umarım ona hiç gerek kalmaz bilgileriniz için teşekkürler

Back