Detayli temizlik yapamamak

pelin-

Pelin-
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2014
14.245
50.135
Şu siralar en buyuk derdim bu.
Evime ilk bakista tertemiz dersiniz, nerdeyse her gun supurge acarim, yerleri silerim toz alirim banyo mutfak piril piril, her gun temizlenir.
Ama biraz incelenirse... yani mesela pimapenlerim leş gibi, o kadar kirli ki artik domestosla silsem de icine islemis temizlenmiyor. Petekler keza oyle. Kapilari silmek kirk yilda bir aklima geliyor, gardrobun ici tozlu, dolap koseleri pis, artik kafayi yicem bu detayli yerlerin pisliginden, beceremiyorum da siliyorum siliyorum ordan oraya tasiniyor pislik sanki. Gecen hafta yardimci aldım kadin temizledi gitti baktim pimapenlerin koseleri yine camur icinde, evin malzemesi de kötü, derz aralari tasindigimizda kararmisti zaten hala da öyle. Anlatirken daraldim :)
Bana söyle bahar temizligi gibi detayli temizligi nasil yaptığınızı, nereye ne malzeme kullandiginizi anlatabilir misiniz?

Ek: banyoda pvc bir dolap var, uzerinde su lekesi gibi lekeler var ve ne yapsam geciremiyorum, yillardir temizlenmemis gibi gorunuyor, pvc boyanir mi, kaplanir mi, ya da nasil temizlenir fikri olan var mi?

Derzleri kalemle beyazlatabilirsiniz, temizlik icin detay gerejtiren pimapen kenarlari gibi yerlere de disfircasi ile temizleyebilirsiniz. Bu kadar takmayin lutfen elinizden geldigince temizlik yapin yeter fazlasi hastalik cunki. Bu arada temizlik hastalari diye bir tv programi var kesinlikle seveceginizi dusunuyorum eger youtube den turkcesini bulamazsaniz su sekilde aratabilirsiniz, "obsessive compulsive" :)) kesinlikle temizligi bakis acinizi degistirecek bir program :))

Detaylı temizlik deyince banada daral geliyor :) ama dolabına eğer su değmiyorsa, yapışkanlı kaplama kağıtları var. çiçek desenli, ahşap desenli falan. onlardan kaplayabilirsin. Ben o şekilde dolap kapladım. hiç belli bile olmuyor

Derzleri kalemle beyazlatabilirsiniz, temizlik icin detay gerejtiren pimapen kenarlari gibi yerlere de disfircasi ile temizleyebilirsiniz. Bu kadar takmayin lutfen elinizden geldigince temizlik yapin yeter fazlasi hastalik cunki. Bu arada temizlik hastalari diye bir tv programi var kesinlikle seveceginizi dusunuyorum eger youtube den turkcesini bulamazsaniz su sekilde aratabilirsiniz, "obsessive compulsive" :)) kesinlikle temizligi bakis acinizi degistirecek bir program :))

izlemiştim onu :) hatta keşke gelip benim evimi temizleseler diye düşünmüştüm :)
benim sorunum biraz karakterimle ilgili, normalde de detaylarla uğraşmayı sevmem, temizlikte hiç sevmiyorum, ancak çok kirlenirse farkediyorum, o zaman da temizlemek iyice zorlaşıyor.

Derz aralarina birebir cozum ceresit sprey var. Biraz sikip bekletip silince kendi rengine donuyor..dolap iclerine ortu sererseniz o kadarda toz olmaz..
Pvc dolap icinde belki bir beze kesinlikle eldiven takip biraz porcoz dokup silebilirsiniz. Aslinda viledanin magic sprey diye bir urunu var ama o daha hafif lekeleri aliyor.
Cokta kendinizi kasmayin yani. Ev isi acayip nankor

Detaylı temizlik deyince banada daral geliyor :) ama dolabına eğer su değmiyorsa, yapışkanlı kaplama kağıtları var. çiçek desenli, ahşap desenli falan. onlardan kaplayabilirsin. Ben o şekilde dolap kapladım. hiç belli bile olmuyor

su değmiyor ama banyoda rutubet oluyor illa ki, boyasam diye düşündüm önce ama pvc boyansa da bir süre sonra boyayı atıyormuş diye okudum emin olamadım.
şöyle temizlik hastası biri gelse evime 2 günde dip köşe temizlese ne güzel olurdu :KK49:

bızım oyle degıl
çünkü kadın geliyor bende yetişemem onca seye
de
bir soru soralım o peteklerin hali nice olacak yaw? bizimde öyle dışı filan tertemiz bi yolu olmalı

Eşim dün akşam "camdan hiç baktın mı" dedi. Yoo ne olmuş ki dedim. Hiç baksan da göremezsin ondan dedim diyor. Camlar çok kirliymiş dalga geçiyor :KK53:

Dün bütün dolabı indirdim yatağın üstüne bir güzel tozunu Alıp tekrar yerleştirdim. Arada geliyor bana ama çok uzun sürmüyor :KK70:

Derz aralarina birebir cozum ceresit sprey var. Biraz sikip bekletip silince kendi rengine donuyor..dolap iclerine ortu sererseniz o kadarda toz olmaz..
Pvc dolap icinde belki bir beze kesinlikle eldiven takip biraz porcoz dokup silebilirsiniz. Aslinda viledanin magic sprey diye bir urunu var ama o daha hafif lekeleri aliyor.
Cokta kendinizi kasmayin yani. Ev isi acayip nankor

ceresit spreyi not aldım mutlaka deneyeceğim.
evet hele de evin işçiliği kötüyse istediğin kadar temizle mis gibi görünmüyor.

Ayy bana derz arası petek cam deme, hele derz arası, tüm evi suya dayanıklı laminat yaptırmalı

Öyle birini bulursan bana da haber ver :))

Boya kabarır mı bilemiyorum. Ama benim bahsettiğimi buhar etkilemiyor. bir araştır istersen

bızım oyle degıl
çünkü kadın geliyor bende yetişemem onca seye
de
bir soru soralım o peteklerin hali nice olacak yaw? bizimde öyle dışı filan tertemiz bi yolu olmalı

bize daha geçen hafta geldi ama bana gelenler de benim gibi çıkıyor herhalde, banyodaki havluluğu bile temizlememiş :63: peteklere vakti kalmadı o iş bana düştü ama onlar bana bakıyor ben onlara, altına legen koyup yıkasam mı ne yapsam :KK53:

Eşim dün akşam "camdan hiç baktın mı" dedi. Yoo ne olmuş ki dedim. Hiç baksan da göremezsin ondan dedim diyor. Camlar çok kirliymiş dalga geçiyor :KK53:

Dün bütün dolabı indirdim yatağın üstüne bir güzel tozunu Alıp tekrar yerleştirdim. Arada geliyor bana ama çok uzun sürmüyor :KK70:

ben de güneş çok dik vuruyor biraz kessin diye silmiyorum diyorum :cool: bi de ev hem yüksek hem de 3 kapalı balkon var komple cam, eve kadın geldiğinde bile nerdeyse bütün günü cam silmekle geçiyor, ben hayatta silemem, iyice rezil ediyorum silmeye kalkınca :mad:

Ayy bana derz arası petek cam deme, hele derz arası, tüm evi suya dayanıklı laminat yaptırmalı

kim icat etmiş ki bunları, kadınlara iş çıksın diye yapmışlar sanki :63:
kendi evim olsa bütün ıslak zeminleri suya dayanıklı parke, pencereleri de kahverengi pimapen yaptırırım, beyaz kadar göstermez bari kirini :oops:

ben de güneş çok dik vuruyor biraz kessin diye silmiyorum diyorum :cool: bi de ev hem yüksek hem de 3 kapalı balkon var komple cam, eve kadın geldiğinde bile nerdeyse bütün günü cam silmekle geçiyor, ben hayatta silemem, iyice rezil ediyorum silmeye kalkınca :mad:

kim icat etmiş ki bunları, kadınlara iş çıksın diye yapmışlar sanki :63:
kendi evim olsa bütün ıslak zeminleri suya dayanıklı parke, pencereleri de kahverengi pimapen yaptırırım, beyaz kadar göstermez bari kirini :oops:

İnşallah kısmet olur çünkü dediğin gibi sırf deli işi yani, yapmasanda diğer temizlik görünmüyor lanet birsey

İnşallah kısmet olur çünkü dediğin gibi sırf deli işi yani, yapmasanda diğer temizlik görünmüyor lanet birsey

aynen, o banyoyu sürekli domestosla fırçalıyorum tertemiz oluyor ama derz araları pis göründüğü için bir halta benzemiyor, bezdim :KK53:

bize daha geçen hafta geldi ama bana gelenler de benim gibi çıkıyor herhalde, banyodaki havluluğu bile temizlememiş :63: peteklere vakti kalmadı o iş bana düştü ama onlar bana bakıyor ben onlara, altına legen koyup yıkasam mı ne yapsam :KK53:
elin değmişken kız benimkileride :KK70:

ceresit spreyi not aldım mutlaka deneyeceğim.
evet hele de evin işçiliği kötüyse istediğin kadar temizle mis gibi görünmüyor.
Ceresit derz arası temizleme spreyinden ben hiç memnun kalmadim.dolapta duruyor öyle..

X