Desteğe ihtiyacım var

akasya yanlış anlamışım özür dilerim cidden sağlıklı düşünemiyırum kırdıysam özür dilerim
Tatlım özür dilenecek bir şey yok.
Bu düşüncelerden bir an önce kurtul ve lys ye hazırlan.
Her şeyde bir hayır vardır kendin için hep hayırlısını dile.
Asla umutsuzluğa kapılma. En büyük kozun güçlü olmak olsun.
Hakkında hayırlısı olsun lys de başarılar.

canım üzme kendini bu kadar. yolun sonu değil bu kendini öldürmek ne demek saçmalama. daha genceciksin emin ol ki çok güzel de günlerin olacak Allahın izni ile. bazen hayatta herkesin her istediği olmaz çok isteriz çok savaşırız ama olmaz öyle durumlarda isyan etmemeliyiz hele ölümü asla aklımızdan bile geçirmemeliyiz rabbim hayırlısını ver diye dua etmeliyiz daha dur yolun başındasın ve karşına çıkan ilk zorlukda yıkılma annen baban senin yanında ne güzel öyle ki aynı durumda olup da ailesinin desteğini alamayan birçok insan var o zaman onlar öldürsünler kendilerini hemen bumu yani Bence durmuna hamd et çalışmana da devam et herşeyin hayırlısı rabbim vermiyorsada vardır bunda bir hayır buna emin ol. Hayır sandığımız şeylerde şer olabileceği gibi şer sandığımız şeylerde hayır olabilir bunu sakın unutma.

böyle düşünmen senin deil tamamen sistemin hatası!!kısmet böyleymiş..bukadar kendini üzme..ne güzel bak ailende arkanda..başka bölüm yaz yada seneye tekrar gir..daha yaşın küçük canım..

Vallahi guzelim, ayni sey benim de basima liseye giris sinavinda geldi.

Favorilerdendim diyeyim, sonra 3.cu tercihime girdim. Iyi bir anadolu lisesiydi ama bir Fen lisesi ya da Ataturk Anadolu da degildi. Yani benim istedigim kadar iyiydi.

Ben de anneme soyledim, onu hayalkirikligina ugrattim diye uzgunum dedim. O da dedi ki, scamalama, benim tek derdim senin mutlulugun, huzurun. Senin gonlune gore olsun, gerisi benim icin onemli degil.

Rehberlik ogretmenin sacmalamis. Ailen de hayalkirikligina ugramadi, onlarin tek derdi sensin. Senin boyle kendini uzdugunu okusalar, olmek istiyorum vs yazdigini gorseler iste o zaman kahrolurlar.

Moralini bozma, elinden geleni yap.

Tibba girebilirsin , sehir disina gidersin, daha mutevazi okullara bakarsin.

tekrar giremem son şansım lütfen dua edin güvenim umudum gelsin atlatabiliyim bu günleri

ece ne kadar çalışırsan çalış kaderin ayrı bir planı olabiliyor.
kısmet diye bir şey var ve çok değişik çalışabiliyor bazen.
seni iyi anlıyorum çünkü bende yaşadım aynı şeyi.
sınavda nasıl oldu anlamadım ama normalde aldığım puanın 35-40 puan altını almıştım.
kendi yaşadığım şehir olan Ankara'da çok çok iyi üniversitelere gidebilecekken başka bir Anadolu şehrinde aldım soluğu.
güzel insanlarla tanıştım iyi bir mesleğe sahip oldum.
tabi ki daha iyi bir üniversiteden mezun olmayı isterdim ama bazen insanın elinden hiçbir şey gelmiyor.
gidişata müdahale edemiyorsun, farklı bir şekilde hayatın şekilleniyor.
sen elinden geleni yaptığına inanıyorsan gerisi boş.
demek ki Yaratanın senin için değişik bir planı var.

electra_ senin gibi düşünmeye çalışıyorum sonra biranda ağlamaya başlıyorumnasıl düzelicem cidden bilmiyorum

Merhaba daha yeni üye oldum 19 yaşında üniversite sınavına tekrar hazırlanan biriyim geçen sene kendim ailem dahil çoğu kişiyi hüsrana uğratarak 26 binde kalmıştım hedefim tıptı ailemle konuşarak onların destek verici sözleriyle ve bana güvendiklerini belirtikleri için bir sene daha denemeye karar verdim bu arada durumumuz çok iyi olmamasına rağmen beni özel bir dershaneye gönderdiler hiç bir zaman şikayet etmediler hep yanımdaydılar neyse dershane başladı ben geçen seneki gibi çok çalışmaya ve eksiklerimin üzerine gitmeye başladım dershanede hep ilklerdeydim en kötü puanım 415ti seneye onunla başladım sonlarda cidden istediğim gibi yapıyordum 440 civarlarında neyse ygs girdim iyide geçti stres de yapmadım bu sefer ama dün sonuçların açıklanmasıyla şok oldum 400 civarı bir puan almıştım ve geçtiğim insanların hepsi ilk 10 bindeyken ben 20 bininci olmuştum. Annem babam sağolsunlar hala arkamda onların desteği olmasaydı şuan buraya yazıyor olmazdım öbür dünyada olurdum büyük ihtimalle. Kimsenin yüzüne bakmak istemiyorum şuan kendime güvenimi saygımı kaybettim tek isteğim ölmek bana bu kadar destek olurlarken bile ailemi sevindiremedim şuan gerçekten boşluktayım dünden beri ağlıyorum cidden bunların hiç birini hakketmedim arkadaşlarım erkek peşinde koşarken ben eve geldim hedefim için ders çalıştım bilmiyorum nasıl toparlıyacağım nolur bir çıkar yol gösterin bana
Bu kadar stresle nasıl başarılı olunur ki biraz sakin ol önce kendini böyle şartlama tıp olmazsa diş olsun.. Ayrıca utanacak durum yok bunda elinden geleni yapıyorsun Allah başka dert vermesin.. Önce sakim olmayı öğrenmeye çalış unutma çalışmanın yanında seeinkanlı olan her zaman kazanır

sınavda stres yapmadım geçen sene yapmıştım bu sene rahat girdim hatta iyi de geçmişti sonucum kötü geldi güvenim kırıldı

400 çok güzel bir puan.
bunun daha lys si var.
aynen devam. kimseye bakma.
hayatın bir sınavdan ibaret değil.
daha savaşmadan yenilgiyi kabullenmişsin.
derin bi nefes al ve iyi düşün, çalışmaya devammm!

ece canım sen elinden geleni yapmışsın dersine çalışmışsın yan gelip yatmamışsın.
şuan şoktasın anlıyorum seni ama kısa sürede toparlanıp kaldığın yerden devam etmen lazım.
yoksa 2. sınavda bu kez ders çalışma temponu azalttığın için üzülüp vicdan azabı çekersin.
şuan ben elimden geleni yaptım vicdan azabı duymuyorum diyebiliyorsun ama o zaman diyemezsin.
yaşın ilerledikçe göreceksin bu tarz şeyler oluyor ve olacak.
bak mesela kpss de de bunun çok küçük çaplısı oldu bana tabi öss'mdeki (bizim zamanımızda ismi buydu sınavın) gibi dramatik değildi çok şükür.
taralı hacim sorusu. sınavda soruyu çözemedim sınav çıkışı yolda yürürken kafamda çözdüm.
orda kağıt kalemle işlemler yaparak çözemediğim soruyu kafamda çözdüm. soruyu çözebilecek kapasitedeyim ama çözemedim işte. demek ki kısmetim bu yanlışımla aldığım puanla gelecek yerdi.
ağlamak çok insani bir tepki, ağla içini boşalt rahatla ama devamlı ağlama moduna da girme.
ilk sınav bitti artık ona müdahale etme şansımız yok, geride bırak onu önündeki sınava asıl.
çık biraz dolaş hava al kafanı dağıt sonra tekrar çalışmaya başla.

ne demek canım Allah senden de razı olsun.
başarılı insanlar pes etmeyen insanlardır. sende pes etme olur mu?

Merhaba daha yeni üye oldum 19 yaşında üniversite sınavına tekrar hazırlanan biriyim geçen sene kendim ailem dahil çoğu kişiyi hüsrana uğratarak 26 binde kalmıştım hedefim tıptı ailemle konuşarak onların destek verici sözleriyle ve bana güvendiklerini belirtikleri için bir sene daha denemeye karar verdim bu arada durumumuz çok iyi olmamasına rağmen beni özel bir dershaneye gönderdiler hiç bir zaman şikayet etmediler hep yanımdaydılar neyse dershane başladı ben geçen seneki gibi çok çalışmaya ve eksiklerimin üzerine gitmeye başladım dershanede hep ilklerdeydim en kötü puanım 415ti seneye onunla başladım sonlarda cidden istediğim gibi yapıyordum 440 civarlarında neyse ygs girdim iyide geçti stres de yapmadım bu sefer ama dün sonuçların açıklanmasıyla şok oldum 400 civarı bir puan almıştım ve geçtiğim insanların hepsi ilk 10 bindeyken ben 20 bininci olmuştum. Annem babam sağolsunlar hala arkamda onların desteği olmasaydı şuan buraya yazıyor olmazdım öbür dünyada olurdum büyük ihtimalle. Kimsenin yüzüne bakmak istemiyorum şuan kendime güvenimi saygımı kaybettim tek isteğim ölmek bana bu kadar destek olurlarken bile ailemi sevindiremedim şuan gerçekten boşluktayım dünden beri ağlıyorum cidden bunların hiç birini hakketmedim arkadaşlarım erkek peşinde koşarken ben eve geldim hedefim için ders çalıştım bilmiyorum nasıl toparlıyacağım nolur bir çıkar yol gösterin bana
ben her insanın kapasitesinin farklı olduğunu düşünüyorum. benimde arkadaşımın kardeşi 6 senedir dershaneye gidiyor 255 puan almış şok olduk. demek ki kapasitesi bu kadar yoksa daha iyi sonuçlar alırdı. puanın güzel iyi bir bölüm yazabilirsin bu puanla çok fazla kafana takma artık bu işin manevi yönünü düşün. demek ki seninde çizeceğin yol buymuş. insanların hayatlarını belirleyeceği sınava 2 saat 40 dk vermek sistem çok yanlış.

musmutluluk kapasitem yeterli çok şükür manevi yönümü güçlendirmem lazım haklısınız

bak tatlım.. hayal kırıklığına uğraman çok normal çok çaba sarf etmissin ama isyan etmek ağlamak veya üzülmek bir kaç saatlik olmalı bence çok üzülünce kendine ve ailene yazık olur değmez.. bişey yapıp değiştiremiyorsan acı çekmen boşa sen mantıklı düşünen zeki bir kızsın bunları anlayabileceğini düşünüyorum.. sana bir kısa hikaye anlatayım cnm .. allah bahtını güzel etsin puanmış vs bunlar sonradan gelir.. bende sınava hazırlanıyodum ve bir arkadaşta sınava hazırlanıyordu benle çok dertleşiyordu ve bana herzaman herkesin beklentisi çok korkuyorum abla diyordu kız fazlasıyla zekiydi hepimiz çok yüksek beklentideydik..kız mimarlık kazandı bense açık öğretm..ama sonuç neoldu biliyomusun..kızın annesi 5 aydır yoğun bakımda ve neden olduğu belli değil sadece uyuyor..kız okulunu bıraktı dondurdu ve sabah akşam ağlıyor annesi gözlerini açsın diye büyük ihtimal de uzun bir süre öyle ve bana geldi senin kadar mutlu olsam da keşke hiç kazanmasam ailem olsa da hep gülsem vsvs.. hayatta ne üzüntüler var cnm allah büyük allah bahtını güzel yapsn

Ailelere de yazık destek olsalar dert, köstek olsalar dert..destek oldular suçlu hissediyorsun, kızsalar suçlu hissedersin , tamam vurdumduymazlıktan iyidir de ölmek istiyorum filan ne kadar yanlış düşünceler öyle..Olmuyorsa zorlamanın bir anlamı yok olduğu kadar . Anne baban için sen daha önemlisin, doktor olacağına ev hanımı ol ama hayatta ol onlara yeter..
Kendini de kimseye karşı mahcup hissetme bu seninhayatın, kimse için okumuyorsun..

Canim bende sinavlara cok hazirlandim ilkinde olmadi ve kimseye aldiris etmedim denedim denedim basarana kadar sakin yipranma herseyde bir hayir :) Rabbim butun bu cabalarini goruyor..

X