Destanın son satırlarındayız..

Gerçekten çok üzüldüm. Gönlüm elbette boşanın diyor. Fakat iki tane çocuk yapıp kafasına göre yaşamak ne demek oluyor.
Bu nasıl bir baba? Su an çok sinirlendim. Boşanmayın efenim. Süründürün. Sorumluluklarını bilsin.
Bütün eziyeti sen çek o bir babalık yapmayı beceremesin. Buna izin vermeyin. Babanızın evinden getirmediniz o çocukları. O kadar kolay olmamalı.
çok çok sağolun.. bugün karşılıklı konuştuk.. söylediği şeyler hep aynı ezberlenmiş gibi.. sorduklarımı, duymak istediklerimi söylemiyor.. iki hafta sonra annem ayrı ev tutacak o zamana dek babanlarda kal sonra gel evine çocuklar evlerini özlerler vs vs.. biz anlaşamayıp boşansak bile onlara orda zorluk çektirmeye hakkın yok diyor. sanki bu sonu ben istemişim gibi.. sorumlusu benmişim gibi.. içimde öldü o bugün. tam da bugün..

Allah yardimcin olsun kardeşim. Burada çok fazla konu okuyorum ama ilk kez yüreğim Yüreğinize değdi. Zor bir imtihan. Inancinizi kaybetmeyin. Allah eğer bu zorlukları size yaşatıyorsa bilin ki gozetliyor sizi. Bilin ki siz bu kadar zorluğu gogusleyecek güçtesiniz. Allah kimseye tasiyamayacagi yük vermez. Yaninizdaki iki melekten güç alın. Onların gunahsiz hayatı için Allah sizi zayi etmez. Sen annesin. Annelerin cennet ayakları altındadır. Belki bir öküz yüzünden sıkıntıdasin fakat geçecek kardeşim geçecek. Allah güç kuvvet versin sabır versin.
nasıl içten, nasıl güzel yazmışsınız çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun.. kesinlikle haklısınız vardır yaradanın bir bildiği... az öce uyurken kokladım yavrularımı ve dedim ki benim hayata tutunmam için bu iki mis melek bana yeter de artar bile.. bundan sonra herşeyim iki
kuzum.. nefes alıyorsam bu fırtınalara direniyorsam onlar sayesinde inanın.. amin... inşallah geçer.. inşallah..

evet bu akşam konuştuk.. önce aradım akşam 6 gibi. yeni uyandım yarın konuşsak olur mu dedi kızdım. bu ne rahatlık.. ne pişkinlik umursamazlık.. sonra dedi bekle geliyorum.. baktım erlinde sigara.. ki bırakmıştık beraber.. yeniden başlamış. oturduk bi kafeye.. anlattıkları hep aynı. günlerdir hep aynı.. cevabını beklediklerim gene cevapsız kaldı.. yüzüne bakınca içim ürperdi soğuğundan.. yabancıydı bana sanki.. konuştum döktüm içimi.. gene sanki gereksizce konuşuyormuşum gibi ofladı pofladı.. ısrarla ihanet yok diyor.. Allah biliyor ya inanmadım inanmıyorum.. ama açıklamıyor da o dertleştiği kadın kim.. kapalı bir kutu.. zihnen, kalben bitirmiş beni.. benim gibi.. öyle yalnız hissediyorum ki.. ben niye bu hallere geldim.. babam bile bugün çocukların seslerinden bunalıp laflar söyledi yaraladı beni.. ben nereye aidim o zaman.. nereye...........

çok çok sağolun.. bugün karşılıklı konuştuk.. söylediği şeyler hep aynı ezberlenmiş gibi.. sorduklarımı, duymak istediklerimi söylemiyor.. iki hafta sonra annem ayrı ev tutacak o zamana dek babanlarda kal sonra gel evine çocuklar evlerini özlerler vs vs.. biz anlaşamayıp boşansak bile onlara orda zorluk çektirmeye hakkın yok diyor. sanki bu sonu ben istemişim gibi.. sorumlusu benmişim gibi.. içimde öldü o bugün. tam da bugün..

Rica ederim.
Pişkin pişkin gelip bu cümleleri mi kurdu?
Size ayrı ev mi tutacaklar? Yoksa kendisi mi gidecekmis?
Cok zor ya anlıyorum. Çocuklar için nelere katlanmak zorunda kalıyor anneler, boşuna cennet ayaklarımizin altında değil. :KK43:

evet bu akşam konuştuk.. önce aradım akşam 6 gibi. yeni uyandım yarın konuşsak olur mu dedi kızdım. bu ne rahatlık.. ne pişkinlik umursamazlık.. sonra dedi bekle geliyorum.. baktım erlinde sigara.. ki bırakmıştık beraber.. yeniden başlamış. oturduk bi kafeye.. anlattıkları hep aynı. günlerdir hep aynı.. cevabını beklediklerim gene cevapsız kaldı.. yüzüne bakınca içim ürperdi soğuğundan.. yabancıydı bana sanki.. konuştum döktüm içimi.. gene sanki gereksizce konuşuyormuşum gibi ofladı pofladı.. ısrarla ihanet yok diyor.. Allah biliyor ya inanmadım inanmıyorum.. ama açıklamıyor da o dertleştiği kadın kim.. kapalı bir kutu.. zihnen, kalben bitirmiş beni.. benim gibi.. öyle yalnız hissediyorum ki.. ben niye bu hallere geldim.. babam bile bugün çocukların seslerinden bunalıp laflar söyledi yaraladı beni.. ben nereye aidim o zaman.. nereye...........

Lütfen güçlü olun. Rabbim varken kime ne hacet!
Rabbime sığınanı hiç Rabbim darda bırakır mı?
Bırakmaz...

Allah biliyor sizi bir kapı kapanır başka kapı açılır. O hayvan yüzünden mağdur etmeyin minikleri. Tüm imkanları zorlayin. Nafaka mal mülk alabildiginizi alın. Neden mi diyorum melekleriniz için diyorum. Biliyorum tenezzül etmezsiniz mala mülke. Ama çocuklarınız için yapmalısınız. Baba evinde bu saatten sonra zor gelir. Kendinize hayat kurun. Bırakın o hayvan baksın size ayrıca zaten bakmak zorunda. Pes etmeyin güçlü durun. Hayat zor fakat Allah var keder yok. Siz her işinizde Bismillah deyin. Meleklerinizi kendi gururunuz için kötü hallere sokmayın. Benimde kızım var artık anne olunca sadece kendinizi dusunemiyorsunuz. En başta yavrularimiz geliyor. O yüzden diyorum o hayvana mecbur değilsin evet fakat o hayvan size bakmak zorunda. Bu kadar kolay gitmemeli. Herşeyin bir bedeli var.

ah canım ya sen de mi aynı sorunları yaşıyorsun. çok haklısın.. ama zor inan ki. misal bir saat evvel kızım okuldan geldi azcık ses yaptı onu susturdum derken oğlan huysuzlandı babam hemen kalktı. uyuyamıyor adam ve gececi. yine de bişey demiyor ama olmuyor işte anne babam da olsa düzen üstüne düzen kurulmuyor ki yine de kafam bulanık.. net karar vermedim bişeye ama haklısın güvenemem şu saatten sonra o adama.. çoktan yabancılaştı bile bana.
..
Zamanla kendine bir düzen oturtursun. Ben o adamın düzeleceğini sanmıyorum, benim konularıma da bir göz gezdir istersen, benim aptalda aynı senin kocan gibi yaptı. Kadınla konuştu. Sonra onu yuvaya bağlayana kadar ne sıkıntılar çektim. Sonra iyi olduk derken, yine iş yerimde ki bir bayana yavşadı şerefsiz. O nedenle hep tedirgin olacaksın.

Rica ederim.
Pişkin pişkin gelip bu cümleleri mi kurdu?
Size ayrı ev mi tutacaklar? Yoksa kendisi mi gidecekmis?
Cok zor ya anlıyorum. Çocuklar için nelere katlanmak zorunda kalıyor anneler, boşuna cennet ayaklarımizin altında değil. :KK43:
evet maalesef bunları söyledi.. ayrı ev tutulmayacak yine aynı evde olucam çok zor düzdük biz o evi.. istersen giderim gelmem diyor o kadar.. kesinlikle.. ah analık.. onlar için nelere katlandım.. hiçbiri zoruma gitmiyor inanın..

Lütfen güçlü olun. Rabbim varken kime ne hacet!
Rabbime sığınanı hiç Rabbim darda bırakır mı?
Bırakmaz...
kesinlikle... Allah ım duysun sesimi.. dardayım inan sabahları uyanmak dahi ızdırap.. ruh gibiyim... ben bunları hak etmedim..

Zamanla kendine bir düzen oturtursun. Ben o adamın düzeleceğini sanmıyorum, benim konularıma da bir göz gezdir istersen, benim aptalda aynı senin kocan gibi yaptı. Kadınla konuştu. Sonra onu yuvaya bağlayana kadar ne sıkıntılar çektim. Sonra iyi olduk derken, yine iş yerimde ki bir bayana yavşadı şerefsiz. O nedenle hep tedirgin olacaksın.
maalesef ki insanları gözümüzde büyüten biziz arkadaşım. onlar neyse olar halbuki.. demekki karaktersizlermiş.. evet bir defa yapan tekrar yaparmış... ve eğer ikinci defa tekrarlanıyorsa bu hata değilmiş bunu anladım.

zor bir durum rabbim yardımcın olsun.
kendini kötü hissetmene sebep olan kimseye katlanma arkadaşım.
dimdik dur.

maalesef ki insanları gözümüzde büyüten biziz arkadaşım. onlar neyse olar halbuki.. demekki karaktersizlermiş.. evet bir defa yapan tekrar yaparmış... ve eğer ikinci defa tekrarlanıyorsa bu hata değilmiş bunu anladım.
Yapar tabi ki. Biz böyle pasif ve ezik oldukça onlar da herşeyi yapar. Zannediyorlar ki hayat onların etrafında dönüyor. Kesinlikle kafanda bitir bu olayı. Cidden çok rahatlayacaksın. Benim sanki beynimde bir kurt vardı da her gün beynimi oyuyordu. Ama o kurtu çıkarttım attım, çok rahatım. Darısı başına inşallah arkadaşım. Hep mutlu ol inşallah.

Kağıt üzerinde evli kalmaya eşiniz tamam diyor mu siz bu süre bu adam başkasıylada görüşse katlanabilecek misiniz bence baba evine sığınmak en güzeli bu saatten sonra aynı evde olursanız kendinize acı çektirirsiniz. Allah yardımcınız olsun gerçekten zor bir durum.

zor bir durum rabbim yardımcın olsun.
kendini kötü hissetmene sebep olan kimseye katlanma arkadaşım.
dimdik dur.
çok sağol canım haklısın bunca sene katlandım hani şarkıda diyor ya acıyı aşk sanmışız aynen öyle.. bundan sonra mutlu olmak istiyorum inşaallah

Yapar tabi ki. Biz böyle pasif ve ezik oldukça onlar da herşeyi yapar. Zannediyorlar ki hayat onların etrafında dönüyor. Kesinlikle kafanda bitir bu olayı. Cidden çok rahatlayacaksın. Benim sanki beynimde bir kurt vardı da her gün beynimi oyuyordu. Ama o kurtu çıkarttım attım, çok rahatım. Darısı başına inşallah arkadaşım. Hep mutlu ol inşallah.
amin canım benim inşallah hepimiz mutlu olalım inşallah hiçbir kadın bir erkek tarafından ezilmesin hayatı mahvolmasın.. çok iyi yapmışsın inan dün tamamen sildim onu kalbimde. öyle bir hafiflik geldi ki üzerime..

Kağıt üzerinde evli kalmaya eşiniz tamam diyor mu siz bu süre bu adam başkasıylada görüşse katlanabilecek misiniz bence baba evine sığınmak en güzeli bu saatten sonra aynı evde olursanız kendinize acı çektirirsiniz. Allah yardımcınız olsun gerçekten zor bir durum.
evet tamam dedi demek zorunda çünkü o da istemiyor artık ve evlatlarının huzurunu istiyor. evet baba evi anne kucağı en iyisi ama dün babam öyle bir laf etti ki kendimi buraya ait görmedim kırıldım incindim yaralandım. biri bebek iki çocukla çok zorlanıyorum babam gececi olmasa bi noktada takmayacağım kafama ama gececi ve gündüz neredeyse hiç uyuyamıyor... çocuklar da kendi düzenlerini istiyorlar.. sevmesem de mecburum onlar için..

amin canım benim inşallah hepimiz mutlu olalım inşallah hiçbir kadın bir erkek tarafından ezilmesin hayatı mahvolmasın.. çok iyi yapmışsın inan dün tamamen sildim onu kalbimde. öyle bir hafiflik geldi ki üzerime..
biliyordum öyle olacağını. Ama dediğim gibi toparlanacak veya elle tutulcak bir tarafı varsa ve artık elinden geleni yaptığını düşünüyorsan, bu şekilde yapman daha iyi oldu. Emin ol ki daha iyi olacaksın. Seni mutlu edecek olan çıkacak karşına. Çünkü artık sevilmeyi hak ediyoruz. Bu işlerle uğraşmak için gelmedik dünyaya.

evet tamam dedi demek zorunda çünkü o da istemiyor artık ve evlatlarının huzurunu istiyor. evet baba evi anne kucağı en iyisi ama dün babam öyle bir laf etti ki kendimi buraya ait görmedim kırıldım incindim yaralandım. biri bebek iki çocukla çok zorlanıyorum babam gececi olmasa bi noktada takmayacağım kafama ama gececi ve gündüz neredeyse hiç uyuyamıyor... çocuklar da kendi düzenlerini istiyorlar.. sevmesem de mecburum onlar için..
ama gene de beklentin olacak eline iğne batsa bi baksa ilgilense diyeceksin hepimiz bayanız biz ince düşünürüz ilgi isteriz. iki gün sonra başka bir bayanla birlikteliği olsa duysan o eve gelince ne diyebileceksin ki canın yanacak.

X