kızım ile oğlumun arası 5 yaş.. ikinci çocuğu kendi istedi açıkçası.. sonradan ne olduysa inan bilmiyorum adam kabaran egosu sonucu beni evini ailesini beğenmemeye başladı ki bu sorunlardan sadece biri..o kadın kim benimle tanıştır yada yazışmaları vs göster dedimeğer yaparsa samimiyetine inanacağım..Ablamda ikinci çocuktan sonra benzer şekilde bunalimlar yaşamıştı.. ilk cocukla ikinci çocuğun yaş aralığı var anlasilan.. bence sorun burdan başlamış. Ikinci çocuga kadar bir şeyleri toparlamis yuvarlanip giderken ikincisinin sorumlulugu eski hayatın güzelliğini azalttı adam da bu boslukta eski arkadaslariyla dertlesti tabi kadin adamin aklını çeldi. Ve karşı konulmaz bir hisle adam karısıyla sanal ortamda muhabbet ettigi kisiyi kiyas etti. Ortadaki üstesinden gelinebilecek sorunlari gözünde büyüttü... Bu benim senaryom belki daha basit belki daha beteriyle karsi karsiyasin canim. Fakat bence pes etme bebeğini düşün okula giden evladini düşün baba evine dönmek zordur çocuklarla...
Boşanmayi gerektiren büyük bir sorun yok o kadinla irtibatini kesmelisin. Ve eşine inadina iyi davranmalisin senin bildiği o cevherlerini yeniden kesfetmeli..
aminnnn canımsın çok teşekkür ederim şu an inan içim buz gibi kapkara bir boşluk...Üzüldüm yahu. Kolay kolay şu ortamda yazılan şeylerden etkilenmiyorum, ama üzüldüm şunu okuyunca.
O iki bıdık sana güç verecek, onlara sarılacaksın. 75 metre kare de, 30 metre kare de fark etmez, bıdıklarınla yeni bi hayata başlayacaksın.
Işık seninle olsun kardeş.
sen de haklısın canım... ahh evlatlarım azcık büyük olsaydılar hiç kafaya takmazdım..İşin içine ihanet girmişse sen eşinle sarayda da yaşasan o 75 metrekareden daha huzurlu olamayacaksın.
Kaynana dırdırı çekeceğine,annenin dizinin dibinde otur daha iyi.
O iki melek sana güç verecek ve toparlanacaksın inşallah.
Evet. bir destandı aşkımız. tanışmamız evliliğimiz her türlü cefaya göğüs gerişimiz.. imkansızlıkları imkanlı hale getirişimiz. çok şeye direndim çok kereler kırıldım toparlandım. kanadım kendi kendime pansuman oldum. seviyordum.. hep sevdim. sonra kızımız oldu... sonra oğlumuz.. çoğaldık.. ama bitmedi sorunlar. bana göre her şey yolundaymış gibiydi değilmiş demek ki.. insanlar değişebilirmiş.. en sevdiklerimiz bile.. ve nankörlermiş.. en fedakarlık ettiklerimiz bile.. kalplerimiz kurudu. artık istesem de sevemem. onda bitmişim zaten.. nedenini inanın bilmiyorum. ama vazgeçmiş benden.. kolaymış demek ki vazgeçmek.. şimdi.. önümde iki seçenek.. ya biri bebek, iki evladımla baba evinde 75 metrekareye sığınıp yaşanacak tüm sıkıntılara karşı dimdik duracağım, yada çocuklar büyüyene kadar sadece kağıt üzerinde evli kalıp aynı evde iki yabancı gibi yaşayacağım. ne yapmalıyım ne etmeliyim kafam kazan. kalbimde koca kara bir boşluk.. şu an herşey çok taze. psikolojim alt üst. lütfen yardım edin..
bu gün oturup konuşacağız.. ve artık eskisi gibi iyi niyetli olmayacağım. şartım net anası olmayacaksncs o zaman dönmeyi deneyebilirim inan yıllarımı mahvetti o kadın.. tamam diyor ay sdonu gidecek annem.. hadi bakalım..75 metrekare ev sana daha huzurlu gelebilir belkide... fazla fedakarlık iyi degil derler erkege, fedakar oldukca degersizlesiyoruz gozlerinde. O yuzden sakince esinle konusmayi dene olmuyorsa hele ihanet varsa yapabilecek birsey yok. Ayrica esinin ve annesini kahrini cekmektense otur vallahi babanin kahrini cek bu kadar uzulmezsin. Ilk zamanlar elbette cok cok zor olur ama olmuyorsa olmuyor be canım.
bende 65 metrekarelik bir evde 2 çocuğumla bab evindeyim çalışıyorum mutluyum çok şükür baba evine döndüğümde biri kucağımda bebekti..
aynı evde seni sürekl,i değersizmişsin gibi hissettirecek bir adamla yaşamak sana hiç iyi gelmez mutsuz bir annede çocuklara iyi gelmez...
yada illaki kavgalar olacak ve çocuklarda bu durumlara şahit olacak.. ne güzel... tebrik ediyorum seni canım.. inan kafam çok karışık.. kalbim kırık.. ben senin kadar güçlü olabilşir miyim ki....
önce kendine saygı duy.. sen ve çocukların nasıl bir yaşamı hakediyor önce buna karar ver ve dik dur..
sen güçlü bir kadınsın bunu unutma
seni tebrik ediyorum canım... inan kafam çok bulanık keşke senin gibi güçlü, hissedebilsem...biri daha 6 aylık diğeri ise 2 yaşındaydı.. keşke hamileyken dönseymişim diyorum çünkü pedogog a gittim.. tavsiyesi boşanmaların 2 yaşına kadar olması en sağlıklısı.. öncesini hatılamıyorlar babayıda görüyorlar benide.. gayet normal karşılıyorlar
amin arkadaşım.. çok haklısın ama artık hissiszleştim ki ben üzüle üzüle.. ona gere hep gereksiz bu incinmelerim.. o hiçbirşey yapmıyor da ben abartıyorum.. ah inan çok zor.. düzenin üzerine düzen kurmak..Allah yardimciniz olsun,ama ben sizin yerinizde olsam ufakta olsa ailemin evine giderdim ayni evde tahammul dahada zor olur daha cok kirilip incinirsiniz hergun gorup sinir olmak dahada zor olur kangren olan parmakla yasamak daha cok acitir.
amin canım çok sevindim senin adına...inşallah.. tek derdim evlatlarım inan.. tek üzüntüm onlar..Ben de cocuklugumu gecirdigim baba evine oglumla onca seneden sonra donenlerdenim. Inan onca yil evlilikten sonra yeniden orda huzuru buldum. Bir yildan fazla kaldim. E tabi biraz duzenimi aradim. Ama olsun huzurluydum. Sonra baska birsehirde is buldum. Oglumla yeni bir duzen kurduk. Cok da mutluyuz. Cok huzurluyum. Iyi ki bitmus diyorum simdi. Tabi bir yildan fazla surdu yas donemim. Hangi aci aci sonsuza dek suruyor ki. Senin de bitecek acilarin. Merak etme. Bosanma davasini acip baba evine donersen gururunu kurtarmis olursun. Ben eminim cok da mutlu olacaksin. Esini merak etme o kendi batakliginda bulacak kendini. Sadece zaman ve sabir. Ilk zamanlar biraz zor olacsk ama merak etme hersey cok guzel olacak.
canım benim çok teşekkür ederim içten sözlerin için...amin..Yazınızı okuyunca gözlerim doldu bir an şuan içinde bulunduğum durumdan sanırım en çok da işaretlediğim cümle canımı acıttı bir anSizin durumunuza da üzüldüm evlisiniz,çocuklarınız var Rabbim yardımcınız olsun. Ben sizin yeriniz de olsa kendi ayaklarım üzerinde durmaya çalışırım.Ona ne kadar güçlü olduğumu gösterirdim o da nereye gitmek isterse gitsin madem artık istemiyor...
aşk bitti... hak etmediğim çok şey yaşadım ve işittim.. tek derdim çocuklarım.. yoksa direkt silerim hayatımda izi bile kalmaz.aslında evliliğini kurtarmak mı istiyorsun yosa boşanmak mı??bu sorunun cevabı sende...kurtarmak istiyorsan sevgine aşkına sahip çık..psikolağa falan gidin yada başbaşa tatile gidin..haftasonu kaçamağı yapın falan...
Aminnn canım allah razı olsun.. kesinlikle kaybetti beni...Allah yardimcin olur insallah. Sen ve çocukların çok mutlu bir hayat surersiniz inşallah. İlahi adalet diyorum sana sadece. Eşin görecek anlayacak ama artık seni kaybetmis bu belli.
ozaman boşanman en doğrusu sonuçta ailede huzur ve mutluluk kalmamış..aşk bitti... hak etmediğim çok şey yaşadım ve işittim.. tek derdim çocuklarım.. yoksa direkt silerim hayatımda izi bile kalmaz.
yerden göğe kadar haklısınız.. ihanet yok diyor yeminler ediyor.. sadece telefonda konuştuk dertleştik diyor.. ihanet olsa kendi ellerimle açarım davayı zaten.. kafamı kurcalayan tek şey çocuklarım..Açıkçası hayatınızı harcamayın derim. Önünüze bakın. Yeni bir yol çizin. Tabi ki bu aşılamayacak sorunlar varsa eğer aşabiliyorsanız her zaman için yuvanın ayakta kalması esastır. Ayrıca çocuklarda olduğu zaman insan daha dayanabilir. Ama bu çok ciddi sorun yoksa. Yoksa onları huzursuz bir yuvada kavga gürültü içinde büyütmektense ayrı ama sağlıklı bir ilişkiyle yaklaşmanız daha iyi olacaktır.