• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derzlerim kirli görünüyor

nefertit

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
5
0
36
Hatay
Merhaba arkadaşlar yeni ev alkdık fakat evin karolarının reni gülkurusu mat derzleri siyahlaşmış modeli leke leke bişey beN kadar silsemde temiz durmuyor neyi denediysem olmadı ev yerden ısınma olduğu için karoların değişmesiyle ısınma sistemi zarar görücek ısınma tesisatınında değişmesi gerekiyor ve baya masraflı olucak boyle bişey başına gelmiş olan varmı yada önerisi olan lütfen yardın:18:

Merhaba arkadaşlar yeni ev alkdık fakat evin karolarının reni gülkurusu mat derzleri siyahlaşmış modeli leke leke bişey beN kadar silsemde temiz durmuyor neyi denediysem olmadı ev yerden ısınma olduğu için karoların değişmesiyle ısınma sistemi zarar görücek ısınma tesisatınında değişmesi gerekiyor ve baya masraflı olucak boyle bişey başına gelmiş olan varmı yada önerisi olan lütfen yardın:18:

üzerine döşeyebilirler.... bizim banyoda öyle yapmışlardı....

eğer derzlerin arası siyahsa ondan rahatsızsan porçöz marka kireç çözücü al.bunu cam siller varya spreyli onun içine doldur.sonrada derzlerin arasına porçözü fısfısla ve bulaşık süngeri ile sil.siyahlar gidiyor.bunu tüm fayanslarda deneyebilirsin.duvardaki fayanslarada iyi geliyor.yanlız elini ve boğazını çok tahriş ediyor.eline eldiven giy ağzınıda tülbentle sar.sonuç bembeyaz derzler.ben ski evimdeki tüm fayansları bu şekilde temizledim.inan yeni gibi oldular.hele duvardaki fayanslara fısfıslayınca simsiyah kirler akıyor.

üzerine döşeme yapılınca ısı kaybı oluyormuş bu yontem uygun değil başka bir öneri varmı:44:

Canım 10 liraya yapı marketlerden alacağın derz kalemi işini görür. Derzleri iyice temizledikten sonra bu kalemle boya.

valla ben çare blamadım porçöz döktüüm derzler eridi çamaşır suyuyla diş fırçasıyla fırçalıyorum istediğim gibi temiz olmuyo ve çoook yorucu ...tuvaletimi tek tek derzlerini tornavidayla ve çekiçle kırdım tekrardan derz yaptım kendim...az yer olduğu için...ama koskoca mutfak dersen onu göze alamadım inşallah bikaç hafta içinde parke yaptırıp kurtulacağım...ben de parkenin rengi konusnda kararsızım mutfaga koyu renkmi olsa açık renk mi?

fayanslarına tekrar derz dolgu yaptır hem sen bile yapabilirsin yani çok basit al ve sür derzlere bir gün bekle sonra kuruyken fırçala ve yıka tertemiz olur zaten:12:

valla ben çare blamadım porçöz döktüüm derzler eridi çamaşır suyuyla diş fırçasıyla fırçalıyorum istediğim gibi temiz olmuyo ve çoook yorucu ...tuvaletimi tek tek derzlerini tornavidayla ve çekiçle kırdım tekrardan derz yaptım kendim...az yer olduğu için...ama koskoca mutfak dersen onu göze alamadım inşallah bikaç hafta içinde parke yaptırıp kurtulacağım...ben de parkenin rengi konusnda kararsızım mutfaga koyu renkmi olsa açık renk mi?

parke yapmak bence su için tehlike ama çok güzel parke desenli fayanslar var yapılabilir

ben derzlerden sıkıntımdan parke yaptırıyorum naapayım parke desenli fayansı...teyzemin bu sene yaptırdığı eviinin mutfağı parke kaç kere bulaşık makinesi su kaçırdı ama ne kabardı ne işey oldu ben parkede kararlıyım...

Back
X