dertliyim çok dertli

kararsizkararli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
499
2
0
İstanbul
Arkadaşlar, ben nişanlıyım, gelinliğim hazır sayılır, eşyalar alındı...Eksikler var elbette...Bu kısmına kadar herşey normal; ama işte bundan sonrası...Nişanlım 360 derece değişti, o anlayışlı insan başka bir insana dönüştü...Kendi ailesine hiç olmadığı kadar bağlandı, bizim ilişkimiz en şaşalı olması gereken dönemde gittikçe kötü duruma geldi. Ben rahatsızlıklarımı söyledim, ben hep böyleydim dedi. Böyle olsaydı sürmezdi ki zaten! Evlilik beni korkutuyor, şu an böylese gelecekte ne olacak...Biz daha önce de sorunlar yaşadık ama hep yıllarıma emeklerime acıdım. Şimdi o kadar mutsuzumki evlenip ayrılmak daha kötü diyorum. Şimdi karar verme aşamasındayım, ama bu kararı ofkeyle vermek istemiyorum. 2 hafta sonra düğünüm var, ailelere açıklamak çevredekilere laf anlatmak o kadar zoruma gidiyor ki... İnanınki acımı değilde çevreyi ve daha sonrasında yaşanabilecek pişmanlığı düşünüyorum. Şu anda nişanlımla konuşamıyoruz, sorunları çözmek için masaya otursak kavga ediyoruz. Arkadaşlarım teselli etmek için mi bilmiyorum ama evlilik stresi diyorlar...

daha net yazarsanız yardımcı olabiliriz bu dügün streside olabilir veya Allah yardım eder seneye bu zamanlar hayatını karartmaktansa ucundan bir beladan kurtulursun daha acık yazmalısın

bu hisler ruhunu satın almaya başladıysa eğer vazgeç düşünme sakın...evlilik stresi tabiki olur ama, tatlı ve heyecanlı bir şekilde !..

Son düzenleme:
bu hisler ruhunu satın almaya başladıysa eğer vazgeç düşünme sakın...evlilik stresi tabiki olur ama, tatlı ve heyecanlı bir şekilde !..

iki kere yazdım kusura bakmayın..

Evlilik stresi mi yoksa aileler işin içine girince gerçek hayata mı döndünüz acaba ?

Flört ederken,aileler arada olmuyor.Böyle bir dönüm noktası olabilir mi ?

valla katiliyorum aklinda bir tane bile suphe varsa vazgec...

cnm durum ortada zaten dimi ama?yok evlenince değişir,( insan yedisinde ne ise, yetmişinde de odur) gözünü sevdiğim atasözleri...... şöyle olur böyle yapar umutlarıyla evleniyorlar, sonrası cehennem azabı ..sevmek elbette güzel bir şey, ama sadece sevgi yetmiyor, evlendıkten bi müddet sonra saygısız hareketler sevmenin gramını bırakmıyor zaten..o yüzden sevginin yanında, bazı kuralları da olmalı insanın..
allah arkadasımıza yardım etsin..

gercekten oyle,yani degisir filan diyorlar ama hepsi hikaye hic sanmiyorum degisecegini,
evlenip bosanmaktansa nisan atmak daha kolay,
evlendikten sonra hersey dahada zorlasiyor,
tabi yinede konu sahibinin kendi tercihi degisecegine inaniyorsa devam etsin,
ben ne degisecem sozleri duydum ama degisen hic birsey olmadi

2hafta sonra dügünün var, mutluluktan ucman gerekirken sen bunalima girmişsin.
Çok çok iyi düsün cünkü iptal edersen ve pisman olursan, geri dönüsü olmaz.
Sakin etrafındakilerin sözlerine bakip karar verme.
Bu karar senin, gelecek senin!!!

Etrafı çevreyi düşünme.

Önce kendini düşün. Kim ne derse desin hiç bir şey senin mutlulugundan önemli degil.

Şayet bir karar alırsan da herkes saygı duymak zorunda.

bana kalırsa sende nişanlında evlilik stresine girmişsiniz

tabi seni senden başkası iyi bilemez ama kendi içine bir sor düşün taşın

dediğim gibi belki sana öyle geliyor olablir

nişanlıyken ayrılan tek kişi sen degilsin evlilik stresi böyleyse evlenince ne olcak kimseyide deil kendini düşün önce ayrıca evlenip pişman olursan nolcak nişandan dönmek bişey deil unutma

ne yaşadığını içinde olduğun için en iyi sen bilirsin ama düğüne iyice yaklaşmışken çoğu erkeğin ailesine yakınlaştığını düşünüyorum. sebebi ise kız tarafının damadı kendi taraflarına çekerler korkusu yüzünden erkek tarafının özellikle de annesinin verdiği direktifler diye düşünüyorum. bu zamanlarda anneler kontrolü eline alır. sizinkinde de bu durum olmuş olabilir mi acaba? kaç yıldır berabersiniz. birden bire kötü olduysa düğün stresi de olabilir.

Seni o kadar iyi anlıyorumki..
Benzer şeyleri yaşamış ve düşünmüşüz..
Bende senin gibi ayrıldıktan sonra çevreye ne derim,laflarla nasıl baş ederim pskolojısı vardı üzerimde..
Yazdıklarından ben şunu anladım.
Onunla evlenmek korkutuyor ve aile faktörü olmasaydı,düğününe 2 hafta kalmamaış olsaydı bitirirdin...
Yazdıklarından nişanlına karşı sevgi hissi alamadım,düğün için tatlı telaş heyecanı hiç sezmedim..

Ben attım,ve hayatımda verdiğim en doğru karardı.
Şuan öyle huzurluyumki,hergün şükrediyorum.
Benimde herseyim hazırdı,eşyalarım,düğün yerim vs...
Öylece bıraktım,düşünmedim hiç..
Kendimi bile bile ateşe atmayı tercih etmedim,
İçimdeki hala kaybetmedeğim umuda yöneldim.
Son karar senin,
Öncesinde nişanlını al karsına,bi yolunu bul ve hislerini anlat,seni dinlemiyorsa yazarak anlat..

Son düzenleyen: Moderatör:
Evlilik öncesi stres'te tartismalar elbette olur ama Nisanlim ailesine baglandi derken tam olarak neyi kastediyorsun? Ne gibi degisti? Bunlari aciklarsan, eminim daha cok yardimci olabiliriz sana.

ama icinde sevgiden, umuttan cok süpheler varsa, bencede vazgec..
Belki'lerden, keske yapma..

eyer bu kadar onemli bir sey icin iyi seyler hisetmiyorsan ozaman ailenle konusman gerekiyor..
sonra evlenipde, ailene gelip bosanmak istiyorum diye anlatmak daha zor olur.

Evlilik stresi mi yoksa aileler işin içine girince gerçek hayata mı döndünüz acaba ?

Flört ederken,aileler arada olmuyor.Böyle bir dönüm noktası olabilir mi ?

Evet, böyle bir şey sanki...Nişanlım annesinin yanında maço gibi davranıyor, bu bana çok garip geliyor. Astığım astık kestiğim kestik gibi...Bu gerçek yüzümü, yoksa annenin beni 2. plana atıyor diye düşünmesine engel olması için ona yönelmesi ve beni 2. plana atar gibi davranması mı anlamadım. Bu gerçekse, hep böyle olursa diye korkuyorum. Birşey söylediğimde basit istekler bile olsa fazla geliyor ve tersleniyorum. Bu da beni çok üzüyor. Sevgi herşeye yetmiyor; en önemlisi bence birbirini dinleyip anlamak...

eyer bu kadar onemli bir sey icin iyi seyler hisetmiyorsan ozaman ailenle konusman gerekiyor..
sonra evlenipde, ailene gelip bosanmak istiyorum diye anlatmak daha zor olur.

çok zor kararlar bunlar...Başkasını sevemem gibi geliyor, ayrılırsam herkes a yapamadı bak, uyumsuz demekki der diye düşünüyorum. Nişan basit bir şey değil ki, yarı evlilik...Kafam çok karışık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…