dertleşmeye ihtiyacım varrr...

bluenight06

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2015
285
176
37
merhaba arkadaşlar,
3 haftadır kendi kendimi yiyorum . annemle kayınvalidem kavgalı. yaklaşık 3 bucuk ay sonra dogumum olacak.. annem boyun fıtıgından ameliyat oldu daha önce dogumda benle ve bebeğimle ilgilenecek hali yok .. bayramda memlekete gittigimizde konustum gelebilecek misin dogumda benle ilgilenebilecek misin sen de hastasın falan dedim..demedigini bırakmadı .trip attı ..küstü benle günlerce. 8 günlük tatilimi burnumdan getirdi. hamile hamile canım sıkıldı bir sürü. kayın validem de soguktur biraz ama ilgilenebilir bizle. annem kendisini 2. plana attıgımı herseyde geri planda bıraktıgımı ,kızı dogum yapacak mıs da olmayacakmıs vb. seyler soyledi. bencil davranıyor açıkcası.. en son 3 gun once telde kavga ettik. baya bi ağladım canım sıkıldı bebeğim 7-8 saat hiç hareket etmedi bu sefer ona cok üzüldüm ... kafayı yemiş durumdayım.. annem çoçucumun mutlululugunu bile yaşatmıyor anlayacagınız. şimdiden ilk yaş gününde de onları çagırırsın beni çagırmazsın diye kavga ediyo..5 kardesiz ve sadece bana gücü yetiyo ve ben en buyugum. sureklı bütün beklentisi benden yana. digerlerine hiç bisey demiyor.. dogum korkusunu unuttum kım gelecek kaygısını taşıyorum artık. bebeğim etkilenmez inşALLAH.

çok üzüldüm inşallah doğuma kadar her şey geçmişte kalır da mutlu olursunuz.
sen kendini üzmemeye çalış. biliyorsun ki bebişin senin üzüntünü hissederek üzülüyor mutsuz oluyor. bak bebek takvimine, bebeğiniz artık ağlayabilir diyor. şimdiden ağlatma onu olur mu?
evin büyük çocuğu olmak zordur, hep en çok ezilen en çok yıpranan en çok hırpalanan ve beklentisi en yüksek olunan sen olursun. yine istenilen bir şey olmayınca kafasına vurulan da ilk sen olursun. İlk çocukların (özellikle de kız ise) en büyük sorunu bu.
anladığım kadarıyla annen de sağlık sorunları yaşadığı için ilgi bekliyor. özellikle de senden. hani evin büyüğüsün ya o yüzden yerin daha bir başkadır onların gözünde. gönlünü almaya çalış. doğumunda tabi ki yanında olmasını istediğini, ondan öğrenecek şeylerin olduğunu söyle. kayınvaliden ile annen arasında seçim yapman için seni zorlamamalarını, hatta bebeğinin doğumunda hepsini birlikte mutlu bir şekilde görmek istediğini, bunun senin için çok önemli olduğunu anlat. aradaki küslüğün kalkması için sanırım bunu yapman gerekiyor ki sen de rahat bir nefes alıp bebeğinin mutluluğunu yaşayabilesin.
Allah yardımcın olsun. İnşallah her şey düzelir ve her şey istediğin gibi olur. sağlıcakla kal.

cok tesekkür ederim cok güzel seyler yazmıssınız. annemle hala küsüm ama umarım gececek... sabır diyorum ...inşALLAH siz de bebeğinizi saglıkla kucagınıza alırsınız . saglıcakla kalın...

isterse kimse gelmesin canım, eşinin sağlığı yerindeyse o sana da bebeğine de bakar ilk birkaç gün.
sonrasında sen de toparlarsın zaten.
neden düşünüp de üzülüyorsun.
kim gelirse evinize kapınız açık, annen de gelse, kayınvaliden de...
senin onların arasındaki kavga durumuna karışmamanı tavsiye ederim.
gelene gelme denmez, gelmeyene de gel denmez.
annenle de konuşurken detaya pek girme...
bir yıl sonraki doğum gününün bahsini açınca sen ustaca lafı değiştir.
karşımızdakilerin bize olan davranışlarını biz şekillendiriyoruz unutma.
diğer 4 kardeşin demek ki annene bu konuda musade etmiyor.
sen de üzülmek yerine sakin, mantıklı davran.
annen sanırım fazlasıyla duygusal.
onu da incitme tabi.
sağlıkla gelsin bebeğin.

Canım benim de annemle kv konuşmuyor. Dogumda annem kaldı yanımda
Kv aynı sitede oturuyoruz
Evime gelip surat asmalar laf cakmalar vs rezillik yani
Burnumdan geldi o 40 gün
Çok kötüydü hatrlamak bile istemiyorum

cok sagol canım . karısmıyorum zaten ne halleri varsa görsünler ama ortak nokta eşim ve ben olunca arada kalıyoruz. eşim de en son dedı acil doguma giriyoruz deriz kim gelirse o zamn gelir sen kafanı takma ben sana bakarım bi şekilde dedi... bakalım hersey nasip inş hersey düzelecek...

Canım benim de annemle kv konuşmuyor. Dogumda annem kaldı yanımda
Kv aynı sitede oturuyoruz
Evime gelip surat asmalar laf cakmalar vs rezillik yani
Burnumdan geldi o 40 gün
Çok kötüydü hatrlamak bile istemiyorum

ne gerek var halbuki bunlara ...en güzeL mutluluk yasanacak.siz cocuk sahıbı onlar torun sahıbı olacak .. herkes anlayıslı olsa hiç sorun kalmayacak. kız annesine düşer zaten dogumda gelmek ama benım annem gelse bıle bana yardımcı olabilecek durumda degıl sorunumuz da bu. bakalım hayırlısı herseyin. ALLAH senin de yardımcın olsun canım. kvyle konusmamak da kötü .eşinle de sorun oluyo onlarla aran boZuk olunca.. ALAH hepimizin yuvasına huzur bebeklerimize sağlık versin inşALLAH ...

sen sadece kendini ve bebeğini düşün arkadaşım.
ben kayınvalidemin gelmesini kendim istememiştim.
annem de yaşlı, doğuma giderken ona da haber vermeyelim dedim.
eşim hastanede bana baktı, sağolsun.
çok da rahattı.
ne halleri varsa görsünler gibi de düşünme de, gelene kapımız açık diye düşün.
böylesi senin için daha iyi.
ben sadece seni ve bebeğini düşünüyorum açıkcası.

Amin cnm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…