• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dert sayilmaz ama sadece merak

pazenpelerinliperi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2017
273
383
103
disarida fast food restorant vs heryerde yemek yiyebilen kokorec vs gordugunde affetmeyen biri komsunun getirdigi asureyi cope atti anlam veremedim bi kac kez daha farkli kisilerde boyle komsudan gelen asurenin yenmedigi durumlarla karsilasmistim sebebi nedir anlayamadim bilen varsa soylesin.
komsudan gelen diger yemekleri kabul edip asureyi yememek cok enteresan geliyor.

Düz bir mantıkla aşure sevmiyordur.
Getirenden haz etmiyordur.
Bunu biz nereden bilebiliriz ki.
Sor madem bu kadar merak içerisindeysen.
Atan kişiye sor.

Aşure sevmiyor olabilir. Aşurede nohut fasulyeden hiç hoşlanmıyorum mesela kendim yaptığımda öyle yapmam ama insanlar genelde basıyor nohutu fasulyeyi. Herkese göre yapımı değişebilen bir tatlı neticede. İçinde sevmediği bir şey vardır belki, yemeyeceğini anlamış atmıştır. Ben de her yerde her şeyi yerim yemek seçmem ama mecbur değilsem herkesin de aşuresini yemem. Herkesin lezzeti, kullandığı malzeme farklı

disarida fast food restorant vs heryerde yemek yiyebilen kokorec vs gordugunde affetmeyen biri komsunun getirdigi asureyi cope atti anlam veremedim bi kac kez daha farkli kisilerde boyle komsudan gelen asurenin yenmedigi durumlarla karsilasmistim sebebi nedir anlayamadim bilen varsa soylesin.
komsudan gelen diger yemekleri kabul edip asureyi yememek cok enteresan geliyor.

Tam olarak böyle birini tanıyorum 🤣🤣
Aşırı titizim der, annesi dışında kimsenin evinde yemek yemez, biri yemek getirse falan kabul etmez ya da etmek zorunda kalırsa çöpe atar ancak baya zincir fast foodlar falan havada uçuşur. Hatta küçücük çocuğuna bile onları yedirir ama başkasının yaptığını yedirmez 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

Bende dışarda yerim,komşudan geleni yemem genelde tanımıyorsam. Tanıyorsam ve haz etmiyorsam da yemem. Benim aklıma başka bir şey geldi ama.... anlayan anlamıştır. Eğer bu amaçla çöpe attıysa çok ayıp etmiş, bir kaç kişi tanıyorum bu şekilde.

Aşure sevmiyordur ya da komşusu kötü yapmıştır. Mesela görüntüsü hoşuma gitmezse çok sevmeme rağmen yiyemem ben.

Her şeyi güzel yapıp aşureyi yapamıyorsa o kişi ondan öyle yapmış olabilir ama ben de yemekleri asla dokemiyorum.

Bende dışarda yerim,komşudan geleni yemem genelde tanımıyorsam. Tanıyorsam ve haz etmiyorsam da yemem. Benim aklıma başka bir şey geldi ama.... anlayan anlamıştır. Eğer bu amaçla çöpe attıysa çok ayıp etmiş, bir kaç kişi tanıyorum bu şekilde.
Bence o sebeple maalesef

Ne amaç olduğunu bi ben mi anlamadım?

Beğenmemiştir. Getirenden haz etmiyordur vs... Bazen farketmeden düşen bir saç, kıl vs olmuştur.
Ben de dışarıdan rahat yemek yerim. Ama aşure, sarma gibi bir kaç yiyeceği herkesinkini yiyemiyorum.

Hanımlar aklınızdan geçen bazı sebepleri yazmayın, aman diyeyim lütfen:(

Belki tatlı sevmiyordur veya komşusu aşureyi onun damak zevkinden farklı yapıyordur, mesela kimisi tatlılara tuz koyar ve tuz oranını fazla abartır, ben tuzlu tatlıyı asla yiyemem midem almaz, haliyle tatlının içine tuz koyduğunu bildiğim kişilerin tatlılarını yemiyorum.

O sebepten olmaya da bilir ben aşure hiç sevemiyorum ama helvaya ve lokmaya bayılırım üçünün de maneviyatı benzer aslında amaç olarak

Büyüden korkuyo olabilir

Back