Dert mi değil mi bilmiyorum universite egitimi hakkinda

Kesinlikle aşırı denecek derecede özen gösteriyorum belki de o yüzden tedirgin oluşum ikinci öğretim bende düşündüm akşamları eşim baksın diye ama hocalar dersi 15:00 16:00da da yapabiliyor eşimin gelmesi de 17.30 civarı yine sıkıntı olacaktı yani en iyisi örgün okumak dedik bakalım gerçi haftaya belli olacak çalışan birilerinden bunları duymak çok güzel teşekkür ederim

canım çok sevindim senin adına.. yalnız anlamadım 1 saat mi ders öyleyse sıkıntı olmaz zaten ya..
önünde böyle bir fırsat varken kaçırma .. sende oğlunda alışırsınız merak etme..

Rabbim hiçbir kulunu darda bırakmasın inşallah tanımadığım yerde ne yaparım diye dusunurken oğlumu emanet ettigim çok iyi ablam gibi olan bir teyzesi oldu çok şükür ve bir dönem bitiyor bu hafta finaller geldi bile :-) başlığı açtığım günlerde bana burdan destek olan kk kadınları iyiki bir yerlerde varsınız çok teşekkür ederim size :KK36:

hayda eskiymiş ya konu:)))
iyi iyi sevindim ..

boyle bakis acilarina cok kiziyorum; "ilerde iyiki okudun mu der yoksa onu bu zamanlarında annesiz mi bırakmış olurum çok vicdan azabı çekiyorum düşündükçe" ne demek?

benim oglum 7 aylikti ben tez yazdim, sabah 5 bucuklardan aksam 7-8'lere dek arastirmalar yaptim; okulum bitti haftanin 6 gunu gunde 18 saat calistim 4 yil. VE oglumun geriye donup baktiginda ovunecegi isler biraktim ardimda.

okulu boyle bir mantikla okuyup, devlet memuru olacaksaniz bence hic denemeyin.
Kusura bakmayın ben su an zaten okuyorum kararımı verip başladım yani maaşallah 18 saat bakacak ailenizden güvenilir birini bulabildiniz demekki ben bu okul için tanımadığım bir şehire geldim ve tanımadığım insanlarla bir yola çıktım o insanlar olmasa eşim dışında kimse yok emanet edeceğim bilmem anlatabildim mi cok sukur pismanda değilim burdan destek olanlara haber vermek istedim durumumu neyin tepkisi sizdeki anlamadım? Yıllarca ev hanımı evde denilip bir cesaret bir ise başlamakla sizin durumunuz bir değil.

Çok teşekkür ederim biraz zor ama çok şükür :KK5:
canım çok sevindim senin adına.. yalnız anlamadım 1 saat mi ders öyleyse sıkıntı olmaz zaten ya..
önünde böyle bir fırsat varken kaçırma .. sende oğlunda alışırsınız merak etme..

hayda eskiymiş ya konu:)))
iyi iyi sevindim ..
Çok sağol canım benim ya ikinci öğretim olsaydı eşimin gelme suresi öyleydi normal olanı kazandım dersler zaman olarak fazla tabi alıştık artık :KK48: çok sağol :KK15:

Kusura bakmayın ben su an zaten okuyorum kararımı verip başladım yani maaşallah 18 saat bakacak ailenizden güvenilir birini bulabildiniz demekki ben bu okul için tanımadığım bir şehire geldim ve tanımadığım insanlarla bir yola çıktım o insanlar olmasa eşim dışında kimse yok emanet edeceğim bilmem anlatabildim mi cok sukur pismanda değilim burdan destek olanlara haber vermek istedim durumumu neyin tepkisi sizdeki anlamadım? Yıllarca ev hanımı evde denilip bir cesaret bir ise başlamakla sizin durumunuz bir değil.
İfade etmeye çalıştığım şey çok farklıydı, siz farklı algıladınız. Başarılar dilerim.

Merhabalar benim de danışmak istediğim bir şey var burada. Evliyim ve Allah bagislarsa bir çocuğum var üniversite sınavına girdim ve önceki universitemi saydirip 3 yılda bitirebilecegim bir bölüm geliyor insallah. Önü açık bir bölüm ve mezun olunca devlette baslayabiliyorsun. Şimdi gelelim sorunlara evi taşımamız gerekecek ailelerden çocuğuma bakacak kimse yok çok sevdiğim güvendiğim bir arkadaşım var orada baktirabilecegim ama oğlum çok düşkün daha küçük olduğu için ilerde iyiki okudun mu der yoksa onu bu zamanlarında annesiz mi bırakmış olurum çok vicdan azabı çekiyorum düşündükçe. Ama çalışmak kendi paranı kazanmak böyle bir puan almışken fırsat gibi de geliyor bir şeyi defalarca düşünmek var çocuğuma alırken ama arkadaş baktiginda yaşında olacak daha belki de durmaz olmuyor derse ne yaparım durum bu bir haftadır içim içimi yedi kusura bakmayın karmaşık geldiyse

Valla sizi tebrik ediyorum gec te olsa acigi kapatmak icin caba gostermissiniz cocuklu
evli bir kadin olarak sinava hazirlanmissiniz ve insallah istediginiz bolumde gelir. Siz cani gonulden destekliyorum, universite yillarimda sizin gibi bir sinif arkadasim vardi ve okulu uzatmadan ailesinin destegiyle bitirdi. Cocugun size duskunlugunu bhane etmeyin hele bir kres yasindaysa okulu arkadaslarni gorunce cok degisir acilir. Maddi imkaniniz varsa bu tarz bir yere verirsiniz zaten hergun sabatan aksama ders olmaz hatta bazi gunler bos bile olabilir icinizi karartmayin. Cok zorlandiginizda arkadasiniza da birakirsiniz ama sadece surekli o bakacakmis gibi guvenerek gitmeyin, farkli alternatufleriniz olsun. Biraz anneniz/kv gelsin baksin falan gibi. Sayili gun cabuk gecer demisler. Esinizin size destek cikmasinida tebrik ederim ayrica.
Inanin sizinle gurur duyacaktir, hic supheniz olmasin.

boyle bakis acilarina cok kiziyorum; "ilerde iyiki okudun mu der yoksa onu bu zamanlarında annesiz mi bırakmış olurum çok vicdan azabı çekiyorum düşündükçe" ne demek?

benim oglum 7 aylikti ben tez yazdim, sabah 5 bucuklardan aksam 7-8'lere dek arastirmalar yaptim; okulum bitti haftanin 6 gunu gunde 18 saat calistim 4 yil. VE oglumun geriye donup baktiginda ovunecegi isler biraktim ardimda.

okulu boyle bir mantikla okuyup, devlet memuru olacaksaniz bence hic denemeyin.

ya o kadar yadirgamayin bence universiteyi birakip evlenmis birde cocuk sahibi bir turk kadini icin bence cok buyuk basari su geldigi nokta sadece caresizlikten yazilmis cumleler bence onlar.

Siz zaten akademisyensiniz ve akademisyen olmanin tabiatinda vardir is ozel hayatin onundedir herzaman. Bence karsilastirma yaparken durumlarin karsilastirilabilirligine bakiniz once. Biz akademisyenler icin anlattiginiz seyler cok dogal olagan ve normal kabuledilebilir seyler zaten. Bence sizde kendinizi ve mesleginizi karsilastirilabilir kisilerle karsilastirin ne kendinize ne onlara haksizlik olmaz boylece.
Son tahlilde her iki ailenin cocuklarida bu emektar bu caliskan annelerle gurur duyacagini dusunuyorum.

yaa evet konunu eskiymis neyse sevindik topluca okul isinizin yolunda gitmesine, hayirli olsun

Rabbim hiçbir kulunu darda bırakmasın inşallah tanımadığım yerde ne yaparım diye dusunurken oğlumu emanet ettigim çok iyi ablam gibi olan bir teyzesi oldu çok şükür ve bir dönem bitiyor bu hafta finaller geldi bile :-) başlığı açtığım günlerde bana burdan destek olan kk kadınları iyiki bir yerlerde varsınız çok teşekkür ederim size :KK36:
Tebrik ederim sizi ve eşinizi ne güzel o da destek olmuş taşınma vs. Siz de emeginizin karşılığını almışsınız.
Ilerde çocuğunuz da gurur duyar sizinle bence eşiniz duyuyordur daha şimdiden

Çok çok teşekkür ederim aslında üniversiteyi bırakıp evlenmedim lisans mezunuyum bu ikinci lisans olacak inşallah zor gelen evde yıllarca ev çocuk vs durumları ve çevrenin tepkisi sonrasındaki tekrar okuma durumumdu çok şükür eşim çocuğumu emanet ettigim kişi vs destekler sayesinde devam ediyorum tekrar teşekkür ederim güzel yorumlar için

ya o kadar yadirgamayin bence universiteyi birakip evlenmis birde cocuk sahibi bir turk kadini icin bence cok buyuk basari su geldigi nokta sadece caresizlikten yazilmis cumleler bence onlar.

Siz zaten akademisyensiniz ve akademisyen olmanin tabiatinda vardir is ozel hayatin onundedir herzaman. Bence karsilastirma yaparken durumlarin karsilastirilabilirligine bakiniz once. Biz akademisyenler icin anlattiginiz seyler cok dogal olagan ve normal kabuledilebilir seyler zaten. Bence sizde kendinizi ve mesleginizi karsilastirilabilir kisilerle karsilastirin ne kendinize ne onlara haksizlik olmaz boylece.
Son tahlilde her iki ailenin cocuklarida bu emektar bu caliskan annelerle gurur duyacagini dusunuyorum.
Ben değil, eşim akademisyen; ben kadın hakları üzerine çalışan bir basın mensubuyum.

Hassasiyetim ve yargıladığım nokta sadece "oğlum gurur mu duyar, yoksa pişman olur muyum" yaklaşımıydı. Kendimi sanıyorum ki ifade edemedim. Yoksa çok önemli bir şey böylesi bir emek.

X