Dert mi değil mi bilmiyorum universite egitimi hakkinda

karaca01

Guru
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2009
724
591
Merhabalar benim de danışmak istediğim bir şey var burada. Evliyim ve Allah bagislarsa bir çocuğum var üniversite sınavına girdim ve önceki universitemi saydirip (mezun olduğum) 3 yılda bitirebilecegim bir bölüm geliyor insallah. Önü açık bir bölüm ve mezun olunca devlette baslayabiliyorsun. Şimdi gelelim sorunlara evi taşımamız gerekecek ailelerden çocuğuma bakacak kimse yok çok sevdiğim güvendiğim bir arkadaşım var orada baktirabilecegim ama oğlum çok düşkün daha küçük olduğu için ilerde iyiki okudun mu der yoksa onu bu zamanlarında annesiz mi bırakmış olurum çok vicdan azabı çekiyorum düşündükçe. Ama çalışmak kendi paranı kazanmak böyle bir puan almışken fırsat gibi de geliyor bir şeyi defalarca düşünmek var çocuğuma alırken ama arkadaş baktiginda yaşında olacak daha belki de durmaz olmuyor derse ne yaparım durum bu bir haftadır içim içimi yedi kusura bakmayın karmaşık geldiyse

Son düzenleme:
tebrik ediyorum sizi. Ve sakın kararınızdan vazgeçmeyin. Çocuğunuz gurur duyacak sizle, can-ı gönülden tebrik ediyorum.

Yarınınızı ve geleceğinize garantiye alın.. kendi ayaklarınız üzerinde durun. çocuğunuz bu şekilde gurur duyacaktır sizinle. bölüm nedir merak ettim

Sürekli onu düşünüyorum bende zaman çok çabuk geçiyor okul biter bi anda ama duygusalim galiba ayrı kalınca ne olur ne yapar benden uzaklaşır mi diye
Özel eğitim bölümü Zihin engelliler öğretmenliği hayırlısıysa

Cocugunuz sizinle gurur duyacak. Iliskiniz guzel olursa da sizden asla uzaklasmaz. Ben dogdugumda annem yuksek lisans yapiyormus kardesim dogdugunda doktora. Kardesime hamileyken kendi burosunu acmisti ve hep cok calisti. Bu yuzden ne ben ne kardesim hic kirilmadik annemden uzaklasmadik. Hala benim icin annem dunyanin en guclu kadinidir ve is cevresinde parmakla gosterilir.

Ben de hamile kaldigimda doktora yapiyordum (hala yapiyorum :)) doguma kadar calistim dogumdan 3 hafta sonra part time ise dondum. Ben boyle mutluyum, boyle iyi hissediyorum kendimi ki kizima da iyi bir anne olabilirim. Formul cok basit mutlu anne = mutlu cocuk, guclu anne = guclu cocuk.

Geleceğe yolculuk yaptım galiba sayenizde :)) aslında ilk bir iki hafta geçse alişabilirim duruma hatta ilk günü atlatirsam kendi acimdan. Bunu çevremdeki kimseyle (arkadaşlarım) konuşamıyordum gercekten iyi geldi

benim annem de ben 9 yaşımdayken(ablam da var 3 yaş büyük) hem öğretmenliğe devam etti,hem de üniversite okudu 2.öğretim...hep gurur duydum onunla..2 çocuk,ev,iş(anaokulu öğretmeni),bir de üniversite..
sizinki küçük elbet ama çalışan anne olsanız durum değişmeycek ki..ben oğlumu 3 aylıkken bakıcıya bırakıp işe başladım..çok şükür ilişkimiz çok güzel şimdi 5 yaşına geldi..hesap soracak birşeyi yok ilerde ban göre...birlikte geçirdiğiniz zamanı verimli kullanmanız yeterli.

Kesinlikle aşırı denecek derecede özen gösteriyorum belki de o yüzden tedirgin oluşum ikinci öğretim bende düşündüm akşamları eşim baksın diye ama hocalar dersi 15:00 16:00da da yapabiliyor eşimin gelmesi de 17.30 civarı yine sıkıntı olacaktı yani en iyisi örgün okumak dedik bakalım gerçi haftaya belli olacak çalışan birilerinden bunları duymak çok güzel teşekkür ederim

Ben evliyken üniversiteyi okudum. Hemde okulum yaşadığım şehre 2.5 saatlik mesafedeydi. Her gün gidiş-geliş yapıyordum. Çok zor ve yorucu bir durumdu. Ta ki 1-2 tane gerçek dost sahibi olana dek. Sonrasında her şey öncesinden daha kolay hale geldi. Ders notlarını ayarlarlardı, ödev konu tespitini hallederlerdi. Ben ödevlerimi hazırlar, dersimi çalışır uygulama ve sunum derslerime katılır, sınavlarıma girerdim. 4 yılım böyle geçti. Allah o arkadaşlarımdan razı olsun. Size tavsiyem üniversite fırsatını muhakkak değerlendirin ve gerçekten çıkarsız ilişki dahilinde dostlar edinin. Göreceksiniz o zaman her şey çok daha kolay olacak. Ki medeni durumunuz gereği öğretmenlerde oldukça anlayışlı olabiliyorlar.

Son bir not olarak da ekliyeyim. İlk ay derslere katılır ve sıkı bir gözlem yaparsınız. Öyle dersler oluyor ki tamamen kitap üzerinden yürüyor. O dersleri tespit ettikten sonra o dersleri kendiniz halledebilirsiniz. Haftanın dört günü dersim vardı ben iki gün giderdim. diğer iki günü en başta söylediğim gibi halleder idim.

Çok sağolun genelde devam zorunluluğu varmış olmasa bile öyle arkadaşlar bulmak çok zor inşallah şansım vardır okul yönünden eğitim fakültesi zor değil ama çocukla nasıl olacak bakalım

Sınavı kazandım kayıt oldum evi taşıdık genel olarak olumlu şeyler çok şükür ama en önemli olayı çözemedim henüz.. Başta da yazdığım gibi çocuğuma bakacak ailemden kimse yok mecburen baktiracagim birine insanlar darda kaldığını bilmesin yeterki çocuğu baktirmak için kaç kişiyle konussam fiyatlar havada uçtu yaşı küçük diye düzensiz ders durumum diye vs vs türlü bahaneler kendimi çok çaresiz hissettiğim anlardan birindeyim yine. okul başladı ama gidemedim bu kadar yaklasmisken ne yapacağım bilmiyorum ama geçecek bu durumda inşallah

Rabbim hiçbir kulunu darda bırakmasın inşallah tanımadığım yerde ne yaparım diye dusunurken oğlumu emanet ettigim çok iyi ablam gibi olan bir teyzesi oldu çok şükür ve bir dönem bitiyor bu hafta finaller geldi bile başlığı açtığım günlerde bana burdan destek olan kk kadınları iyiki bir yerlerde varsınız çok teşekkür ederim size

boyle bakis acilarina cok kiziyorum; "ilerde iyiki okudun mu der yoksa onu bu zamanlarında annesiz mi bırakmış olurum çok vicdan azabı çekiyorum düşündükçe" ne demek?

benim oglum 7 aylikti ben tez yazdim, sabah 5 bucuklardan aksam 7-8'lere dek arastirmalar yaptim; okulum bitti haftanin 6 gunu gunde 18 saat calistim 4 yil. VE oglumun geriye donup baktiginda ovunecegi isler biraktim ardimda.

okulu boyle bir mantikla okuyup, devlet memuru olacaksaniz bence hic denemeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…