Son bir not olarak da ekliyeyim. İlk ay derslere katılır ve sıkı bir gözlem yaparsınız. Öyle dersler oluyor ki tamamen kitap üzerinden yürüyor. O dersleri tespit ettikten sonra o dersleri kendiniz halledebilirsiniz. Haftanın dört günü dersim vardı ben iki gün giderdim. diğer iki günü en başta söylediğim gibi halleder idim.Ben evliyken üniversiteyi okudum. Hemde okulum yaşadığım şehre 2.5 saatlik mesafedeydi. Her gün gidiş-geliş yapıyordum. Çok zor ve yorucu bir durumdu. Ta ki 1-2 tane gerçek dost sahibi olana dek. Sonrasında her şey öncesinden daha kolay hale geldi. Ders notlarını ayarlarlardı, ödev konu tespitini hallederlerdi. Ben ödevlerimi hazırlar, dersimi çalışır uygulama ve sunum derslerime katılır, sınavlarıma girerdim. 4 yılım böyle geçti. Allah o arkadaşlarımdan razı olsun. Size tavsiyem üniversite fırsatını muhakkak değerlendirin ve gerçekten çıkarsız ilişki dahilinde dostlar edinin. Göreceksiniz o zaman her şey çok daha kolay olacak. Ki medeni durumunuz gereği öğretmenlerde oldukça anlayışlı olabiliyorlar.
boyle bakis acilarina cok kiziyorum; "ilerde iyiki okudun mu der yoksa onu bu zamanlarında annesiz mi bırakmış olurum çok vicdan azabı çekiyorum düşündükçe" ne demek?Merhabalar benim de danışmak istediğim bir şey var burada. Evliyim ve Allah bagislarsa bir çocuğum var üniversite sınavına girdim ve önceki universitemi saydirip 3 yılda bitirebilecegim bir bölüm geliyor insallah. Önü açık bir bölüm ve mezun olunca devlette baslayabiliyorsun. Şimdi gelelim sorunlara evi taşımamız gerekecek ailelerden çocuğuma bakacak kimse yok çok sevdiğim güvendiğim bir arkadaşım var orada baktirabilecegim ama oğlum çok düşkün daha küçük olduğu için ilerde iyiki okudun mu der yoksa onu bu zamanlarında annesiz mi bırakmış olurum çok vicdan azabı çekiyorum düşündükçe. Ama çalışmak kendi paranı kazanmak böyle bir puan almışken fırsat gibi de geliyor bir şeyi defalarca düşünmek var çocuğuma alırken ama arkadaş baktiginda yaşında olacak daha belki de durmaz olmuyor derse ne yaparım durum bu bir haftadır içim içimi yedi kusura bakmayın karmaşık geldiyse