• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert mi bilmiyorum ama çocuklarımla oynayamiyorum

ikicocukannesiyim

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Mart 2024
216
-56
13
30
selam kızlar biri 3 biri 1.5 yaşında olan iki erkek çocuğum var. Ben onlarla oyun oynayamiyorum yani ne oyun kurabiliyorum ne ilerletebiliyorum büyük olanla oynamak istesem küçük olan oyunu bozuyor haliyle.. küçük olanla oynasam büyük müdahale ediyor . Ne yapacağımı bilmiyorum içimden de gelmiyor demiyim ama yani oyun kurmayı beceremiyorum galiba😯 tabi iki çocukla ev işleri derken vakitte bulamıyorum hep bi işim var vicdan yapıyorum böyle oluncada.en güzel zamanlarimizin böyle geçmesi beni çok uzuyor

Beklentileriz biraz fazla olabilir mi? Koyun bir kova. Verin ikisinim eline birir top. Icine atirin mesela. Atabilseler "Olee" diye alkislayin. Benim kücük de 1.5 yasinda bayiliyor. Biz hep kendimiz fazla baski kuruyoruz kendimize. Cocuklar genelde kendiler ne oynamak istediklerini gösteriyor zaten. Bir ara yok oyun annesi yok Montessori annesi gibi videolar cikti Instagramda. Millet basladi kendini yetersiz hissetmeye. Siz cocugunuzla zamaninizi huzurlu gecirmeye bakin. Gerisini onlar gösteriyor

Bende oyun oynamayı pek sevmiyorum ama zorluyorum kendimi,saklanbaç dön dön kelebek tarzı oyunları birlikte oynayabiliyoruz,tonbala bile oynamisliğimiz var küçüğü 2,5 yaşında her gün mutlaka biraz oynamaya çalışıyorum 10 dk da olsa çocuklar beraber oynamak istiyorlar,ama oynanılmadığında sürekli mız mız olurlar

Benimde iki kiz annesi olarak sabahtan aksama kadar evcilik oynamaktan icim sisti hahsjsjs ama kizlar bayiliyor, illa instamom'lar gibi alengirli oyunlar kurmaniza gerek yok ki, iki top oynayın, erkek cocukmus bogusun, kovalamaca oynayin, toplari duvarlara vurup yakalatin, erkek cocugu oyun icin daha iyi sanki, bir de az sabir ikinci soyle 3-5 ay sonra oyun arkadasi olacak nasilsa :)

Ben de hiç oyun oynamam ama her işi oyun gibi yaparım. Makineyi beraber yerleştiririz, tabaklar direksiyon olur. Oğlum onlarla araba sürer sonra bana verir gibi.

Ev işi yaparken onları dahil edebilirsiniz. Oğlum bulaşıkları makineden bana uzatıyor mesela, eğilmeme gerek kalmıyor. Evi süpürmek en sevdiği. Eline kullanmadığım süpürgenin ucunu veriyorum. Ben evi süpürürken o da peşimden süpürüyor. Süpürdüğünü zannediyor yani 😅 Çamaşır asarken sepetten uzatıyor. Tabi her zaman olmuyor ama genelde oyun gibi geliyor.

Bunun dışında ben de zaman zaman çok bunalıyorum, sıkılıyorum oyun oynatmaktan ve yeni şeyler öğretmem gerekiyor diye vicdan azabı çekiyorum. Halbuki verimli bir 40 dk yeterliymiş çocuğa. Koridorda top oynamak, arabalarla oyun kurmak veya küçük toplarla oymak, arada boğuşmak vs. Aslında çok fazla şey var. Belli bir saatiniz olursa, telefonu kenara koyun, zihninizi de boşaltın ve çocuklarınıza odaklanın. 40 dk - 1 saat çok bir süre değil.

Back