dert değil ama fikirlerinizi öğrenmek istedim

NazliKizce

Part tıme ev hanımı
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2008
77
1
slm kızlar ben hemen anlatayım sizde böyle bi durumda ne hissederdiniz onu söyleyin

şimdi ben evlendikten sonra biraz kilo aldım (yaklaşık 5 kilo kadar) eşimde sigara içiyor

nişanlanınca ben içmesini istemediğimi söyledim bi anda bırakamayacağınıda bildiğim

için yavaş yavaş azaltmasını istedim evleneli 8 ay oldu hala içiyordu bizde bi söz verdik

o sigarayı bırakcaktı paketi bende kalacak ben günde ona belli adette verecektim sigarası

içmesi benım elimde olacaktı buna karşılıkta ben yediklerime dıkkat edecek tatlı çikolata

abur cubur falan yemeyecektim..3 hafta böyle devam etti ben tatlı şeker ekmek abur cubur

hepsini kestim ama geçen sabah işe giderken onun cebinde bi sigara paketi gördüm

evdekini aldı sanırım yolda içeçek die düşündüm ama sonra baktım bendekı paket oldugu

yerde duruyo o kendine başka bi paket daha almış.. kızdım önce telefondada ona

söyledim sen benı aptal yerine koyuyorsun die olurmu öyle şey çocuklar yaptıgı

yaramazlıgı sölermi hiç falan diye şirinlikler yapmaya çalıştı ben sana verdiğim sözü

tutmasam ne hissedersin dedim yapamıyor die düşünürüm mantıklı düşün falan akşam

evde konuşuruz dedi akşam misafirliğe gittik gelincede konuşmadık benım moralım baya

bozuktu herkes farkına vardı onunda keyfi yoktu herkes anladı yanı bişey oldugunu

2 gündür şimdi küs değiliz ama bi gerginlik var hissedilebilen açmadı konuyu ben açarsam

sinirlerime hakım olamam bişey söyler kalbini kırarım die bekliyorum baya bi uzun oldu

sizin eşiniz böle bişey yapsa ne düşünür ne hissederdiniz benneyaptımkisenağlama

allah daha buyuk dert vermesın nazlıcım
dert bu olsun
konuşun emınım anlaşırsınız belkı çok canı çektı aldı paketı ama tek dal içti
kendınden örnek vererek anlat anlar sanırım bukadar uzatma derim

Son düzenleyen: Moderatör:
sigara içmemesini istemeniz güzel bişi sağlığını düşünüyorsunuz
ama herkes kendinden sorumludur canım
kimse kimseye zorla sigarayı bıraktıramaz
ve de bir baskası için kiloda verilmez
bunlar insanın kendini düşünerek içten gelecek sekilde yapması gerekir
karı koca olmak bence hayatta herseye müdahale etmek değildir.
bunu dert etmeye ve küslük yaratmaya hiç gerek yok :kahve:

eşiniz evlenirken sigara içyordu ve siz onu bu durumuyla kabullendiniz...
kim ister sigara içmeyi,herkes o illetten kurtulma çabasında..ama fazla üstüne düşüpte bunaltmayın..denemiş ama bırakamamış olsa gerek..aynı sorun bizde de var, eşimi bıraktı sandım ama yakaladım,şimdi kendi isteği ile karşımda sigara içmek istemiyor,wc de içiyor bende ses çıkarmıyorum,1 paketi aşan adam günde 4-5 adet içiyor..olsun varsın diyorum.üstüne gitmiyorum..

ben de bu tür ufak dertleri büyüte büyüte sorunlu bir kadın oldum çıktım
bende çok incelerim böyle şeyleri ben ona inandım güvendim
belki onun için önemsiz bir şey ama benim için sorun işte...
böyle yapma derim canım insan bu şekilde mutlu olamıyor böyle sert tepkiler verirsen ilerde daha kötü olur senin için kızıyorsun diye gizli içmeye başlar...
allah daha büyük sorunlar vermesin

arkadaşım ,eşinizin üstüne fazla gitmeyin bence..
sigara öyle hemen bırakılmıyor maalesef...
yasaklara karşı talep her zaman çok olur,
siz ne kadar içme,paket alma deseniz de,o yine yapacağınız yapar...
bence yapıcı yaklaşın..sonuçta sizi kırmamak adına
teklifinize evet demiş..
ama siz böyle agresifçe yaklaşımlarda bulunursanız
içiyorum,içeceim,pakette alacağım derse ,o zaman ne diyeceksiniz...
böyle konularda destek olun,..
huzurunuzunda bozulmasına fırsat vermeyin...
sevgiler
...

benim kızdıgım nokta tmm alışkanlıktr kolay kolay bırakamaz belki ama arkamdan iş çevirmiş gibi olması bana deseydıkı yolda içmek için aldım iş yerinde içemiyo çünkü anlayışlı olabilirdim zaten sabah gördüğüm paket akşam yoktu olabilir diyorum zaten ama neden haber verdiği görmeseydimde söylermiydi onu merak ediyorum

Söyle söyleyeyim, ben sigara icen biri olarak (malesef) en sinir oldugum sey birinin bu esimde olsa sürekli bu konuda baski yapmasidir...icme etme vs. gibi...benneyaptımki

Anliyorum esinin sagligni düsünüyorsun cokta haklisin aranizda bir anlasma yaptiniz fakat bu yüzden esinle böyle gerginlik yaratman veya huzursuzluk olmasina hic gerek yok...:1no2:

Neticede kendi bir yetiskin ve sigarayi birakmasi icin bunu kendi istemesi lazim, senin veya onun bunun demesine olmaz...mirmirmirmir

Bence en güzeli siz bu anlasmayi unuttun ve herkez kendi iradesine göre sigarayi biraksin veya kilo versin...şutarafagitti

Sevgiyle:teselli:

çok gereksiz yere gerginlik yaratmışsınız aranızda. ben evlensem ve eşim böyle yapsa vay seni çakal derim güler geçerim büyütülcek bişey değil diye düşünüyorum. sonuçta yalan söylememiş. ihanet etmemiş sadece bi paket sigara almış bu dert yapılcak bişey değil bence

allah daha buyuk dertler versın nazlıcımdert bu olsun
konuşun emınım anlaşırsınız belkı çok canı çektı aldı paketı ama tek dal içti
kendınden örnek vererek anlat anlar sanırım bukadar uzatma derim

arkadaşım,işaretletlediğim yerdeki
kelime hatasını düzelteceğim...
sevgiler...

aynı sorunu ben eşimle sözlüyken yaşadım.bide yalanına ailesini seferber etmişti düşün artık. bırakmıyorlar işte canım bende çok uğraştım ama nafile... bazen sen beni bırakırsın ama sigarayı bırakmazsın bile diyorum.Allah yardımcın olsun ne diyim ama fazlada kafana takma bence boş yere sinirlerin harap olmasın.

cnm bende sigara kullanıyodum ama bıraktım eşiminde bırakmasını ıstiyorum ama o bırakamıyo yani kolay diil onu bırakmak bırakıpta yeniden başlayanlar oluyo mesela insanın kendi karar vermesi lazım böyle birşeye bencede hiç aranızda huzursuzluk yaratmayın bu yüzden dayanamamıştır mutlaka canı isteyince almıştır bi paket mecburen..bırakamıyosa onu öyle kabullenmek gerek artık..Sevgiler...

sigara konusunda bende eşime bırakmnası için çok söylendim..kararlar aldık vs..

ama benim istediğim zaman bıraktıklarında hep yeniden başladı.. en sonunda kendi karar verdi ve birdaha da asla içmedi..bence üstüne bu kadar gitmeyin o kendi istediği zaman bırakacaktır

yanlış anlaşılmasın ben ona kızdım derken kendi kendime yanı sadece ona kırıldıgımı söyledim arkamdan iş çevirir gibi oldugu için ondan sonrada açmadım konuyu küs değiliz konuşuyoruz ama istemedende olsa bi gerginlik hissediliyo neden bende anlamadım

çok gereksiz yere gerginlik yaratmışsınız aranızda. ben evlensem ve eşim böyle yapsa vay seni çakal derim güler geçerim büyütülcek bişey değil diye düşünüyorum. sonuçta yalan söylememiş. ihanet etmemiş sadece bi paket sigara almış bu dert yapılcak bişey değil bence

bence sorun bu yalan söylemiş olmasına kırıldım :teselli:

bence hiç dert etmeyin.

akşam siz bi paket çikolata açın kendinize o da sigarasını yaksın mutlu mesut muhabbet edin derim :nazar:

[QUOTE="naz"li kız;4217644]bence sorun bu yalan söylemiş olmasına kırıldım :teselli:[/QUOTE]

ben büyük bir yalanı kastetmek istedim hani olur yaa insanın hayatını tümden değiştircek tarzda bi yalan.ama yinede yalan söylememiş ki hiç bişey sölememiş hayır içmedim almadım deseydi yalan olurdu dimi ama???:sm_confused::sm_confused:

ya tamam da ikisi de sağlık sonuçt a ama
biraz da kendi hayatlarınızı yaşayın
yani sen kendin için tatlı yeme o da kendi için sigara içmesin
eş için bişe yapmak pek doğru değil ya
eşim istiyor diye zayıfladım ama eşim ben istiyorum diye sigara içmeme izin veriyo mu hala vs vs

bence bıakın kendinizi yaşayın o ad içerse içsinnn
yanınızda içirmeyin
evinizde sigara içirmeyin vs
o size saygılı olsun bu konuda çünkü sonuçta sizin sağlıkta gidiyo
5 kilo çok değil ayrıca takma derim

ayhh sigara öyle kolay bırakılan bi illet değilki maalesef
bende çok istiyorum ama olmuyor,hatta eşim içme etme dedikçe daha çok içesim geliyo:nazar:
sana yalan söylemiş çünkü bırakamıyacağını biliyor,
bi karar almışsınız o kararı ben yapamam diye bozmak istememiş sanırım:uhm:
bence konu büyütülecek bişi değil,
gereksiz yere kendinizi ve eilenizi yıpratmayın derim benyerimseniben

valla ben de olsam çok bozulurum ama erkeklerin yapısı bu, onlar bize yapma dediklerinde biz kaçak yapsak müthiş tepki verirler ama onlar yapınca, biz abartıyoruz olur.... o yüzden bence sende kasma...ikinizde sağlığınızı düşünün ve sigara onun sağlığını etkiliyor, fazla kiloda senin sağlığını etkiler.... o zaman bireysel sorumluluklarınızı alın....sen bunu farkedip abur cuburu kesmişsin ne alaaa....o sigarasını kesmemiş, onu da kendi düşünmeli....bu başkasına söz vermekle, hatır gönül işiyle olacak bir şey değil..sen yine söyle "canım, ben senin sağlığını düşünüyorum" diye.....ama o düşünmeyince de yapacak birşey kalmıyor.....sigara bırakma olayında sigara içenin bırakmaya gönlü olması gerek................

X