Dert büyük :(

Sizi iletişim için bir sim kartınız dahi olmadan bavulunuzla kapı dışarı ettiğinden bu yana 4 hafta , yani koskoca 1 ay geçmiş.

Bu süre zarfında ne yaptı ? Zonguldak a gelip kapınızın önünde mi yattı ? Bir mesaj attı . Ailesi çok kızmış. Siz yazmadınız mı telefonda kayınvalidemle konuşuyordu , hemşire bir kız varmış vs vs diye ?

Hayatının sonrası için plan yapan , 1 aydır ortada olmayan , baba evine gelip seni almam , gelirsen ancak şehir merkezinden seni alırım diyen adam mı pişman ?

Bu mesajı okuyunca eriyip bitmeniz , için için yanmanız için yazmış ve bakın başarılıda olmuş.

Sanki bu olayı bir başkası yaşamış gibi düşünün. Seviyor mu bu adam gerçekten ? Sevgi böyle bir şey mi sizin nazarınızda ?

İnsan sevince ; değil kapı dışarı etmek , ağzımdan çıkan söz onu kırmasın diye pamuklara sarmak istiyor. Fiziki tehlike ihtimallerinde insan gözünü karatıp sevdiğinin önüne atılıyor , kendi canını bile gözü görmüyor.

Şimdi mesajı , pişmanlık hikayelerini bir kenara bırakın ve sil baştan düşünün.

10 ayda ikinizin mal ayrımı yapıp eşyaları toplamayı planlamanızı sağlayan neydi ?

Valla herkes kendi içinde bişeyler yaşıyor, kimsenin hayatı dört dörtlük degilki. . Bi karar verirken dusuneceksin. Eşinle aranda olan şeyleri ailelere yansitmayacaksin. Aranızda cozeceksiniz. Ha seni döver sover, sahip çıkmaz, aldatır orası ayrı. Ama en ufak şeyde çeker giderim düşüncesi ayrı. Evliliginiz ilerledikçe daha olgun dusuneceksin. Ben hiç aileme anlatmam eşimle aram da cozerim sorunlarimi. Aileler araya girerse olmaz canım ben bunu demek istiyorum.

haklısın keşke çıkıp gelmeden önce daha net düşünseydim. Yada aileme tatile geldim gibi gelseydim. şuan bunlar yaşanmayacaktı

canim kimse 20 yasinda dul kalmak istemez elbette.. ama 40 yasinda cocuk sahibi olup baba evine donmektense, simdi sil at.. Daha gencsin karsina sana ve ailene deger veren biri elbet cikacaktir. Kaderim diyip cekecek misin bunu bir ömür boyu? Senin yasinda ki yigenim hala cocuk ruhlu, daha cok kucuksun. Yazik ediyorsun kendine.
Iki guzel laf yazdi diye nasil hemen inanirsin? Sana karsi boyle iyi biri olsaydi seni kapinin onune koyar miydi?
Herseyi gectim insan yabancisi oldugu 20 yasindaki kiza bunu yapmaz.
Bir de hala dedigim dedik, yok ben gelmem evinize falan diyor. Gercekten pisman olsaydi kosa kosa gelirdi kapinizda yatardi.. 4 hafta bekleyemezdi..
Sirf dul kalmayim diye hata ustune hata yapma. Sonra dönecegin bir baba evide olmaz..

haklısın keşke çıkıp gelmeden önce daha net düşünseydim. Yada aileme tatile geldim gibi gelseydim. şuan bunlar yaşanmayacaktı

Evden çıkıp güle oynaya mı geldiniz ? Bavulumu attı yazmadınız mı ? Aileniz için gerçekten üzüntü duydum şu an. Gencecik evladımız , yaban ellerde perişan olmasın diye ardınızda dağ gibi duruyorlar ve siz de nasıl aşarım onları da , beni kapı dışarı eden adama koşarım diye bakıyorsunuz.

Eşimde farkındaydı bazı sebeplerden dolayı anlaşamadığımızı,zaten kayınvalıde ve görümce ilede anlaşabildiğim söylenemez. eşim sadece telefonda kayınvalıdeme eşim gidiyor diye aradığında KAYINVALİDEMin dengesizliği bırak gitsin sana karı mı yok hesabı yanı. zaten kayınvalıdem dunden razı gibi çünkü yaşındaa ve beni elinin altında kullanabılecegı bır gelın halıne getirmeye çalışıyor. Bakın eşim ailemden değil sadece annemden pek haz etmiyor. oda bekarken annemle en ufak bır tartısmamda esıme soyledıgım ıcın. O zamanlar toz pembe gözüküyordu herşey. Annem eşimi fiziksel olarak beğenmediğini söylyordu. bunu bile söylemişim ah salaklığım.. eşimde bu sebeplerden annemden hoşlanmıyor ve surekli yuvamızı dağıttığını söylüyor. aslında tam tersi annem değil kayınvalidem taraftar buna . Napıcağımı blmıyorum. şu aileler işin içerisinde olmasa ciddi anlamda eşimle aram iyi. birde şöyle bir durum da var. 7 temmuz eşimin doğum günüydü. ben 8 temmuzda çıkıp geldim. doğum gununde supriz pasta falan aldım konfetiler vs. ıftardan sonra hcbrsey caktırmadan salonda guzelce kurdum masayı pasta mumlarını falan yaktım ıcerde onemlı bsy olmus gıbı bagırdım geldı gordu duygulandı agladı. Bu zamana kdar kımse bana boyle brsey yapmamıştı. kendımı cok ozel hıssettırıyorsun bana aşkım sana söz veriyorum annenle aramı duzeltıcem senı bu zamana kadar hep üzdüm daha fazla üzmek istemiyorum artık dedi. bende iş çıkışı pek bir halsiz düşüyorum anaokulu öğretmenliği yaptığım için. pasta faslından sonra felan uyuya kalmışım sahura kadar. sahur yemeğimizide o hazırlamıştı. meğersem sahura kadar annemle mesajlaşmışlar. Annemde mesajları bana 8 temmuzda ertesi gün işteyken söyledi. aslında o gece cok mutluyduk ve bana annemle arasını düzelticeğini söylemişti. Anneme aynen şu şekillerde mesaj yazmış ; Mervenin haberi olmasın aramızdaki bazı şeyleri düzeltelim annemle eşim arasında 7 yaş var. Musait olduğunda bana yazarsın Afiyet olsun iyi sahurlar vs. gibi msjlar yazmış en sonundada Bal yanakalrından öpüyorum kayınvaliceğim gibi bir cümle kullanmş. bende bu mesajları okulda uyku saati sırasında okudum annem gonderdı ve direk aklımda başka düşünceler belirdi zaten bazı sebeplerden anlaşamıyorduk surekli tartışıyorduk. Bende direk iş yerinden çıkışımı verdim eve geldim oda devlet memuru oldugu ıcın bazen erken geliyor eve iş olmadıgı zamanlar işi rahat yani. Anlamıştı zaten benım herşeyden haberdar olduğumu. Bana annenle aramı düzeltmek için samimi olmak için yazdım desede dinlemedim onu herşeyimi topladım Ertesi sabah gideceğimi söyledim kesin ve net olduğumu anladı . Annen bizim yuvamızı yıkıyor benım baska bır dusuncem olablrmı ya o senin annen vs vs desede dinlemedim onu oda annesını aradı hemen merve gıdıyor dıye. annesıde bırak gitsin sana karımı yok dul bir bayan vardı hemşire vs vs diyince tepem iyice attı hızlıca aldım bavulumu elime ve kapıdan çıkıcakken sınırle geldi aldı bavulumu hızlıca itti kapıyı kapattı yüzüme. o gece Zonguldaga geldiğimde bu size gönderdiğim mesajı yazdı bana . 1 ay sonra yazmadı yani bende cevap vermedikce daha cok pısmanlıgını dıle getirdi. ama bu duruma gelmemizin sebbi annen diyor ve onunla görüşmek istemiyorum diyor. senin için o gece görüşmek için samimiyet kurmak için mesaj attm diyor ama annen farklı yönlere çekti seni benden ayırdı diyor . vs vs. napıcağımı bilemiyorum. Babamı oda çok seviyor gelir onun elini öperim özür dilerim seni alırım ama annenle konuşamam diyor.

evet halısın Kafam çok karışık yani offf.

Ailenizi bu kadar hiçe sayan bir adama sizde yardım ediyorsunuz madem niyetiniz barışmak madem oda pişmanım diyo tabiiki size gelip evden alacak ne demek şuraya buraya gel size kalsa zaten kendiniz çıkıp gideceksiniz sonra gittiğiniz gibi dönersiniz söyleyim gelsin babanızın dediği gibi özür dilesin alsın ayrılmanın sevgili gibi olmadığını anlasın haa barisamaniz ne kadar doğru annesi öyle deyince cep veremeyen adama

Facebooktan yazmıştı numarmaı bilmiyor. O ailesini tutmuyor annemle babamla kız kardeşimle görüşmek zorunda değilsin ben seni zorlamıyorum sende beni zorlama diyor annemle görüşmek istemediğini söylüyor.

kesinlikle baban haklı!
onları dinlemek zorundasın çünkü babanın dediği gibi eğer gidersen ve başka bir sorunda dönmek istersen babanı aynı şekilde senin arkanda bulamazsın. işte o zaman anlarsın..
eşin de seni seviyosa eğer mesajdaki düşünceleri gerçekse gelsin ailenle de konuşsun ellerini öpsün onları da ikna etsin seni de ikna etsin üzmeyeceğine, o zaman dön eşinle istanbula. ama sakın onun dediği gibi merkeze gel seni alayım falan yapma. ben olsam öyle yapardım gel derdim ailemi ikna et önce beni de et sonra gelirim senle

Evet babam haklı , eşim gelip beni evden almalı diye düşünüyorum. reddedersede bu işin biticeğide net olucak.

evet halısın Kafam çok karışık yani offf.
Gercekten cok sanslisin ailen arkanda cünkü.. Burda yaziyorlar "kocam kötü bir insan ama gidecegim bir yer yok, ailem bosanmami istemiyor".. Sende bu firsat var babani cigneyip sakin gideyim deme..
Daha yasin 20 okulunu bitir kendi ayaklarinin ustunde dur. Bir hataydi oldu diye omur boyu elalemin kahrini mi cekeceksin? Ilk bosanan da sen degilsin son bosanan da sen olmayacaksin.. Bu kadar buyutmeye gerek yok.. Sonucta gidip kocani aldatmadin kotu bisey yapmadin hatali olan o. Sen daha evindeyken annesi birilerini ayarliyormus ogluna, senin icin uzulecegini bile zannetmiyorum. Hep palavra yazdiklari

Siz , şu anda kafanızda eşinizi aklıyorsunuz zaten. Ve muhtemelen gün bitmeden baba evinizden ağlayıp kaçarcasına eşinizin yanına döneceksiniz.

Annenizle yaş farkları az olduğu ve lakayt mesajı nedeni ile annenizi tehdit görüp , annenizden de uzaklaşacak gibi duruyorsunuz.

İnsan tercihleriyle yaşar.

Anne babanıza şimdiden sabır dilerim. Allah yüreklerine ferahlık ve sabır versin.

Umarım koşa koşa gideceğiniz eşinizin evinde mutlu olabilirsiniz ; bir insan anne ve babası hayatında olmadan ne kadar mutlu olabilirse.

Valla baban cok hakli. O adam gekicej ayagina kadar ozur diliycek gonlunu alicak oyle donuceksin. Telefonda hic de yumusak konusma ya gelir alirsin ya da bosaniriz de. Evlendiniz diye tapulu mali degilsin. Seni istedigi gibi kirip kovup cagiramaz. Ve kesin bi dille de soyle bi daha seni o kapidan cikip baba evine gidecek seviyeye getirirse bu sefer bosanucagini soyle. Yoksa nasil olsa gidiyo gidiyo geliyi der cekinmez ayni seyleri yapmaktan

Dark , bu konudan benim çıkardığım sonuç ; şu an ailem arkamda değil diyerek ağlayanların da anne babaları ilk başta arkalarındaydı muhtemelen. Ancak o kadar çok ezilip , hırpalandılar ki kendi evlatları tarafından ; evlatlarının sözüne güvenmedikleri için artık arkalarında değiller.

Konu sahibesinin babası arkasında bugün. Ancak kendisi en geç yarın , güle oynaya eşinin yanına koşacak. Ya sonra ? Romantik komedi filmi değil ki hayat , sonu toz pembe olsun. Sorunlar çıkınca babası nasıl ardında duracak ? Kızının lafına nasıl inanacak ? Gün gelip kızının "beni yuvamdan , kocamdan ettiniz " demeyeceği ne malum ?

Sence bir anne kizinin yuvasini yikmak ister mi? Damadi bi adim atmis ise nasil mutlu olurdu aramiz duzelecek diye.. Sen simdi esine hak veriyorsun ama olay bence annenin anlattigi gibi..
Arasini duzeltmek istiyorsa gun mu kalmamis gece yarisi neden yaziyor kadina?
Bir kadin karsidaki adamin niyetini sezer oyle hemen bi kelime icin kizini alevlendirmez, kim bilir ne sezdi kadincagiz. Bu arada soylemeden gecemeyecegim 20 yasinda kizsin annenle arasinda 7 yas olan bir adama nasil evlendin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…