Dersimiz protesto: Üniversiteliler, sınıf basıp tacizle suçlanan öğrenciyi teşhir etti
11/11/2015 16:54
http://www.diken.com.tr/dersimiz-pr...p-tacizle-sucladiklari-ogrenciyi-teshir-etti/
Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenciler, tacizle suçladıkları Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıf öğrencisi S.D.’yi ders sırasında sınıfını basıp teşhir etti.
Fotoğraflar: DHA
DHA’nın haberine göre geçen hafta adı açıklanmayan bir kadın öğrenci, sinema ve televizyon bölümü öğrencisi S.D.’nin kendisine tacizde bulunduğunu belirterek kadın örgütlerinden yardım istedi.
Bu çağrı üzerine bugün tacizi protesto için fakülte içinde eylem düzenleyen yaklaşık 30 öğrenci, o sırada derste olmayan S.D.’nin sınıfına girdi.
Sınıfta ders işleyen öğretim görevlisinin zor kullanarak dışarı çıkarmak istediği öğrenciler, ‘Taciz dersten daha önemli’ diyerek tepki gösterdi.
Ellerinde ‘Üniversitemizde Taciz Var’ yazılı afişlerle okulun koridorlarında eylemlerini sürdüren öğrenciler, tacizle suçlanan öğrenciyle kantinde karşılaştı.
Eylemci öğrencilerin, “Nasıl pişkin pişkin burada oturabiliyorsun” diye çıkıştığı S.D.’nin, “Evet pişkinim, buradayım” diye yanıt vermesi tepkilerin yükselmesine yol açtı. S.D., özel güvenlik görevlileri tarafından korumaya alındı.
Protestoda yer alan isimlerden Antalya Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi İldeniz Koca, tacize uğrayan öğrencinin yardım talebi üzerine, S.D.’yi teşhir etmek için sınıfa girdiklerini belirtti.
“Sınıfın hocası akademisyen bizi dışarı çıkartmak istedi. Tacizi protesto etmek isterken şiddete de uğradık” diyen Koca, kantinde karşılaştıkları S.D.’nin “Evet ben yaptım” diyerek tacizi kabul ettiğini savundu.
Adı açıklanmayan öğrencinin, savcılığa ve fakülte dekanlığına ayrı ayrı şikayetlerde bulunarak hukuki girişim başlatacağı öğrenildi.