• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dersimiz protesto: Üniversiteliler, sınıf basıp tacizle suçlanan öğrenciyi teşhir etti

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
Dersimiz protesto: Üniversiteliler, sınıf basıp tacizle suçlanan öğrenciyi teşhir etti
11/11/2015 16:54
http://www.diken.com.tr/dersimiz-pr...p-tacizle-sucladiklari-ogrenciyi-teshir-etti/

Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenciler, tacizle suçladıkları Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıf öğrencisi S.D.’yi ders sırasında sınıfını basıp teşhir etti.

mersin-taciz.jpg

Fotoğraflar: DHA

DHA’nın haberine göre geçen hafta adı açıklanmayan bir kadın öğrenci, sinema ve televizyon bölümü öğrencisi S.D.’nin kendisine tacizde bulunduğunu belirterek kadın örgütlerinden yardım istedi.

Bu çağrı üzerine bugün tacizi protesto için fakülte içinde eylem düzenleyen yaklaşık 30 öğrenci, o sırada derste olmayan S.D.’nin sınıfına girdi.

Sınıfta ders işleyen öğretim görevlisinin zor kullanarak dışarı çıkarmak istediği öğrenciler, ‘Taciz dersten daha önemli’ diyerek tepki gösterdi.
mersin-taciz5.jpg
Ellerinde ‘Üniversitemizde Taciz Var’ yazılı afişlerle okulun koridorlarında eylemlerini sürdüren öğrenciler, tacizle suçlanan öğrenciyle kantinde karşılaştı.

Eylemci öğrencilerin, “Nasıl pişkin pişkin burada oturabiliyorsun” diye çıkıştığı S.D.’nin, “Evet pişkinim, buradayım” diye yanıt vermesi tepkilerin yükselmesine yol açtı. S.D., özel güvenlik görevlileri tarafından korumaya alındı.

mersin-taciz4.jpg
Protestoda yer alan isimlerden Antalya Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi İldeniz Koca, tacize uğrayan öğrencinin yardım talebi üzerine, S.D.’yi teşhir etmek için sınıfa girdiklerini belirtti.

“Sınıfın hocası akademisyen bizi dışarı çıkartmak istedi. Tacizi protesto etmek isterken şiddete de uğradık” diyen Koca, kantinde karşılaştıkları S.D.’nin “Evet ben yaptım” diyerek tacizi kabul ettiğini savundu.

Adı açıklanmayan öğrencinin, savcılığa ve fakülte dekanlığına ayrı ayrı şikayetlerde bulunarak hukuki girişim başlatacağı öğrenildi.

Yaptıysa hakkında suç duyurusunda bulunsalardı .

Sınıf basıp hoca tartaklamak ne ? Böyle iki pankart alıp , üç slogan ezberlemek kadar kolay değil hak aramak .

Ayrıca ya yapmadıysa ? kısmı da var ki ; onu düşünmek bile istemem .

Baştan sona saçmalık. Taciz edildiysen git şikayet et ders basmak da ne demek?

Sınıf basıp hoca tartaklamak ne ? Böyle iki pankart alıp , üç slogan ezberlemek kadar kolay değil hak aramak .

Gerçekten yapılan zorbalık...
Haklıyken haksız durma düşmek belki de...

Az önce haberlerde izledim gayet rahat tavırla elini havaya kaldırıp evet ben yaptm burdaym falan diyor :KK11: İfşa etmeleri çok iyi olmş
Ama tabiki kızların sınıf basmasıda bence hoş değil :KK12:

Back