Dershaneyi bırakmak istiyorum!

ElaynaElif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2011
57
0
36
Bursa
Kızlar merhaba bundan önce açtığım konu sınava çalışamamam ve çok dağıttığımla ilgiliydi orada arkdşlrm yorumlar yapmışlar sağolsunlar fakat battıkça batıyorum diye bi tabir vardır ya şu an aynen o durumdayım bi kere battım ve kurtulamıyorum daha çok toparlamam gerekirken iyice bıraktım aslında bırakma sebeplerimden biride gittiğim dershaneyle ilgli paso ödev yüklüyor her günün ödevi var dershaneden saat 5te gelyrm ztn yorgun olyrm yemek faslı falan derken masanın başına oturana kadar saat 7 oluyor saat 12ye kdr ödevlerle uğraşyrm ee hani bana geriye dönük çalışma zamanı yapamadıklarımın üstüne düşme zamanı? yok.. 2 haftadır iyice cinlerim tepemde delirdim deliricem kii benim 3. yılım. Ayrıca ben öyle hızlı kapabilen bi konuyu bi kerette anlayabilen birisi değilim daha çok üstüne düşmem gerkyr falat sağolsun hocaların ödevleri sayesinde bırakın üstüne düşmeyi şu an işlediğimiz konulara bile yetişemiyorum artık gerçekten sıyırma eşiğindeyim ve psikolojik yardım almayı düşünüyorum hatta fazla bile dayandım bence.. Sizlere asıl danışmak istediğim ise şu; son 2 hafta içinde karar verdim buna dershaneyi bırakıp mat geometri üstüne özel ders alıym diyorum sözelleri nasıl olsa halledebilirim dershaneden yarar yerine zarar göryrm daha çok ileri gitmem gerekirken geriledim yok böyle bişey! Ne dersiniz arkadaşlar özel derslerle açığımı kapatabilir miyim bi akıl verin lütfen eminim burada benim gibi sınava hazırlanan pek çok kişi var onlarında fikirlerine ihtiyacım var.. Şimdiden teşekkürler.

canım merhaba,
benim de bu yıl ikinci yılım..tekrar hazırlanıyorum.. geçen yıl lise sondayken dershanaye gidiyordum. perşembe ve cuma günleri okuldan sonra dershane oluyordu.. ve dershane bize 75 dk uzaklıkta.. okulda 13.05 de ders bitiyordu hemen yola çıkıyorduk dershaneye vardığımızda saat 14.30 oluyordu nerdeyse... ders saat 14.50 de başlıyordu akşam 18.00 da bitiyordu... eve gidene kadar saat 19.30 oluyordu nerdeyse çünkü başka öğrencilerde vardı sapma yapıyorduk onların yaşadığı yere... okulda 7 dershanede 4 ders ediyordu 11 ders... dershane hocalarımız işte gidin soru çözün bilmem ne diyolardı. saat 19.30 da evde oluyordum yemek yiyordum ve o günün yorgunluğu artık üstüme çökmüş oluyordu.. soru çözmek aklımın ucundan bile geçmiyordu.. birde cumartesi de dershane oluyordu sabah 7.30 da evden çıkıyordum akşam 18.00 da geliyordum... denemeler oluyordu ayda 1 defa pazar günleri tabii sınav yaklaştıkça her hafta olmaya başladı... o kadar bunalmıştım kiiii tatil yapamıyordum dinlenemeden okula gidiyordum... ve ders bile çalışamıyor. bir an önce dershaneden kurtulmak istiyordu. ama annemlere söyliyemedim bırakmak istediğimi çünkü gitmeyi çok istemiştim onlarda sağolsun beni kırmadan hemen yazdırmışlardı. bırakayım demeye yüzüm yoktu.. kısacası şu dershane ve okul çok zor oluyor.. geçen yıl doğru düzgün hazırlanmadım sınava ve haliyle kazanamadım ben bu yıl bir daha hazırlanıyorum ama evde hazırlanıyorum internetten mat ve geo. konu anlatımlı videolardan çalışıyorum şimdilik güzelde gidiyor. eğer sende yapamıyorsan bırak dershaneyi. ama eğer evde çalışcağından eminsen bırak ya özel ders al ya da internetten videolardan çalış derimmm

Canım sen iyice bunalmışsın
Geçen yıl bende dershaneyi yarıda bıraktım
Hiç alışamamıştım dershaneye bi gidiyosam üç gitmiyodum
Özel ders aldım bende ama hocalara pek ısınamadım,bende pek üsütüne düşmedim geçen sene yerleşemedim
Özel ders dershaneden daha yararlı aslında,anlamadığın yeleri çalışırsınız bildiğin konuları terkrar görerek zaman kaybetmemiş olursun
Kolay gelsin

Eğer hiçbir faydası olmadığını düşünüyorsan bırak tabiki
Eğer sözel derslerde iyiysen halledebileceğini düşünüyorsan
Zorlandığın derslerden özel ders alman mantıklı
Bu kadar sıkma kendini bence bu yüzden de kaybedersin
Eğer imkanın varsa haftada bikaç kere özel ders al
Yalnız şunu da ekleyeyim konu eksiğin varsa özel dersin pek faydası olmuyor
Daha çok soru çözme ağırlıklı çalışılınca özel dersten daha fazla verim alınıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…