Dershanelerde deneme süresinde sigorta başlatmak şart değil mi?

1Kamelya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2017
243
93
32
Birkaç hafta oldu başlayalı. Kurum birdenbire 2 ay deneme süresi oluyo her yerde. Bu sürede de sigorta yapılmıyor dedi. Hiçbi şekilde sözlerinin üstüne söyletmiyolar. Bilen birisi olmak zorunda dese bile bi yalan bi lry uyduruyolar. Netten de araştırdım yapmak zorundalar yazıyor.
Bunun yaptırımı ne olabilir 1.5 ay sigortasız çalıştırmış oldular.
Şikayet durumj varsa hemen mi edilmedi peki zaman sınırı var mıdır

Dersahaneleri bilmiyorum ama çoğu özel şirket deneme süresinden sonra sigorta girişini yapıp sözleşme imzalıyor. Bilgisayar mühendisi arkadaşım daha yeni işe başaladı ve deneme süresinde şu an

Benim başvurduğum dershane de 3 ay yapmayacağını söyledi. İlk 3 ay asgari ücretin de yarısını vereceklermiş. Ben razı olmayınca o zaman size 25 bin TL lik senet yapalım dedi. 1 sene boyunca işten ayrılmayacağın teminatı olacakmış. Günde 12 saat mesai. 15 günde 1 gün izin. Şaka gibi Bi görüşmeydi. Özetle oluyo öyle şeyler maleseff

Ora nereymiş ya öyle pes yanii iyice abartmış orası

Ora nereymiş ya öyle pes yanii iyice abartmış orası
Öyle kıyıda köşede Bi yer değildi. Gayet büyük Bi şehirde ortanın üstü sayılacak Bi kurumdu. Keşke devlet özel için de Bi düzenleme yapsa. Mesela öğretmenler 3bin TL altına çalıştırılamaz gibi. O kadar zoruma gitti ki yazık cidden. Paraya ihtiyacım vardı. O görüşmeden çıkıp kurumsal Bi firmada tezgahtar olarak başladım. Dersahneki öğretmen arkadaşlarımın 2 katından fazla kazancım oldu prim, mesai ve ticketle birlikte. Allah iyi insanlarla vicdan sahibi iş verenlerle karşılaştırsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…