of ya biz ne zaman rahat bir şekilde para kazanacağız.ne zaman işe mutlu gideceğiz.patronlar bizi para uğruna sömürmeyecek.galiba bunların hepsi ütopya
of ya biz ne zaman rahat bir şekilde para kazanacağız.ne zaman işe mutlu gideceğiz.patronlar bizi para uğruna sömürmeyecek.galiba bunların hepsi ütopya
para kazanmakmı!? benim 5 senem dersanede geçti ve şunu gördüm birine beddua etmek istersen dersanede çalış diyeceksin. aklinialirimsmile
o 5 senede maddi anlamda kesinlikle tatmin olamadım üstünde bi sürü alacağım var dersaneden (bursanın en büyük dersanelerinden biri güya çalıştığım kurum)
ama sağlık yönünden o kadar çok şey kaybettimki o yoğunluktan dolayı. şimdi kpss ye çalışmaya çalışıyorum kurtulmak için dersane illetinden. :jeyyar:
arkadaşlar bende bazı dershanelere cv yolladım. mülakata falan çağırırlarsa karşılarında çok cahil kalmak istemem. matematik öğretmenleri ilk yıl ne kadar alıyo istanbulda, bilen varsa lütfen bana her türlü bilgiyi versin
ben yeni anlaşma yaptım arkadaşlar 2 senelik öğrenciliğim boyunca tecrübe ve referans edinmek için kpss düşünüyorum kesinlikle devlet gibisi yok.. ama öğrenciyken ne tecrübe edinirsem kardır diye düşünüyorum ben 300 le başlıcam seneye 400 olacak...
Ben de ilk sene atanamamıştım. Ücretli öğretmenlik yaparken boş vaktimi değerlendireyim diye ailemin uzun yıllardır tanıdığı birinin müdürlük yaptığı dersaneye gittim. Ve dk 1 gol 1 bomba soru geldi. 'Ücret talep ediyor musun?' 'Yok dedim hobi olarak yapıcam x amca' ' Şaka mı yapıyorsun yahu hadi bana eyvallah dedim çıktım. 2 gün sonra dil kursunda okuldan aldığım paranın 2 katı maaşla çalışmaya başladım.Bir yandan da kpss ye hazırlandım ve ertesi yıl atandım. Meb'i en kaliteli özel okula bile değişmem açıkçası. Geçen sene doğum yaptım mesela doğum izni + rapor+ mazaret izni+yaz tatili+ 1 yıl ücretsiz izin+ bu yılın mazaret izni+ bu yılın yaz tatili derken oğlum 18 aylıkken işe başlayacağım.Başka hiçbir meslekte ve kurumda böyle sosyal haklar olacağını sanmıyorum. Ne yapıp edip kapağı atın Meb'e bir an önce.
slmm arkadaşım. bende bu sene bir dershaneye başladım. kabul ediyorum çok az para veriyorlar fakat tecrübe edinmeden ve mecburi staj yani adaylığı kaldırmadan da hiç bir yer seni ciddiye almıyor. hani 1 seneni bu angarya işten kurtulmak için hemde öğrencileri sınav sistemine hazırlayıp sisteme aşina olman için ayrıca da o dershane ile aranı iyi tutup ilersi için güzel bi referans sahibi olabimek adına 1 sene dişini sık derim ben. Mayıs oldumu dershane bitiyor zaten.. Mart ayı gibide oraya buraya CV gönderirsin...