Arkadaşlar ben ücretliyi de denedim oturup bir yıl kpss'ye hazırlanmayı da ama olmadı.
Bu sefer kontenjan vermediler gitti bir yılım daha
Şimdi ne pahasına olursa olsun dershane diyorum.Başka çarem kalmadı.
Ama stajerlik hakkında birkaç sorum olacak sizlere
Mesela stajerlik yaparken bir okula gidip orda da staj yapılıyormuş.doğru mu??
Bir de dershaneye başladık diyelim sözleşme tam 12 ay üzerinden mi imzalanacak
10 ay olunca falan staj kalkmıyor mu??
Yardımcı olursanız sevinirim.
dershanede öğretmenliğe başlamak ilk zamnalar angarya diyosunuz...ama ilerde o dershanenin size kazandırdığı referansı düşünmüyorsunuz...dershane öğretmeni herzaman daha rahattır..ilk zamanlar biraz zor gelebilir maddi yönden...fakat daha sonra hiçbir okulda alınamayacak paralar kazanılıyor....
alkisalkisalkisyazanların çoğuna katılıyorum bide benden duyun dersaneyi...arkanıza bakmadan kaçarsınız...
öğrenciyken dersanelere gidip pratik olsun diye etütlere giriyorduma ama parasızzzzz.
mezun oldum ve normal derslere soktular beni direk..önceden etüt öğretmenliği yaptığım için..
branşım matematik..
daha ilk senemde mat2 koydular..hadi tecrübeli öğretmen olsam gam yemicem..öys devrini görmüş birine verselerdi ya..
gece gündüz çalıştım o açığı kapatmak için..
çok başarılı sınıflara bile soktular...onlara rezil olmamak yetebilmek için sürekli çalışmak lazım.nerde döküman varsa çalışıyordum soru çözüyordumm.dersanede yorulmam cabası..40 saat kesin..bide kendi dersine girdiğin öğrenciler illa senden etüt ister..okulda sınavı olur etüt ister..akşam 8 de anca evdesin..gün boyu ayakta durmaktan ayakların şişer...afedersiniz popom bi tenefüslerde sandalye görürdü ama boş kalamazdım..mutlaka birilerinin sorularını çözerdim...pazartesi nasıl geçerdi anlamazdım..salı gününün iş korkusundan tadını bile çıkaramazdım
diğer branştaki arkadaşlar kurusa bakmasın ama hiç kimse dersanede çalışan matematikçiler kadar yorulmuyor bu bir gerçek...kuzenlerimde söylüyor..bi coğrafyacı,kimyacı,tarihçi oturuyor ama matematikçileri hiç bir zaman boş göremiyoruz tenefüslerde diyorlar
heeee bide saygısız terbiye yoksunu öğrencilerinde psikolojiniz üzerindeki etkilerini unutmamak lazım..
para veriyorum diye kendilerini patron sanan öğrenciler..
şimdi doğum yaptım ayrıldım kafam çoooook rahat ve asla bir daha dersane düşünmem..
kpss ye çalışırım olmazsa hiç kendimi üzmeyeceğim..direk özel ders vereceğim..en azından o emeklerimin karşılığını alabilirim..
verdikleri paraya göre sizin çalışmanız ancak kölelikle nitelendirilir...
biyologum ve kendi mesleğimde iş bulamıyorum daha önce hiç düşünmediğim halde artık dershanede çalışmayı düşünüyorum.yalnız dershaneler hakkında hep olumsuz şeyler duydum.merak ettiğim şeyler var.fen-edebiyat mezunuyum ve formasyonum yok,sizce başvursam işe alırlar mı?işe alınırsamda ilk yıl stajerlik mi yapmam gerekiyor?haftada 6 gün dersim olmasa bile dershanede olmak zorundamıyım?yaz tatili ne kadar sürer?ve en önemlisi ortalama ne kadar kazanırım?belki sorularım saçma gelebilir ama dershane sektörünü bilmediğimdem kafamda çok soru var.birde adamların karşında bu konularda cahil kalıp kendimi ezdirmek istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?