Dershanede öğretmenlik?

canım sözleşmen dokuz aylık olur bazı yerler 10ay yapar bazı kurumsal dershaneler de 12ay anlaşır,sart olan aynı yerde12 ay calışıyor görünmendir yoksa stajın kalkmaz ayda 10 gün bile ssk olsa yine de kalkar ama sen 30gün anlaşmaya bak...400 verirlerse öp başına koy canım gayet iyidir...eger deneyimin çok ama stajın kalkmamaışsa para artabilir tabi...işe başlarsın ceşitli belgeler isterler verirsin onlar başlatır atamanı yaparlar meb den,sonra aralıklarla iki sınavın olacak dershanende bunun cevaplarını onlar veriri zaten sana,12ay sonra da kalkar stajın,bu arada bi de okul çıkar sana,o okulda da bi öğretmenin olur sendne sorumlu ona da gider cok yoğun calıştığını söylersin zaten cagırmaz seni yada arada sırada uğrarsın o kadar...stajın kalkınca da özgüven sahibi ,çalışkan biriysen bi kaç yıl içinde iyi de kazanırsın yorgunluk var evet ama kimse kimseye yatıyor diye para vermez...:lepi:

Teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız;ama aklıma şurası takıldı.

9 veya 10 ay sözleşme yapar;ancak 12 ay ssk yatmalı demişsiniz.

9 ay sözleşme yaparsa geriye 3 ay kalıyor o ne olcak.

Kusura bakmayın bilmediğim için biraz fazla soruyorum

merhabalar ben matematik öğrt. öğrencisiyim, dersanede çalışmakla ilgili yazılanları okuyunca karamsarlığa kapıldım çünkü bende dersanede öğretmenlik yapmayı düşünüyordum,buna rağmen yine de son yılda kpss ye hazırlanma planlarım da war.
öğrenci ya da öğretmen arkadaşlara sorum öğrenciyken dersanede çalışan kişiler duydum, bu mümkün mü sizce??

ben ogrencıyken calıştım..paranı tam alamazsı.izin gununde sbs sınavı gibi şeyler denk gelır mecburı görev alırsın.extra para olayı olmaz.etut saatlerı degısır evden telefonla istetırler seni.vs vs..ii bir yanını gormedım.hem antay hem kayserıhem sivas için durum bu.cok yer gordum tezım turkıye capındakı dersanelerı ıncelemekle alakalıydı.kesınlıkle tavsıye etmem.unıversıtede hocaşlık yada meb derım.

bende 3. sınıfa geçtim dershaneden bir hocam sen gel burda hem kendini yetiştirirsin hem harçlığını çıkartırsın dedi ben önceleri dershanecilik düşünmüyordum ama hocam öyle bir anlattıki şuanda dershaneden başka bir şey düşünemiyorum. anlatırken, tabi 1 2 yıl çok yorulacağımı belirtti ama mezun olup kendini yetiştirirsen havada kapılırsın dedi.kendiside şu an çok rahat saat 2den sonra dershanede durmuyor sözleşmeyi öyle yapmış. bölümüm fizik ve duyduğuma göre fizikten epey açık varmış dershaneler iyi fizikçi bulmakta zorlanıyormuş ama burda yazanlarıda okuyunca ikileme düştüm.

merhaba
bende dershane öğretmeniyim 1 yılda meb de ücretli öğretmenlik yaptım ikisini kıyaslarsak kesinlikle meb derim ama bu kpss yüzünden dershanelere mecbur kaldık şu anda 2 dershanede çalışıyorum yorucumu diye sorarsanız hayır ben yorulmuyorum yani bu sizin enerjinize bağlı ücretler ise vasat
sorularınız olursa cevaplarım

kızlar ben 8 yıldır dersane öğretmeniyim varsa srularınız cevaplayabilirim hepsinin ciğerini biliyorum artık
ama şukadarını söylei yeni başlayacaklar için tavsiye etmem..
ben belirli bir yılı katettiğim için iyi para kazanıyoum sorun olmuyo ama yinede devlet rahattır herzaman .

Nostok

Benim sorum olacak başka bir konu açmıştım;ama buradan da sorayım.

Bu sene stajyerliğimi tamamladım;fakat İzmir piyasası fazlasıyla

düşüşte olduğu için İstanbul'a gelmek istiyorum.

Merak ettiğim şey 2.yılımda yaklaşık olarak ne kadar verirler.

Bir de orada ücretler hemen yatıyor mu? Burada 3-4 ay geriden geliyorlar

dediğiniz gibi dersaneler öğretmenleri sömürüyor,arkadaşımın oğlu dersanede çalışıyordu maaşını bankaya 500 yatırıyorlarmış 250 sini dersaneye geri götürüyormuş.utanç verici birşey.halk eğitimlere git bence sözleşmeli öğretmen olarak açık yerleri araştır.
bu arada kpss ye hazırlan,özel ders ver.

ben 2 yıla yakın hem özel kolejde çalıştım hem de hafta sonu kolejin dersanesinde dershane kesinlikle tavsiye etmem kolej bi nebzeydi etüt falan 8 e kadar ordaydım sabah 8 den akşam 8 e kadar ama en azından çocuklarda az da olsa not korkusu vardı ama dersaneler çok saygısız öğrencilerle dolu hem o konuda sıkıntınız olur ayrıca o kdar çok çalışmanıza rağmen alacağınız para bellidir ne olursa olsun eğer ben tecrübe kazanmak istiyorum derseniz dershanede çalışın para için değil alamazsınız çünkü şükür ben devlete atandım bu sene martta Allahım tüm herkese nasip etsin devleti o kadar rahatsınız ki özellikle kafanız rahat yerimseniben

ben dersanede çalışırken milli eğitimde çalışan arkadaşlarım daha çok kazanıyorlardı,rahatları da cabası...hiç bişey milli eğitimin önüne geçemez bence.....dersanede mahvoldum ben....

ben de geçen yıl çalıştım dershanede ama 4-5 ay katlanabildim. bir kere zaten öğrenci oldugum için sözleşme olmadı haliyle. branşım ingilizce oldugu için birden ilköğretim dershaneleri için revaçta olmuştuk (sbs ile) bu yüzden haftada 4 gün çalışıyordum ve saat 9-15 arasıydı derslerim bu konuda haklarını yemeyeyim çok yüklenmediler ve derslerime saygılı çalıştırdılar ama buna rağmen koca bir ayını 450 milyona bağlamak insanın zoruna gidiyor. aslında o parayı verseler yine insanın canı yanmayacak. sen taksitini o zamana denk getiriyorsun adamlar yok gecikme oldu, yok ödeme var yok şu yok bu diye diye 15inde alacağın maaşı 25ine erteler bazen de ayın 1ini bulur. baktım en sonunda maaşı diğer ay iki ay toplam vereceklerini söylediler hakkım olanı zar zor alıp çıktım. tabi durum her yerde böyle olmayabilir tanıdığınızdır dershane sahibi o zaman paşa gibi çalışırsınız ama ben adanada 50 milyona çalıştırıp derse sokan yerler bile duydum...

tüylerim ürperdi..
gerçekten insanları sömürmeye çıkmışlar..
Allah hepimizin yardımcısı olsun. ben de bir dönem öğretmenlik düşünüp,deneyimsiz ama mezun olarak bir kursla görüşmye gittim. sabah 9 aksam 7 mesai var dedıler.ve haftanın 6 günü..stajım kalkmadığı içinse düşük ücret teklif ettiler.800önerdiler ben itiraz ettim. bu tempoya mümkün değil dedim. zorla 1000yaptılar ama gene olmaz dedım.sizinkileri okuyunca ben nispeten insaflısına çatmışım.
bu arada benım branşım ingilizce ve gıttığim yer ingiliz ortaklı isimli bir kurstu..yer istanbul idi..
yabancı dilciler dersane yerıne kursları deneyin isterseniz,nispeten daha iyi gibi gözüktü bana..
şu an ne yapıyorum diye merak edenler olabilir.hayallerimin işini yapmıyorum ama öğretmen de değilim. lakin ayda elime bana önerilen maaştan fazlası geçiyor.üstelik yarısı kadar bile çalısmıyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Allah herkesin gönlüne göre hakkını versin..

yazanların çoğuna katılıyorum bide benden duyun dersaneyi...arkanıza bakmadan kaçarsınız...

öğrenciyken dersanelere gidip pratik olsun diye etütlere giriyorduma ama parasızzzzz.
mezun oldum ve normal derslere soktular beni direk..önceden etüt öğretmenliği yaptığım için..
branşım matematik..
daha ilk senemde mat2 koydular..hadi tecrübeli öğretmen olsam gam yemicem..öys devrini görmüş birine verselerdi ya..
gece gündüz çalıştım o açığı kapatmak için..
çok başarılı sınıflara bile soktular...onlara rezil olmamak yetebilmek için sürekli çalışmak lazım.nerde döküman varsa çalışıyordum soru çözüyordumm.dersanede yorulmam cabası..40 saat kesin..bide kendi dersine girdiğin öğrenciler illa senden etüt ister..okulda sınavı olur etüt ister..akşam 8 de anca evdesin..gün boyu ayakta durmaktan ayakların şişer...afedersiniz popom bi tenefüslerde sandalye görürdü ama boş kalamazdım..mutlaka birilerinin sorularını çözerdim...pazartesi nasıl geçerdi anlamazdım..salı gününün iş korkusundan tadını bile çıkaramazdım
diğer branştaki arkadaşlar kurusa bakmasın ama hiç kimse dersanede çalışan matematikçiler kadar yorulmuyor bu bir gerçek...kuzenlerimde söylüyor..bi coğrafyacı,kimyacı,tarihçi oturuyor ama matematikçileri hiç bir zaman boş göremiyoruz tenefüslerde diyorlar
heeee bide saygısız terbiye yoksunu öğrencilerinde psikolojiniz üzerindeki etkilerini unutmamak lazım..
para veriyorum diye kendilerini patron sanan öğrenciler..
şimdi doğum yaptım ayrıldım kafam çoooook rahat ve asla bir daha dersane düşünmem..
kpss ye çalışırım olmazsa hiç kendimi üzmeyeceğim..direk özel ders vereceğim..en azından o emeklerimin karşılığını alabilirim..
verdikleri paraya göre sizin çalışmanız ancak kölelikle nitelendirilir...

alkisalkisalkis

çok haklısın arkadaşım..
bende 3 yılımı dersaneye vermiş biri olarak yazıyorum,ilk sene stajyer olduğun için ezilirsin,çok çalışırsın az para alırsın mirmirmirmir,daha sonra senden çok şey beklerler adeta makine gibi hem derse gireceksin,hem rehberlik yapacaksın hemde kayıt için uğraşacaksın..delikafaduldensadece tenefüslerde oturabiliyorsun,o da bazen soru çözümüyle geçiyor,müfredatı yetiştirebilmek için 40 dakikada canın çıkarak ders anlatıyorsun kafamçokkarıştı,şımarık öğrencilerle uğraşıyorsun,senden çok şey bekleyen adeta sihirli bir değnek gibi çocuğunu değiştirmeni isteyen velilerle uğraşıyorsun,bazen 12 saat dersanede oluyorsun bunun karşılığında iyi bir para alıyormusun hayır! Ama fen-edebiyat mağduru olduğum için de dersanelerde sürünmek zorunda kalıyorum çok üzgünüm:

bende meb i dershaneye tercih ederim..benim dershane maceram çok kısa sürdü ama bana bir ömür gibi geldi..en kızdğım şey ise dersim olmadığı halde (ki dersleri art arda koysak 2günüm boş kalıyodu)orda bulunma zorunluluğu.etütü geçtim,birebir dersleri vardı,çocuğun sınavı war çalıştır,ödevi var yardımcı ol da değil yap..öğenci müşteri konumunda bi tane 3.sınıf öğrencisi bile vardı,bütün öğretmenler tek tek girip ders anlatıyoduk ..tam bi işkenceydi benim için,öğrencilerden bi şikayet geldiği zaman anında kapı gösterilir..bi daha düşünmüyorum ..ya da kpss den umudu kesip mecbur kalırsam da şartlar çok önemli..yoksa bu kadar az paraya yapılacak iş değil..3yıl da meb de ücretli çalıştım daha rahat,tabi saygısız aile terbiyesinden yoksun çocukları saymazsak

biyologum ve kendi mesleğimde iş bulamıyorum daha önce hiç düşünmediğim halde artık dershanede çalışmayı düşünüyorum.yalnız dershaneler hakkında hep olumsuz şeyler duydum.merak ettiğim şeyler var.fen-edebiyat mezunuyum ve formasyonum yok,sizce başvursam işe alırlar mı?işe alınırsamda ilk yıl stajerlik mi yapmam gerekiyor?haftada 6 gün dersim olmasa bile dershanede olmak zorundamıyım?yaz tatili ne kadar sürer?ve en önemlisi ortalama ne kadar kazanırım?belki sorularım saçma gelebilir ama dershane sektörünü bilmediğimdem kafamda çok soru var.birde adamların karşında bu konularda cahil kalıp kendimi ezdirmek istemiyorum.

valla yazılanları okuyunca çalıştığım günler geldi aklıma sınav bitipte tatil olunca kendimi aptal gibi hissediyordum o yoğunluktan sonra boş kalınca ne yapcam ben şimdi felan oluyordum
ama ben dersanede çalışmak zorundayım parasından ve yoğunluğundan daha çok beni vuran evhanımı damgası yemek hemde ilkokul veya ortaokul mezunu evhanımlarıyla aynı konumda olmak istemiyorum okadar okuyup asla evde oturamam lanet olsun fen edebiyatları öğretmen yapmayanlara

bu arada bilmeeyen arkadaşlara duyrulur dersane stajerliğiniz mebde geçersiz
artı dersanedede tam 12 ay kesintisiz sigorta yatması gerekiyor artı akşamları kurs artı staj sınavını geçmaniz gerekiyor

İşe seve seve alırlar merak etme canım.

İlk yıl elbette stajyer olarak alıyorlar.Burda da maaaşın bedavadan başlar 100-150-200-250 zor ihtimal 300 olarak devam eder.

12 ay sigortan yatar.bazıları 15 gün gösteriyor bazıları 30 gün

Yaz tatili de haziran ortasından başlar agustos başına kadar devam eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…